Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

QUOTE(Giedruliukas @ 2010 03 08, 21:12)
Pjuvena, labai geras receptukas!!! Buvo labai skanu!!!
Tik as tiesiai i besamelio padaza ispaudziau svieziu apelsinu sulciu ir tikriausiai kita karta nedesiu grietines.  ax.gif
Bet tikrai paprasta ir skanu!!! Aciu!  4u.gif

prasom! 4u.gif
as niekad kazkaip neturiu nei apelsinu likerio, ar brendzio, tai ju ir nededu, bet ir be ju man labai skanu. O grietine tokios rugsteles duoda, man labai patinka ax.gif
Daznai issikepam, kai paprasta mesa ar kotletai atsibosta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 08 kovo 2010 - 22:01
4u.gif Rugpienio rageliai ( kærnemælkshorn) 4u.gif

Daniskas variantas su foto:
http://www.dk-kogebo...p...emƦlkshorn

350 gr miltu
250 gr sviesto ( kepimo margarina naudojau)
100 gr rugpienio
25 gr mieliu
cukraus pagal skoni
1 plaktas kiausinis istepimui, galima naudoti pienuka

Darbo eiga:
miltus sutrinti gerai su sviestuku, mieles su rugpieniu ir ipilti i bendra jau sutrinta miltu ir sviestuko mase, viska gerai iskocioti, as dejau dar cukriuko ir palikti 30 min.
Padalinti tesla i 2 dalis, iskocioti viena dali ant stalo i blyno formos skrituli, ir pjauti ji i 8 dalis, dejau ant storosios daleles po dzemo sauksteli ir vyniojau, tas pats su antra teslos dalimi.
Sudeti i bleka ir palikti dar 30-40 min.
Tada sauti i orkaite isildyta 200 laipsniu, kepti apie 20 min, as kepiau ant 180 laipsniu apie 30 min, norejau buti tikra kad iskeps, nes tokia tesla man daznai nedakepdavo.
Skanaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reginukas: 12 kovo 2010 - 10:18
bet kærnemælk tai ne rūgpienis mastau.gif
Atsakyti
Antira, nepaprastai skanus tavo varskes apkepas 4u.gif Skonis kazkiek primine mokyklos laikus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2010 04 09, 16:29)
Antira, nepaprastai skanus tavo varskes apkepas 4u.gif  Skonis kazkiek primine mokyklos laikus wub.gif

Kepdavau su manais, bet labai neaikciodavau g.gif O sita kai pameginau, tai norejosi vis dazniau kept thumbup.gif
dabar esu susizavejusi Reginuko bandelem user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 09 balandžio 2010 - 16:43
QUOTE(Antira @ 2010 04 09, 16:38)
Kepdavau su manais,

Norejau pasakyt, kad labiau patiko su kefyru ar jogurtu nei su pienu blink.gif
Atsakyti
Labai skani Vidurzemio juros zuviene

Uztrunka paruosti: apie 30 min.
Receptas 4 alkaniems asmenims smile.gif

Reikes:
400 g zuvies file
1 svoguno
1 pankolio (daniskai: fennikel)
2 valg.s. alyvuogiu aliejaus
1 skardines pomidoru savose sultyse
2 zuvies buljono kubeliu
1 l vandens
3 valg.s. smulkinto sviezio ciobrelio (timian)
1 arb.s. druskos
juoduju pipiru

Paruosimas:
1. Nulupkit svoguna ir susmulkinkit. Nuplaukit pankoli ir supjaustykit mazais kubeliais.
2. Pakepinkite svoguna ir pankoli ant aliejaus apie 3 minutes. (tam puode, kuriam virsit sriubyte). Sudekite pomidorus, sutrupintus buljono kubelius, ir puse litro vandens. Uzvirinkite maisydami ir tada leiskite pavirti ant silpnos ugnies apie 10 minuciu.
3. Zuvi supjaustykite kubeliais, sudekite juos i sriubyte, ir virkite apie 5 min., arba kol zuvyte isvirs.
4. Pertrinkite sriuba (as naudojau el.trintuva), supilkite likusi vandeni. Uzvirkite. Suberkite prieskonius ir ciobrelius.
5. Tiekite i stala papuosta ciobrelio sakele ir su duona. Galima ideti aioli (jei kas naudojates).

