Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

Juk atostogos isikaiciuoja i darbo staza? rolleyes.gif Jeigu pvz pries dekreta iseiciau i atostogas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 12:32)
Jei is birzos negaudavot,tai stazas nesikaupe.Nuo rugsejo 1 d. ir prasideda skaiciuotis.
Papildyta:

Paziurekit per sodros puslapi per egas

sakykit,o skaiciuojasi kaip stazas ir tas laikas kai puse metu is db gavau pasalpa?ar as cia kazko nesuprantu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(KasYra @ 2011 02 09, 16:50)
Juk atostogos isikaiciuoja i darbo staza?  rolleyes.gif  Jeigu pvz pries dekreta iseiciau i atostogas  smile.gif

mokamos atostagos skaiciuojasi,taciau mano atveju sukauptos atostogos gali buti issigelbejimas stazui,imsiu atostogas tik gimus vaikeliui,po menesio tik iseisiu i auginimo atostogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 02 09, 15:56)
sakykit,o skaiciuojasi kaip stazas ir tas laikas kai puse metu is db gavau pasalpa?ar as cia kazko nesuprantu? g.gif
Papildyta:

mokamos atostagos skaiciuojasi,taciau mano atveju sukauptos atostogos gali buti issigelbejimas stazui,imsiu atostogas tik gimus vaikeliui,po menesio tik iseisiu i auginimo atostogas 4u.gif

taip skaiciuojasi tie puse metu kai gaudavot bedarbio pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 02 09, 13:56)

Jei dabar pastoju, o dirbu imoneje tik nuo rugsejo menesio, tai gali buti kad pritruks man 1 menesio stazo rolleyes.gif tai galvoju pries dekreta iseiti mokamu atostogu kiek bus sukaupta per metus laiko ir i pati dekreta iseiti tik likus 1 menesiui iki gimdymo, ar protingai mastau ar nelabai? biggrin.gif Gal taip nieko nelaimeciau? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2011 02 09, 17:18)
Jei dabar pastoju, o dirbu imoneje tik nuo rugsejo menesio, tai gali buti kad pritruks man 1 menesio stazo  rolleyes.gif   tai galvoju pries dekreta iseiti mokamu atostogu kiek bus sukaupta per metus laiko ir i pati dekreta iseiti tik likus 1 menesiui iki gimdymo, ar protingai mastau ar nelabai?  biggrin.gif  Gal taip nieko nelaimeciau?  g.gif  doh.gif

sakyciau tada geriau bilioteni susiorganizuoti,o atostogas pasilikti,po dekreto,mazka,kad poto netruktu,nes gi jia skaiciuodami paskutini men atmeta nepriskaiciuoja... g.gif

bet jai db butumet nescia,tada manau uztektu stazo,bet pirma reikia pasidarbuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytte...: 09 vasario 2011 - 17:21
QUOTE(extazi_ @ 2011 02 09, 15:19)
sveikos
gal kuri man atsakys ar yra skirtumas kada man iseiti i dekreta. pvz:
2011. 06.15 arba jei veliau iseiciau 2011. 07.04?
ar keisis skaiciavimas tu 4 menesiu?
nes siaip rinksiuos kad moketu ta pacia pasalpa kaip su pirmu, tik aisku pagal nauja istatyma bus skaiciuojamas, nes vaikutis gimt turi rugsejo pradzioje

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 15:22)
nesvarbu kada jus iseisit i dekreta,vistiek dekretas uzims beveik 4 men.

as norejau suzinoti ar pats dekretas skirtingai skaiciuotusi ar vienodai?
pvz jei birzely iseiciau pagal sena istatyma, o jei liepa tai pagal nauja.
Atsakyti
QUOTE(extazi_ @ 2011 02 09, 18:19)
as norejau suzinoti ar pats dekretas skirtingai skaiciuotusi ar vienodai?
pvz jei birzely iseiciau pagal sena istatyma, o jei liepa tai pagal nauja.

nesvarbu dekretas 100 %.Ne pagal dekreta ziurima i kokia tvarka patenkat,o pagal isejima i vaiko prieziuros atostogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 vasario 2011 - 17:27
sakykit, prieš kiek laiko vyras turi pranešti darbdaviui, kad išeina VPA?

Jei vyras išeina VPA, tai moteriai priklauso kažkiek atostogų po gimdymo? ir kokios tada išmokos? (neskaitant VPA ir tos vienkartinės)
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2011 02 09, 18:48)
sakykit, prieš kiek laiko vyras turi pranešti darbdaviui, kad išeina VPA?

Jei vyras išeina VPA, tai moteriai priklauso kažkiek atostogų po gimdymo? ir kokios tada išmokos? (neskaitant VPA ir tos vienkartinės)

na manau pries savaite tikrai turi pasakyti,gal net anksciau.
Priklauso jei turit,be to per dekreta dar kazkiek dienu susikaupia atostogu.
vaiko pinigai 97 lt,jei vyro pinigeliai is sodros nevirsis 525 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 18:58)
na manau pries savaite tikrai turi pasakyti,gal net anksciau.
Priklauso jei turit,be to per dekreta dar kazkiek dienu susikaupia atostogu.
vaiko pinigai 97 lt,jei vyro pinigeliai is sodros nevirsis 525 lt.

Kitaip tariant, jei moteris neturi sukaupusi kasmetinių atostogų, tai nieko ir nepriklauso? g.gif Turbūt kažką ne taip supratau ax.gif
p.s.NGA neimu
Atsakyti
QUOTE(Cactus_ @ 2011 02 09, 19:04)
Kitaip tariant, jei moteris neturi sukaupusi kasmetinių atostogų, tai nieko ir nepriklauso?  g.gif Turbūt kažką ne taip supratau  ax.gif
p.s.NGA neimu

na taip,galit i neapmokamas eit,kol atsistatysit po gimdymo.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2011 02 09, 16:18)
Jei dabar pastoju, o dirbu imoneje tik nuo rugsejo menesio, tai gali buti kad pritruks man 1 menesio stazo  rolleyes.gif  tai galvoju pries dekreta iseiti mokamu atostogu kiek bus sukaupta per metus laiko ir i pati dekreta iseiti tik likus 1 menesiui iki gimdymo, ar protingai mastau ar nelabai?  biggrin.gif  Gal taip nieko nelaimeciau?  g.gif  doh.gif

Jei jus raset, kad studijavot ir po 3 men. isidarbinot ir jei jums dar iki 26m., tai stazo jums uzteks (jei ne ilgiau kaip 3 men. be darbo po baigimo buvot). Placiau apie tai Sodros psl. parasyta. Tik pasalpos dydi itakos - kuo daugiau men. su 0 pajamu, tuo mazesne pasalpa...
Papildyta:
QUOTE(tytte... @ 2011 02 09, 18:19)
sakyciau tada geriau bilioteni susiorganizuoti,o atostogas pasilikti,po dekreto,mazka,kad poto netruktu,nes gi jia skaiciuodami paskutini men atmeta nepriskaiciuoja... g.gif

bet jai db butumet nescia,tada manau uztektu stazo,bet pirma reikia pasidarbuot mirksiukas.gif

Manau, kad paprasto biuletenio jums niekas neduos, jei uz ta laikotarpi jau dekreto biuletenis priklausys. Tad tikrai lieka tik atostogos arba darbas - pagal galimybes ir sveikata.
Atsakyti