Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 08, 21:10)
nereikes,be to nuo liepos 1 d taip pat paliko 12 me,o ne 24 men.

ir nesvarbu, kad pirmam leliukui bus suejus 3 metukai? pvz. 3 sukanka vasari, o nestumo ir gimdymo atostogu iseisiu kovo men.?
Atsakyti
o zinot dar klausimas....jei as auginu 1 aika ir laukiuosi antro..tai einant i dekreta reikia pildyti del NPD taikymo ir pazymet ...-uz pirma vaika (tas kur jau gimes)-100 lt.
ar zymeti..ir uz antra..(kuris gims..

na kur ta varnele deti ?

aciu labai 4u.gif
Papildyta:
ir dar....o kazkur reikia pazymeti..ar parasyti, kad skaiciuotu palankesnemis salygomis, kadangi i darba nebuvau gryzusi ?
Atsakyti
QUOTE(Lucija @ 2011 02 08, 22:46)
ir nesvarbu, kad pirmam leliukui bus suejus 3 metukai? pvz. 3 sukanka vasari, o nestumo ir gimdymo atostogu iseisiu kovo men.?

nesvarbu,jus gi iseisit i darba tam men.
Papildyta:
QUOTE(Zivile0515 @ 2011 02 08, 22:53)
o zinot dar klausimas....jei as auginu 1 aika ir laukiuosi antro..tai einant i dekreta reikia pildyti del NPD taikymo ir pazymet ...-uz pirma vaika (tas kur jau gimes)-100 lt.

na kur ta varnele deti ?

aciu labai 4u.gif
Papildyta:
ir dar....o kazkur reikia pazymeti..ar parasyti, kad skaiciuotu palankesnemis salygomis, kadangi i darba nebuvau gryzusi ?

Pirmas klausimas ir mane domina.
O antras,tai ant pacio prasimo parasisit ir pasirasisit.
Papildyta:
QUOTE(Lucija @ 2011 02 08, 22:12)
o idomu is kurio laikotarpio pasalpai pajamas ims? g.gif

Man aiskino,arba kaip pirmam vaikui skaiciavo is to laikotarpio,arba is to kur buvau VPA.
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2011 02 08, 21:24)
žodžiu situacija aiški. nuliūdo mamaitė - būtų pasidomėjusi, būtų sumąsčiusi kaip elgtis... tai galutinai nuraminot, kad nėr ko besiblaškyt...
linkiu ir tikiuosi, kad visos mamos laiku susirūpins dėl savo finansinės gerovės, kad taip nenutiktų  unsure.gif  4u.gif

Tikrai taip. Jau nnn metu sita salyga nesikeite, kad turi buti darbdavys, kuris isleidzia i dekreta ir VPA... Taip kad tikrai turejo zinoti, o ne tiketis, kad Sodra tokia dosni bus, kiek begimdytum...
Kadangi mano darbovietei irgi gresia bankrotas, tai vos suzinojus, kad taip gali but, skubiai emiau dometis, kaip bus su mano pasalpa, jei bankrutuos besilaukiant, dekreto ar VPA metu... Nesinori palikt visko likimo valiai - o paskui likt be nieko...
Atsakyti
Sveikos

Vakar buvau Sodroj antra karta del socialinio draudimo stazo (ar as ji turiu).

Pirma karta kai buvau, pasakiau, kad i dekreta iseinu vasario 14. PAskaiciavo, kad mano soc. draudimo stazas 11 men ir 28 dienos. Tipo truksta 2 dienu. SUSINERVINAU.

Vakar sakau, paskaiciuokit, kad iseinu nuo vasario 21. Logiska, kad tai dienai turetu prisideti jau stazo. Kita konsultante vistiek ta pati paskaiciavo 11 men ir 28 dienos.

Nieko nesuprantu ... Nors dirbu ir dirbsiu dar iki dekreto, tai ko man tas stazas neina ? Gal kas supranta ?
Atsakyti
QUOTE(Zivile0515 @ 2011 02 08, 22:53)

na kur ta varnele deti ?

aciu labai 4u.gif
Papildyta:

Neatsimenu, kaip ten buvo parasyta, nes Sodroj pati darbuotoja klausinejo ir varneles sudeliojo thumbup.gif ... Bet antro vaiko tikrai negalite NPD zymet - gi jo dar nera blink.gif. Zymime tik tam, kurio gimimo liudijima turime. O 100Lt, man atrodo, zymet galite tik tada, jei vaika auginate viena... Jei su vyru, tai per puse dalija... (pataisys gal kas, jei ne taip ka parasiau).
Papildyta:
QUOTE(iele @ 2011 02 09, 09:25)
Sveikos

Vakar buvau Sodroj antra karta del socialinio draudimo stazo (ar as ji turiu).

Pirma karta kai buvau, pasakiau, kad i dekreta iseinu vasario 14. PAskaiciavo, kad mano soc. draudimo stazas 11 men ir 28 dienos. Tipo truksta 2 dienu. SUSINERVINAU.

Vakar sakau, paskaiciuokit, kad iseinu nuo vasario 21. Logiska, kad tai dienai turetu prisideti jau stazo. Kita konsultante vistiek ta pati paskaiciavo 11 men ir 28 dienos.

