Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 21, 12:56)
o man sake,kad neisraso anksciau 3 men,nes dar galima padaryti aborta. g.gif

na cia tai ne priezastis doh.gif , po 12 savaiciu visokiu nelaimiu irgi gali nutikti unsure.gif
israso tikrai, bendradarbe pristate pazyma 6 savaiciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Citata apie nesciuju iskaita: "Anot Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), paprastai moteris įtraukiama į nėščiųjų įskaitą, kai gydytoja nustato nėštumą, o tam kraujo tyrimai ir echoskopija nebūtini."
Straipsnio nuoroda http://webcache.goog...e=www.google.lt

Atsakyti
ačiū mergiukai 4u.gif bet va tas sakinys skamba gana įdomiai moteris įtraukiama į nėščiųjų įskaitą, kai gydytoja nustato nėštumą, o tam kraujo tyrimai ir echoskopija nebūtini g.gif tai kaip gydytojai dar kitaip 100 proc nustatyt nėštumą jei ne tyrimais? pakanka vėluojančių mm ir teigiamo NT?
Atsakyti
Laba diena smile.gif NGA tvarkymui man reikejo i Sodra nesti studiju baigimo pazymejima (diploma), darbo sutarties kopija ir pazyma is daktares apie nestuma, atleidimo is darbo diena.
Klausimas: ar kai eisiu tvarkytis dokumentus i Sodra del VPA vel reikes situs visus isvardintus popierius nesti, ar jie buna Sodroje ? nes tada reiktu vel prasyt daktares kad pazyma israsytu, vel eit i buvusia darboviete, visai man nei i galva kai ejau del NGA pasidaryt po dar viena papildoma kopija doh.gif
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2011 02 21, 13:30)
bet ginekologas pažymą rašo ne nuo pat pradžių juk   ? situacija ta, kad sutartis terminuota ir reiktų suspėt  g.gif

pas mane irgi buvo terminuota sutartis,. man israse pazyma kai nestumas buvo 12 savaiciu, o iskaita itraukta buvau tik 14sav nes atostogavo daktare 4u.gif bet as kai prasiau pazymos tai tiesiog paskaiciavo man tai dienai kiek nestumas ir israse be problemu 4u.gif

beje kazkada klausiau kaip bus su darbo birza, nes po atleidimo is darbo pagal terminuota darbo sutarti iki NGA pradzios stovejau birzoje, o kai Sodroje isejau i NGA tai su birza atsisveikinau, isbrauke mane is sarasu, atsisveikinom su konsultante sake po VPA galesiu gryzt jei noresiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 21 vasario 2011 - 16:21
QUOTE(fishke @ 2011 02 21, 17:30)
na vistiek atrodo keista  g.gif tai mažesnis negu 12 sav nėštumas dar ne nėštumas  blink.gif  maždaug biški nėščia  doh.gif

gal ne taip supratai, ta prasme man reikejo pazymos rugsejo 20 diena kiek buvo man savaiciu, tai as ir sakau kad man buvo 12 savaiciu ta diena, bet jos butu israse pazyma jei ir maziau but buve mirksiukas.gif o kada baigiasi tau darbo sutartis? ir kiek laiko tavo nestumas? kuo greiciau isitrauksi iskaiton tuo geriau manau . matai as nezinojau kai dirbau pagal terminuota darbo sutarti kad pristacius pazyma atleist negali, todel sitos pazymos ejau jau kai jau buvau atleista doh.gif
Atsakyti
na manau pažymos galima ir taip paprašyti, aš dar neuvau įtraukta į įskaitą, bet buvo daug naktinio darbo, todėl tik sužinojus kad laukiuosi nubėgau pas gydytoją, kad parašytų, jog laukiuosi ir nestatytų į naktinį darbą, iškart ir parašė mirksiukas.gif , manau čia jokios bėdos nėra dėl šito biggrin.gif
Atsakyti
sveikos visos supermamytes smile.gif turiu problema kiek klausineju visu niekas nieko nezino. Mane domina motinystes pasalpos skaiciavimas, kaip yra su tuo stazu, kiek skaitau visur raso, kad per 24 men turi buti dirbus 12 men. O as dirbau va taip : iki 2009m 9 men buvau motinystes atostogose su pirmu vaiku kol jam suejo trys metai, po to dirbau 4 menesius.Nebedirbau jau 2010 02men iki 2011 01men.(turejau verslo liudiima) dabar esu dirbanti nuo 2011 01 07d, y dekreta tureciau iseiti 2011m 07 men, tai kaip man yra su tuo stazu? doh.gif cia tokia painialyne kad esu pasimetus visiskai g.gif buciau labai dekinga jei kas cia susigaudo
Atsakyti
prašau pagelbos blush2.gif , nerandu įstatymuose niekur kur kalėtų apie VPA, kad jei išeini į VPA iki 2011 07 01 moka 90 ir 75 proc, o jei išeini į VPA nuo 2011-07-01 kad moka 70 ir 40, gal kas užmatėt tokį kur nors, aa mano smegenys per nėštumą užtrumpėjo ir nieko nebematau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2011 02 21, 19:19)
prašau pagelbos  blush2.gif , nerandu įstatymuose niekur kur kalėtų apie VPA, kad jei išeini į VPA iki 2011 07 01 moka 90 ir 75 proc, o jei išeini į VPA nuo 2011-07-01 kad moka 70 ir 40, gal kas užmatėt tokį kur nors, aa mano smegenys per nėštumą užtrumpėjo ir nieko nebematau  blush2.gif

neskaitet temos visai
http://www_skelbimas...o_istatymas.htm
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 21, 18:25)
neskaitet temos visai
http://www_skelbimas...o_istatymas.htm
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis

ačiū labai mirksiukas.gif , visai žiopla esu, perskaitau įstatymą ir nematau blush2.gif .

tiesa, įstatymas gan gudriai parašytas g.gif , nėra jokio užtvirtinimo, kad tik naujai gimusiems vaikams nuo liepos 1 bus mokama, kalbama vos ne kaip aplamai visoms taip bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2011 02 21, 18:40)
ačiū labai  mirksiukas.gif , visai žiopla esu, perskaitau įstatymą ir nematau  blush2.gif .

tiesa, įstatymas gan gudriai parašytas  g.gif , nėra jokio užtvirtinimo, kad tik naujai gimusiems vaikams nuo liepos 1 bus mokama, kalbama vos ne kaip aplamai visoms taip bus  doh.gif

Lietuvos Respublikos Seimas, Įstatymas

Nr. XI-982, 2010-07-02, Žin., 2010, Nr. 86-4533 (2010-07-20)

LIGOS IR MOTINYSTĖS SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO 5, 6, 16, 18, 19, 20 IR 21 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO ĮSTATYMAS

Šis įstatymas, išskyrus 9 straipsnį, įsigalioja 2011 m. liepos 1 d.

Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2011 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms.
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2011 02 21, 20:09)
a, nu va dabar aišku  biggrin.gif gegužės paskutinę dieną baigiasi sutartis, tai ir skačiuoju - spėsiu ar nespėsiu  nestuke.gif  biggrin.gif

jei jau dabar esi nescia tai garantuotai speji , bet ir jei dar nesi manau parasys ta pazyma ax.gif
Atsakyti