Skanaus!!! Mes labai skaniai suvalgem!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(armaliuke @ 2010 05 05, 20:37)
torciukas pasaka. skonis nerealus thumbup.gif 

user posted image

user posted image



QUOTE(armaliuke @ 2010 05 06, 09:12)
Tortas su maskarpones suriu:)

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
nepykit kad cia imeciau, neturiu laiko, vaikas laukia blush2.gif

Atsakyti
Naminiai sviestiniai sausainiai su šokolado traškučiais


Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: apie 3 skardos sausainių

Reikia:
• 200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
• 3/4 puodelio (150 g) cukraus*
• vieno vid. arba didelio kiaušinio
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio valino (arba a.š. vanilinio cukraus)
• 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
• apie 280 g a.r. kvietinių miltų
• 1/2 puodelio šokolado traškučių (galite pakeisti 80 g tarkuoto šokolado)

*Jei nemėgstate saldžių sausainių (o šitie tokie ir bus), dėkite mažiau cukraus – apie pusę puodelio (100 g).

1. Sviestą su cukrumi išsukite iki kreminės masės. Įberkite ir įmaišykite žiupsnelį druskos bei vanilės. Įmuškite kiaušinį, viską gerai išsukite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais (tik nepersistenkite su milteliais, nebent norite, kad sausainiai virstų pagalvėlėmis). Dalį miltų sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Tada suberkite šokolado traškučius, likusius miltus, užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą.

2. Padalinkite tešlą į 4-6 dalis ir suformuokite kvadratines juosteles, panašiai kaip gamindami suši. Jas sudėkite ant lėkštelės, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldymo kameroje apie 10 minučių, kol sukietės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada supjaustykite riekėmis, kurias dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. kepkite kol kraštai paauksuos, apie 15-20 minučių. Išimkite ir leiskite atvėsti.

P.S. paveiksluko įdėti nemoku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2010 06 04, 11:38)
Padalinkite tešlą į 4-6 dalis ir suformuokite kvadratines juosteles, panašiai kaip gamindami suši. Jas sudėkite ant lėkštelės, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldymo kameroje apie 10 minučių, kol sukietės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada supjaustykite riekėmis, kurias dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. kepkite kol kraštai paauksuos, apie 15-20 minučių. Išimkite ir leiskite atvėsti.

P.S. paveiksluko įdėti nemoku  unsure.gif

Smagu, kad yra bendraminciu 4u.gif
As sushi nedarius, tad nelabai supratau kaip tu juos formuoji ax.gif Pas mane visas sis reikalas atrodo taip:
user posted image
Pasidalinsiu tada ir as vienu labai nesudetingu recepteliu ax.gif

Traskus aviziniai sausainiai

500gr danisku MUSLI (aviziniai dribsniai, saulegrazos, razinos, riesutai, ir kiti dziovinti vaisiai....)
250gr margarino arba sviesto
2 kiausiniai
1 st. cukraus (kas nemegsta labai saldziai, galima ir maziau)
1 a. s. vaniles

I inda su aviziniais dribsniais(MUSLI) supilti atlaidinta margarina arba sviesta, isplaktus kiausinius, cukru ir vanile. Viska sumaisyti.
Skarda iskloti kepimo popierium ir su saukstu isdelioti sausainius ( iseina 2 skardos).
Deti i ikaitinta orkaite ir kepti 160C apie 30min. (As kepu trumpiau, kai apskrunda istraukiu).
Po kepimo sausainukai dar minksti, bet atvese tampa trapus.

P.S. galima imaisyti islukstentu saulegrazu, migdolu, sezamo seklu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 05 birželio 2010 - 17:01
Antira, tu skaitai mano mintis 4u.gif jau koks geras pora menesiu ieskausi skanaus aviziniu dribsniu recepto ax.gif bet taip ir neissikepiau. O dabar kaip tik visko turiu, tai einu bandyti tavo receptuko mirksiukas.gif Jau seiles varva thumbup.gif
Atsakyti
Parasysi kaip sekesi. Man apetitas auga biggrin.gif vis ieskau geru receptu. Siulau apsilankyti ioj temoj http://www.supermama...;#entry38267424
Sunkun atsilaikyt kiek ten gerio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 17 birželio 2010 - 13:06