Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(TomaKa @ 2011 02 28, 18:12)
Gaunu motinystes pasalpa. Jei gauciau dar kita socialine pasalpa (vienkartine) tai suprantu, kad man sumazetu motinystes pasalpa.
Bet niekur nerandu apie tai paskaityti....
Gal kas galit istatymo nuoroda imest, kur yra parasyta apie tai mirksiukas.gif

o apie kokia jus socialine pasalpa vienkartine kalbat?
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 02 28, 17:12)
Gaunu motinystes pasalpa. Jei gauciau dar kita socialine pasalpa (vienkartine) tai suprantu, kad man sumazetu motinystes pasalpa.
Bet niekur nerandu apie tai paskaityti....
Gal kas galit istatymo nuoroda imest, kur yra parasyta apie tai mirksiukas.gif

Nuo socialinių išmokų motinystės pašalpos nemažėja.
Atsakyti
Dar truputį pratęsiu praeitos temukės klausimą 4u.gif
Trumpai esmė: pirmus metus VPA einu aš, antrus norėčiau, kad eitų vyras. Tačiau tokiu atveju antrais metais aš lieku arba bedarbė arba stoju į LDB. Antrus metus būdamas VPA vyras dirbtų + gautų pašalpą.
Ar yra koks nors variantas, kad per tuos 2 metus man būtų išsaugota darbo vieta?

Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 28, 18:14)
Dar truputį pratęsiu praeitos temukės klausimą  4u.gif
Trumpai esmė: pirmus metus VPA einu aš, antrus norėčiau, kad eitų vyras. Tačiau tokiu atveju antrais metais aš lieku arba bedarbė arba stoju į LDB. Antrus metus būdamas VPA vyras dirbtų + gautų pašalpą.
Ar yra koks nors variantas, kad per tuos 2 metus man būtų išsaugota darbo vieta?

Nėra - arba grįžtat į darbą, arba iš jo išeinat, nes vienu metu abu tėvai negali būt to paties vaiko priežiūros atostogose.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 02 28, 19:14)
Dar truputį pratęsiu praeitos temukės klausimą  4u.gif

tai jeigu antrus metus eis vyras,tai jus turit eiti i darba,nes jau nebebusit VPA.
Atsakyti
4u.gif Noreciau paklausti koks stazo reikalavimas taikomas bus kas iseina nestumo ir gimdymo atostogu nuo liepos 1d?Siai dienai turi tureti ne trumpesni kaip 12 menesiu per 24 menesius...tai keiciasi prailgino ar ne?
Atsakyti
QUOTE(KatyteKate @ 2011 02 28, 19:24)
4u.gif Noreciau paklausti koks stazo reikalavimas taikomas bus kas iseina nestumo ir gimdymo atostogu nuo liepos 1d?Siai dienai turi tureti ne trumpesni kaip 12 menesiu per 24 menesius...tai keiciasi prailgino ar ne?

Dėl stažo pailginimo jokios kalbos net ir nebuvo. Liks toks pat. Ilginti norėjo laikotarpį, iš kurio pajamų būtų apskaičiuojama pašalpa.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 28, 18:21)
Nuo socialinių išmokų motinystės pašalpos nemažėja.

Na bet kur apie tai parasyta, jei gauna pajamas pvz dirba, tai skaiciuoja skirtuma tarp motinystes pasalpos ir uzdarbio. Tai gal is pasalpa priskirtu prie pajamu...
Bet nerandu istatymo...
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 02 28, 21:40)
Na bet kur apie tai parasyta, jei gauna pajamas pvz dirba, tai skaiciuoja skirtuma tarp motinystes pasalpos ir uzdarbio. Tai gal is pasalpa priskirtu prie pajamu...
Bet nerandu istatymo...

"Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas."

Socialinės išmokos nėra draudžiamosios pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 28, 22:55)
"Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas."

Socialinės išmokos nėra draudžiamosios pajamos.

Tai tada as nesuprantu kodel tai sesiu vaiku motinai nubrauke pasalpas del gautos labdaros.... tai labdara irgi ne draudziamosios pajamos....
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 02 28, 22:09)
Tai tada as nesuprantu kodel tai sesiu vaiku motinai nubrauke pasalpas del gautos labdaros.... tai labdara irgi ne draudziamosios pajamos....

Tai socialines pašalpas gali nubraukt dėl gautų motinystės išmokų (ar kitokių pajamų), bet ne motinystės išmokas dėl gautų socialinių pašalpų. Žodžiu maišote du skirtingus dalykus.
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 02 28, 23:09)

o kas per labdara,is kur?Nes jei i saskaita perveda zmones,tai ji kaip davana yra apmokestinama,todel skaitosi kaip pajamos,jei per labdaros organizacija gauti pinigai,tada jie nera apmokestinami ir i pajamas neieina.
Atsakyti