Nieko nesuprantu ... Nors dirbu ir dirbsiu dar iki dekreto, tai ko man tas stazas neina ? Gal kas supranta ?

Geriau pasiimkit darbo sutarti ir paziurekit nuo kurios dienos ir menesio jus priimta i darba. Tada paskaiciuokit. Greiciausiai jos skaiciuoja pilnai pradirbtus menesius, arba tiesiog tas, kuri iseinate i dekreta, tiesiog nesiskaiciuoja. Uzklauskite del kovo 1 isejimo - turetu tikrai menesiu padauget...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 02 09, 09:30)

Geriau pasiimkit darbo sutarti ir paziurekit nuo kurios dienos ir menesio jus priimta i darba. Tada paskaiciuokit. Greiciausiai jos skaiciuoja pilnai pradirbtus menesius, arba tiesiog tas, kuri iseinate i dekreta, tiesiog nesiskaiciuoja. Uzklauskite del kovo 1 isejimo - turetu tikrai menesiu padauget...

tai kad nebuvo taip, kad vienoj imonej dirbciau. Buvau nuo 2009.01.08-09.07 vaiko prieziuros treciuosius metus, kada negavau jokios pasalpos. Paskui darbo birza, paskui su pertraukom kelios imones darbo. Ir tik nuo rugpjucio dirbu stabiliai. Todel ir sunku man paciai tiksliai susiskaiciuot

Vaziuosiu trecia karta, prasysiu oficialios pazymos kazkokios su antspaudais, kiek tam tikrai datai turiu soc.dr stazo. Kad paskui nebutu taip, jog iseisiu i dekreta ir sakys, kad man nepriklauso pasalpa.

Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iele: 09 vasario 2011 - 08:44
O kazin jei pora menesiu stovejau darbo birzoj ir gavau socialine pasalpa ar tai isikaiciuotu i draudziamasias pajamas ar ne? g.gif Nes buvo taip, kad buvau dieninio kurso studente, po to per vasara stovejau birzoj ir gavau ne is birzos, bet is socialines pasalpa po 315lt, nuo rugsejo 1 d.dirbu imoneje.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2011 02 09, 11:19)
O kazin jei pora menesiu stovejau darbo birzoj ir gavau socialine pasalpa ar tai isikaiciuotu i draudziamasias pajamas ar ne?  g.gif  Nes buvo taip, kad buvau dieninio kurso studente, po to per vasara stovejau birzoj ir gavau ne is birzos, bet is socialines pasalpa po 315lt, nuo rugsejo 1 d.dirbu imoneje.

Jei is birzos negaudavot,tai stazas nesikaupe.Nuo rugsejo 1 d. ir prasideda skaiciuotis.
Papildyta:
QUOTE(iele @ 2011 02 09, 09:38)
tai kad nebuvo taip, kad vienoj imonej dirbciau. Buvau nuo 2009.01.08-09.07 vaiko prieziuros treciuosius metus, kada negavau jokios pasalpos. Paskui darbo birza, paskui su pertraukom kelios imones darbo. Ir tik nuo rugpjucio dirbu stabiliai. Todel ir sunku man paciai tiksliai susiskaiciuot

Vaziuosiu trecia karta, prasysiu oficialios pazymos kazkokios su antspaudais, kiek tam tikrai datai turiu soc.dr stazo. Kad paskui nebutu taip, jog iseisiu i dekreta ir sakys, kad man nepriklauso pasalpa.

Aciu

Paziurekit per sodros puslapi per egas
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 11:32)

Paziurekit per sodros puslapi per egas

Ziurejau. Pagal mano skaiciavimus gruodzio 31 dienai jau turiu soc.dr.staza. O Sodroj vat kaip sako, kad neturiu net vasario menesiui.

O idomu kodel tretieji vaiko prieziuros metai (uz kuriuos nebuvo imokos daromos, bet soc. draudimas vistiek buvo) nesiskaiciuoja i soc.draudimo staza ?
Atsakyti
sveikos
gal kuri man atsakys ar yra skirtumas kada man iseiti i dekreta. pvz:
2011. 06.15 arba jei veliau iseiciau 2011. 07.04?
ar keisis skaiciavimas tu 4 menesiu?
nes siaip rinksiuos kad moketu ta pacia pasalpa kaip su pirmu, tik aisku pagal nauja istatyma bus skaiciuojamas, nes vaikutis gimt turi rugsejo pradzioje
Atsakyti
QUOTE(extazi_ @ 2011 02 09, 15:19)
sveikos
gal kuri man atsakys ar yra skirtumas kada man iseiti i dekreta. pvz:
2011. 06.15 arba jei veliau iseiciau 2011. 07.04?
ar keisis skaiciavimas tu 4 menesiu?
nes siaip rinksiuos kad moketu ta pacia pasalpa kaip su pirmu, tik aisku pagal nauja istatyma bus skaiciuojamas, nes vaikutis gimt turi rugsejo pradzioje

nesvarbu kada jus iseisit i dekreta,vistiek dekretas uzims beveik 4 men.
Atsakyti