Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(remini @ 2011 02 22, 20:42)
džiaugiausi, kad gausiu ir GMA ir VPA, tai galėsim viską supirkt ko reikia ir mėnesinės pajamos nenukentės, o dabar...

na pasverus, kiek sutaupysite negavusi GMA ir VPA, bet nepatekusi i nauja istatyma-manau nera ko liudeti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 23, 08:57)
Įdomu tik kaip su atvejais kai "liga"  - tai nėštumas arba dėl nėštumo.

jei atsirado koks organizmo sutrikimas del nestumo, tai nebutinai jis turi testis iki 126 kalendoriniu dienu..man gal uzteks 10 k.dienu iki kol pasveiksiu.tai uz tai galima imti paprasta biulioteni, juk as nenoriu eiti i NGA smile.gif jos yra atostogos,o i atostogas, teisininku isaiskinimu, per prievarta niekas negali priversti eiti.
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 02 23, 09:39)
jei atsirado koks organizmo sutrikimas del nestumo, tai nebutinai jis turi testis iki 126 kalendoriniu dienu..man gal uzteks 10 k.dienu iki kol pasveiksiu.tai uz tai galima imti paprasta biulioteni, juk as nenoriu eiti i NGA smile.gif jos yra atostogos,o i atostogas, teisininku isaiskinimu, per prievarta niekas negali priversti eiti.

as ir girdejau kad neduoda biuliotenio del nestumo jei atsisaka nga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2011 02 23, 09:38)
Visur geriausia kreiptis raštu  mirksiukas.gif  kad turetumet rastiska irodyma, kad taip buvo sakyta.

drinks_cheers.gif Nors net ir tai jokių garantijų neduoda, nes blogiausiu atveju būtų tik nubaustas neteisingai tas atsakęs, o jums vistiek iš to jokios naudos smile.gif Na bet vistiek bent padidina teisingo atsakymo tikimybę.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 23, 10:41)
drinks_cheers.gif Nors net ir tai jokių garantijų neduoda, nes blogiausiu atveju būtų tik nubaustas neteisingai tas atsakęs, o jums vistiek iš to jokios naudos smile.gif Na bet vistiek bent padidina teisingo atsakymo tikimybę.

o jus i sodra rasot tiesiog internetiniam puslapy susirade kontaktus ar tuo bendtu ju nurodytu adresu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 02 23, 08:53)
o as siuo klausimu tiesiogiai Sodroje teiravausi

Kai su pirmu vaikeliu pasivelinau menesiu NGA, mane gine ispejo, kad suejus 30 savaiciu, paprasto biuletenio man niekas nerasys ir, jeigu kas nutiktu, man reiktu imti NGA, tad patarciau issiaiskinti si klausima pas tikrai kompetetingus asmenis 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasiteirauti ar nepasikeite kas del to, kad isejus i dekreta antrakart kol esi vpa iki 3 m su pirmuoju visas ismokas skaiciuoja is to paties likotarpio kaip pirmajam???
Nes mane drauges jau baigia itikinti, kad tai netiesa...

Aciu labai uz atsakymus!
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 02 23, 13:26)
Noriu pasiteirauti ar nepasikeite kas del to, kad isejus i dekreta antrakart kol esi vpa iki 3 m su pirmuoju visas ismokas skaiciuoja is to paties likotarpio kaip pirmajam???

Aciu labai uz atsakymus!

gali rinktis palankesni varianta, o jei iki 3 metu buni NGA ir pajamos nulines, tai skaiciuoja kaip pirmam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 02 23, 13:26)

Aciu labai uz atsakymus!

Pagal tai kaip suformulavot jūs, tai netiesa. Tiesa būtų tokia:

"6 straipsnis. Kompensuojamasis uždarbis

<...>

2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.

3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa."
Papildyta:
QUOTE(klakšt @ 2011 02 23, 13:28)
gali rinktis palankesni varianta, o jei iki 3 metu buni NGA ir pajamos nulines, tai skaiciuoja kaip pirmam  mirksiukas.gif

Iki trijų metų NGA negali būti, nes NGA gali trukti maksimum iki 140 dienų, o iki trijų metų yra VPA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 23 vasario 2011 - 13:34
QUOTE(Enita @ 2011 02 23, 14:37)
Pagal tai kaip suformulavot jūs, tai netiesa. Tiesa būtų tokia:

"6 straipsnis. Kompensuojamasis uždarbis

<...>

2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.

3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa."

ACIU!

O jei man tuo metu nga buvo skaiciuota is 9 men. pajamu dabar skaiciuos taip pat?

Tai realiai, net jei i nga iseiciau, netgi kai jau bus pasibaige vpa, bet bent 1 vpa menuo iseis i nga apskaiciavima, galima prasyti, kad skaiciuotu is to paties kompensuojamo uzdarbio kaip buvo skaiciuota ankstesne pasalpa... Ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 23 vasario 2011 - 14:04
QUOTE(Luttuke @ 2011 02 23, 14:00)
ACIU!

O jei man tuo metu nga buvo skaiciuota is 9 men. pajamu dabar skaiciuos taip pat?

Jums ne NGA buvo skaičiuota iš 9 mėnesių, o kompensuojamasis uždarbis, kuris naujos pašalpos pskaičiavimui ir bus imamas lygiai toks, koks buvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai, t.y. jis nebus perskaičiuojamas iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(remini @ 2011 02 22, 19:42)
jetau, kaip susinervinau čia jūsų paskaičius  verysad.gif
šiandien sodros tiklalapyje pasiskaičiau -"Nuo 2010-07-01 motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol iki vaikui sukaks 1 metai – 90 procentų, iki sukaks 2 metai – 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio" ir apsidžiaugiau, kad galėsiu savo stebūklėliu džiaugtis du metus, o ne vienus kaip bijojau, o dabar su tom pataisom, kurios nenurodytos jų psl. visai nebežinau ką daryti  doh.gif  verysad.gif
vaikelio atėjimas planuojamas birželio 2 dieną, taigi kaip suprantu man reikia visai atsisakyti GMA? ir tada galėsiu gauti pašalpą 90 ir 75 proc.?
Šiuo metu esu VPA su pirmuoju iki liepos pabaigos, taigi į darbą grįžt vis tiek nereiks, bet va pinigėlių tai reikia naujam žmogučiui apipirkti...džiaugiausi, kad gausiu ir GMA ir VPA, tai galėsim viską supirkt ko reikia ir mėnesinės pajamos nenukentės, o dabar...

jums geriau atsisakyti NGA, ireiti iškart į VPA, tuo labiau, kad dar nedirbat, nereiks kankintis darbe, o ir pinigėlių juk du metus daugiau gausite mirksiukas.gif , neliūdėkite taip 4u.gif
Atsakyti