Prieš vyro gimtadienį klausiau, kokio torto jis norėtų. O jis atsakė: "Nustebink mane"

Taip ir atsirado šis tortas

Gimtadienį šventėme savaitgalį. Sakau ką į darbą iškepti? Sako žinai, tą patį, nes labai labai skanu buvo

Ir ne vienas taip sakė
Vykinto gimtadienio tortas Nustebink maneBiskvitai:3 kiaušiniai
130 gr. cukraus
130 gr. miltų
35 gr. aliejaus (naudojau rafinuotą

)
vanilinio cukraus
10 gr. kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrum, kol masė pabals, tuomet supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai sudedam kakavą.
Kepiau 24 cm formoj. Jis labai pūrus, gaunasi lygus be jokio kalnelio. Idealus kiekis trims vidutinio plonumo biskvitams. Kas nelabai moka pjaustyti galima tešlą padalinti į tris dalis ir kepti tris atskirus, bet man skaniau pjaustyti geriau sugeria sulaistymą.
Ne biskvitams reikės:
Šaldytų vyšnių (arba paprastų, bet ne iš kompoto, nes jos per saldžios). Vyšnias užpilti 3 šaukštais cukraus (geriau iš vakaro) ir kas mėgsta alkoholį degtinės. Gerai pamaišyti, galiausiai nuvarvinti (naudoju sietelį). Nuvarvintą skystį praskiedžiam su vandeniu maždaug 1:1 ir jis bus skirtas sulaistymui.
50 g. šokolado ir šlakelis pieno (grietinėlės). Ištirpinam, kad būtų skysta ir lengvai teptųsi biskvitas.
450 g. išplaktos grietinėlės su 5 šaukštais cukraus ir citrinos rūgštele.
Plombyro skonio varškės
Virto kondensuoto pieno (atšaldyto). Verdam apie 1,5 val.
Darymas:
Sulaistome gerai biskvitą, tepam plonai plonai šokolado sluoksniuką, tuomet dedame plaktą grietinėlę ir į ją įsodiname vyšnias. Vėl biskvitas, laistom, tepam likusiu šokoladu, išskirstom plombyro skonio varškę (tiesiog pirščiukais), sudedam apie 1/3 virto kondensuoto pieno gabaliukais. Tiesiog šaukšteliu kabini ir po visą plotą pamėtai pusės šaukštelio gabaliukų. Įsodiname likusias vyšnias. Truputuką galime patepti grietinėlės, nes varškės ten mažokai gaunasi. Ant viršaus vėl biskvitas ir jį sulaistom.
Dengiau likusia grietinėlė, sumaišyta su 50 g. tirpinto šokolado (atvėsinto) ir 1/3 virtos kondensofkės.
Barsčiau kakava, prieš tai su švirkštu bišk papuošiau torto kraštelius.

Kai žinau, kad kompanija bus didesnė, tuomet kepu 4 biskvitus (atitinkamai 4 kaiušiniai, 175 g cukraus, 175 miltų, 45 g. aliejaus, 15 g. kepimo miltelių, 3 šaukštai kakavos). Kepu du biskvitus ir pjaunu per pusę. Tada pirmą pertepimą darau iš grietinėlės ir vyšnių, antrame tik varškė ir sutirštintas pienas, o trečiam pertepime vėl vyšnios.