Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

user posted image


user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Čia Danijos pleputės kaupia receptukus su nuotraukomis ir ne tik, dalinasi patirtimi daniškų bei lietuviškų patiekalų gamyboje, bei plepa apie viską, kas susiję su maisto produktais.





Pasidalinkime savo šedevrais ir ragaukime kartu! user posted image





user posted image



P.S. Nepamirškite savo receptukų rašyti spalvotai, bei paryškinti recepto pavadinimą (kad paprasčiau būtų rasti temutėje)




Atsakyti
Na as pirma pasikartosiu su savo receptu, kad tema tuscia nebutu smile.gif (receptukas rastas SM)


Pyragas "Zebras"

3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)

1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu (ir dar i sita as dejau 1 citrinos tarkuota žievele ir sultis, + geras saukstas dar miltu).
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min


Teslos pylimas:
user posted image

user posted image


Iskeptas pyragas:
user posted image

user posted image

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 30 gruodžio 2009 - 15:43
Čičinsko kepsniai

Tešlai: 2 pakeliai varškės
2 kiaušiniai
pusė stiklinės kefyro
drusko
miltų (kad tešla kočiotusi)
alijaus virimui

Įdarui: pusė kg faršo
1-2 kiaušiniai
svogūnas
prieskonių, druskos, pipirų

Varškę ištrinti su kiaušiniais, įpilti kefyrą, druską, miltus, viska gerai ismaišyti. Tešla turi būti neperkieta. Iškočiojama, pjaustoma 4-6 cm pločio juostelės. Iš mėsos formuoti piršto storumo ir ilgumo gabalėlius, juos atsargiai apvynioti tešlos juostelėmis, juostelės kraštai turi „užlipti“ vienas ant kito. Kepsniukus virti įkaitintame aliejuje, kol parus. Valgomi karšti su daržovem, kečiupu ar sultiniu. Galima valgyti ir šaltus essen.gif

user posted image
Atsakyti
Trapūs žagarėliai

Ingredientai:
Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
Cukrus, 1 šaukštas
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Soda, 0.5 šaukštelio
Aliejus, virimui
Cukraus pudros papuošimui

Paruošimas:
1) Atskiriame trynius nuo baltymų. Reikės tik trynių.
2) Juos išsukam su cukrum.
3) Sodą sumaišom su miltais.
4) Beriam į trynius ir minkom tešlą.
5) Gerai išminkom ir iškočiojam. Supjaustom juostelėm ir formuojam žagarėlius.
6) Verdam aliejuje.
7) Pabarstyti cukraus pudra essen.gif

user posted image
Atsakyti
Brac, tie Cicinsko kepsniai tai niam niam atrodo. O varske kokia dejai? Ta namu gamybos (is kefyro)? g.gif
Atsakyti
SKRUZDĖLYNAS

3 dideli ,kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai grietinės
0.5 stiklines pieno arba grietinėlės mažiau nei 0.5 stiklines
1 šaukštas spirito
Miltu
Aliejaus virimui

Miltų tiksliai nežinau kiek neskaičiavau, kol pasidaro tešla nelimpanti prie rankų, bet neperkieta, tešlą dar reikia padaužyti su kočėlu, kad atsirastu oro burbuliukų. kočiojant stalą patepti aliejumi. Iškočioti labai plonai. Supjaustyti ir juostelemis
Virti įkaitintame aliejuje.

Sirupas

Stikline medaus (natūralaus ar dirbtinio)
Stikline cukraus
Pora šaukštų vandens

Medų šildyti sekančiai: išpilu į mažą puodą, o tą puodą deti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu, šildyti tol kol pasidaro skystas ir ištirps cukrus.
Atvėsinti ir sluoksniuojant pilti ant išvirtų gaminių. Galima dar pabarstyti aguonomis.
Kai pradeda medus tirštėti vėl tą puodą su medumi dėti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu.

user posted image
Atsakyti
Sumuštiniai

Viską dedu iš akies. Tiesiog tiek kiek numačius sumustinių daryti.

Fermentinis sūris
Kiaušiniai (kietai virti)
Česnakas (3-4 skiltelės)
Majonezas
Pipirai,druska pagal skonį

Pagrindas kepta duona su česnaku (arba be česnako) arba paskrudinta bulka.

Surį sutarkuoju per burokine tarka, kiaušinius supjaustau kubeliais, česnaką aš tarkuoju per smulkia tarką, bet galima ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įdedu prieskonių ir viską sumaišau su majonezu. Kiaušinių nepagailiu. Jei duoną įtrinu česnaku, tai į masę dedu jo mažiau.

