Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 24, 23:39)
Tai aisku imanoma.

O formaliai kur tada mamytei dėtis tuos 2 metus, negi ji skaitysis bedarbė?
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 25, 13:04)
O formaliai kur tada mamytei dėtis tuos 2 metus, negi ji skaitysis bedarbė?

kodel bedarbe,i darba grizt ir dirbt.
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2011 02 25, 12:01)
Sveikos...
Noreciau pasiteirauti, kada jau galiu vaziuot i sodra rasyt prasyma del NGA, jai i jas isejau vasario 23 diena..., per kiek mazdaug laiko ten suvaiksto visi reikalingi popieriai...

Galėjot važiuot nors ir tą pačią dieną.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 25, 13:12)
Čia vienintelis variantas  4u.gif ? sad.gif nes realiai gi metų laiko vaikučio nėra kur kišti...

taigi jus raset,kad antrais metais vyras eis i VPA g.gif ar as ne taip supratau?jeigu ne taip supratau,tai galit iki 3 metu but su vaiku,nieks nedraudzia.
Atsakyti
QUOTE(linamask @ 2011 02 25, 08:24)
nebutinai tai turi buti metai, yra kazkoks maziausias tarpas, man atrodo, menuo (o gal net ir 2savaites), kas kiek galima dirbti mamai/teciui.

nėra.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 25, 13:12)
Čia vienintelis variantas  4u.gif ? sad.gif nes realiai gi metų laiko vaikučio nėra kur kišti...

Gal ir galimi kiti variantai g.gif Na pvz. tapti bedarbe ir stovėti darbo biržoje. Grįžti dirbti, vyras eina VPA, po to tu išeini iš darbo savo noru ir stovi darbo biržoje.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2011 02 25, 14:12)
Gal ir galimi kiti variantai g.gif  Na pvz. tapti bedarbe ir stovėti darbo biržoje. Grįžti dirbti, vyras eina VPA, po to tu išeini iš darbo savo noru ir stovi darbo biržoje.

Na, mano noro, kad vyras antrus metus eitų VPA esmė yra tame, kad jis daugiau uždirba negu aš. Tačiau aš nenoriu prarasti darbo vietos per tuos antrus metus, kad turėčiau kur grįžti. Su LDB ir bedarbe viskas aišku...
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 25, 14:34)
Na, mano noro, kad vyras antrus metus eitų VPA esmė yra tame, kad jis daugiau uždirba negu aš. Tačiau aš nenoriu prarasti darbo vietos per tuos antrus metus, kad turėčiau kur grįžti. Su LDB ir bedarbe viskas aišku...

tai po metu eikit dirbt.o vyras jau bus vpa antrus metus ir viskas,ka cia dar galvoti.
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2011 02 25, 15:43)
Paskutini karta klausiu, ar viskas ten gerai, jei neimu NGA, o po gimdymo is kart i VPA ? Nesekiau temos, gal kas pasikeite.

galima neimti NGA ir iskart po gimdymo eiti i VPA.
Atsakyti
Turiu klausima, gal kas zino kaip yra:
Vaikui 2m sueina birzeli. Jei as pastociau pvz balandi, man dekretas tarkim prasidetu tik spali, o i darba manes tai tikrai nepriimtu atgal del keliu menesiu (nuo birzelio iki to spalio pvz).
Kaip butu skaiciuojama motinystes pasalpa - ar nuo buvusio atlyginimo pries pirma vaika, ar tie 12 men pries antra dekreta (tokiu atveju ieitu tie menesiai be jokiu pajamu, nes butu pratestos vaiko auginimo atostogos iki 3m).
Klausiu, nes nezinau ar cia man planuotis nestuma, ar grizti i darba ir tada, kad nebutu "tusciu" menesiu.
Atsakyti
QUOTE(aracely @ 2011 02 28, 12:01)
Turiu klausima, gal kas zino kaip yra:
Vaikui 2m sueina birzeli. Jei as pastociau pvz balandi, man dekretas tarkim prasidetu tik spali, o i darba manes tai tikrai nepriimtu atgal del keliu menesiu (nuo birzelio iki to spalio pvz).
Kaip butu skaiciuojama motinystes pasalpa - ar nuo buvusio atlyginimo pries pirma vaika, ar tie 12 men pries antra dekreta (tokiu atveju ieitu tie menesiai be jokiu pajamu, nes butu pratestos vaiko auginimo atostogos iki 3m).
Klausiu, nes nezinau ar cia man planuotis nestuma, ar grizti i darba ir tada, kad nebutu "tusciu" menesiu.

Bus skaiciuojamas jums palankesnis variantas.
Atsakyti
Gaunu motinystes pasalpa. Jei gauciau dar kita socialine pasalpa (vienkartine) tai suprantu, kad man sumazetu motinystes pasalpa.
Bet niekur nerandu apie tai paskaityti....
Gal kas galit istatymo nuoroda imest, kur yra parasyta apie tai mirksiukas.gif
Atsakyti