Su duona:
user posted image

Su bulka:
user posted image
Atsakyti
Kūčiukai-šlyžykiukai

600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonu, 40gr.mieliu, druskos, vandens (galima įpilt slakeli pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").

Į pašildytą vandenį ar pieną (ne verdanti!) dėti sutrupintas mieles, išlydytą margariną, druską ir cukru, ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Pirmam pakilimui tešla turi būti nekieta, kad tešla liptų prie pirštų. Padeti šiltai. Ji turi pakilti- kai prades lipti per krastus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. Svarbiausia tešlos nepadaryti kietos. O paskui formuoti kučiukus. Sudeti į bletą, bletą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Prieš dedant į įkaitintą orkaitę dar truputi palaikyki, na kol kitą bletą pripdesit. Tada į orkaitę 200-270 laipsnių ir kepti kol pagels apie 30 min.

user posted image
Atsakyti
Čeburėkai

Tešlai:
0,5 l kefyro
žiubsnelis druskos
1 arbatinis šaukstelis sodos arba kepimo miltelių
miltai

Aliejaus virimui

Įdarui:
0,5 kg faršo
svogūnas
2-3 skilteles česnako
prieskoniai:pipirai, druska, kmynai
1 gabaliukas buljono (suteikia mėsai sultingumo)

Įdaro paruosimas:
Smulkiai supjaustyti svogūna ir pakepinti. Atvėsinti. Į farša dėti piprus, druskos, pakepintą svogūną, smulkiai supjaustytus česnakus, ištirpintą buljoną. Viską išminkiti.

Tešla: (svarbiausia nepadaryti perkietos)
Kefyrą supilti į dubenį, sudėti druską ir sodą (arba kepimo miltelius). Viską gerai išmaišyti. Tada suberti miltus. Išmikyti tešlą. Neperkietą, bet kad ir neliptų prie pirštų. Iškočioti tšlą, formuoti čeburėkus. Virti gerai įkaitintame aliejuje.

P.S. receptas mano mamos firminis ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Morkų pyragas


Reikalingi produktai:
Smulkiai tarkuotų morkų apie 3 puodelius, 100g sviesto, 2,5 stiklinės cukraus, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinės, 2,5 puodelio miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, pusė šaukštelio cinamono miltelių, vanilinio cukraus, sauja smulkintų migdolų, gera sauja džiovintų vyšnių.
Glajui:
1 kiaušinio baltymas, 0,5 citrinos sulčių, apie 130g cukraus pudros.
Užpilti tuo cukrumi tarkuotas morkas ir paliekate ramybėje apie 20min. Vėliau išmaišyti tešloje 3 šaukštus grietinės. Sviestą išsukame su kiaušiniais, supilame į morkų masę, sudedame vyšnias, riešutus, kartu įmaišome vanilinį cukrų, cinamoną. Išmaišyti. Nuolat maišydami, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Masę sukrečiame į sviestu pateptą formą ir kepame 200’ C orkaitėje apie valandą.
Glajui išplakame kiaušinio baltymą iki standžių putų, suberiame cukraus pudrą, gerai išmaišome, įpilame citrinos sulčių. Jei per skysta – įdėkite dar cukraus pudros.
Pyragui iškepus ir šiek tiek atvėsus, puošiame glajumi.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 04 sausio 2010 - 16:12
Medaus tortas
Štai ko reikia tešlai paruošti:
2 stiklinės miltų
2 v.š. medaus (aš dedu daugiau - šaukštus su geru kaupu)
60 g sviesto
pusė stiklinės cukraus
2 v.š. pieno
1 a.s. kepimo milteliu
1 kiaušinis
Prieskoniai tešlai: cinamonas, malti gvazdikėliai, apelsino arba citrinos žievelė, tarkuotas muskato riešutas, kvepiantieji pipirai. As dejau daniksu prieskonius skirtus medaus pyragui(honingkage), dar galima ideti skirtus brunkage.
Kremas:
3 indeliai grietinės (~600 g.)
cukrus (pagal skonį)
citrinos sultys
citrinos žievelė

Tešlos gaminimas:
Cukrus, medus, riebalai kaitinami kol ištirpsta. Tada masė atvėsinama (būtinai, kitu atveju karšta masė sutrauks kiaušinius), įmušamas kiaušinis, supilamas pienas ir prieskoniai.kepimo miltelius sumaisytus su miltais. Ir viską maišome, minkome iki tol, kol masė nelimpa prie rankų. Jeigu dar limpa, tai reikia įdėti dar šiek tiek miltų, bet geriau nepersistengti, nes kai tešla per kieta, tai tampa nebe tokia skani ir saldumo nebelieka. Šią masę (padalintą į norimą skaičių gabaliukų) įdedame į šaldytuvą (į kamerą) pusei valandos. Kočiojami pusės centimetro storumo lakštai (aš kočioju ploniau). Dydį pamatuokite maždaug pagal norimą lėkštę, bet neapipjaukite. Kepame skardojeant kepimo popieriaus. Kepame kol apgelsta. Kepu karštoje orkaitėje virš 200-jų šimtų laipsnių ir iš karto dviejose skardose. Vos spėju dėti ir traukti vieną paskui kitą. Tik tada galima apipjauti pagal lėkštės kontūrus.
Kremas gaminamas taip:
Grietinė atšaldoma ir plakama iki standumo palaipsniui beriant cukrų.Įpilkite išspaustų citrinos sulčių (pagal skonį) ir įtarkuokite citrinos žievelės (iš pradžių citriną nuplaukite su soda). Pasiruoškite sviestinio popieriaus juostelių po apatiniu blynu. Tada sutepkite lakštus tuo kremu. Aptepkite torto viršų bei šonus. Po to juos apibarstome susmulkintais meduolinės tešlos trupiniais. Aš, nupjausčiusi iškeptų lakštų šonus (uždėjusi lėkštę, kol dar karšti ir minkšti), tuos likučius, jau atšalusius, iškočioju kočėlu ir dar persijoju per tinkliuką. Ant torto viršaus iš karto trupinius barstau per tinkliuką, o šonus aplipinu peilio pagalba. Iš anksto būnu pasiruošusi trafaretą papuošimui. Puodelyje sumaišykite kakavos miltelius su cukraus pudra (kadangi cukraus pudra ištirpsta, piešinys tampa ryškesnis nei barstant vien kakavos milteliais). Kai jau būna apibarstyti trupiniai, uždėkite trafaretą. Kakavos miltelius su cukraus pudra barstykite ant trafareto per tinkliuką. Atsargiai nukelkite trafaretą. Ištraukite sviestinį popierių iš po torto. Palikite nakčiai pastovėti kambaryje, o ryte įdėkite į šaldytuvą. Valgyti galima tiktai po 12-18 valandų. Skanaus!
user posted image
sis tortas gavos dozes dauginant is dvieju, gavosi 8 lakstai! dar girdejau kad labai skanu jei vietoj medaus i tesla idet kondenc pieno. si receota bandysiu vasari, tai tada ir paporinsiu ar skaniau ar nea smile.gif
Atsakyti
Kibinai

Tešlai: 1kg miltu, 450g margarino, 4 kiaušiniai, 200g grietinės, žiupsnelis druskos.
Įdarui: 1kg kiaulienos sprandinės, 3 svogūnai, 50g margarino, vegetos, pipirų, šlakelis virinto vandens.

Paruošimas: miltus supilam į puodą, supjaustom margariną gabaliukais ir sumetam į miltus. Įberiam druskos, ir gerai viską sutrinam. Svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas (maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti). Įdedam 3 kiaušinius ir vieną baltymą (trynio prireiks vėliau). Dedam grietinę, ir išmaišom išminkom gerai, kad tešla nebeliptų prie rankų. Tešlą paliekam 30min šaldytuve.
Tuo metu ruošiam įdarą: supjaustome mėsą smulkiais gabaliukais, įdedame margarino, kubeliais pjaustyto svogūno, įpilam vandens bei vegetos. Gerai išmaišom.
Kibinų gamyba: iš tešlos suformuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Suspaudžiam kiekvieną delne ir iškočiojame. Dedame šaukštą įdaro, suformuojame kibiną ir užlankstom viršūnėlę. Kibinus dedam ant sausos skardos. Kibinus aptepame likusiu išplaktu su truputėliu vandens tryniu. Kepame 200C orkaitėje apie 25-30min.
Gaunasi ziauriai skanus thumbup.gif



Gamybos procesas
user posted image


Pries dedant i orkaite:
user posted image


Iskepti kibiniukai:
user posted image


Skanaus!!!!!
user posted image


Atsakyti