QUOTE(Skaitanti @ 2011 02 03, 17:43)
Nors man tikriausiai vienintelei, ši knyga vis dėlto neįsismelkė į širdį, bet va, perskaičiau, ką parašei, ir galvoju, tikrai gal, netinkamu momentu skaičiau ją.
Negali būti, kad tokia gera knyga man nepatiko...
Ne tau vienai ji neįsismelkė į širdį. Man Mažmožių Dievas neįsismelkė todėl, kad skaičiau, netinkamu laiku.Tada kaip tik atsimenu skaičiau Ispanijoje, pas sese,kai aplinkui viskas įdomu, gražu.Atrodo kieme guli sau ant žolytės,kaitiniesi ir skaitai, bet gi šalia basenukas, namo vaikučiai su auklėmis trykštauja,taip įdomu stebėti ir grožėtis aplinkos grožiu.Todėl dabar kartais rimtesnes knygas įvardiju, kad tai ne pliažinis skaitinys.
QUOTE(Fairyland @ 2011 02 03, 17:49)
Sorry, truputuka ilgoka gavosi
Gali buti, kad tikrai reikia kai kurioms knygoms tinkamo laiko
Nieko tokio,man patinka paklodės. :)Gaila tik, kad ją aš skaičiau kelionėje ir viso to gėrio neįžvelgiau.Viską užgožė kelionės vaizdai, o tu labai gražiai čia parašei apie tą knyga.
QUOTE(Masako @ 2011 02 04, 13:12)
Pajauta, nu gi anadien vaikas man misle uzmine - sake, darzely yra tokia mergaite Pajauta (sukirciavo antra skiemeni)

Yra toks vardas, taip iseina..
Na tokiu vardu dar neteko sutikti žmogaus.O vardas tai tikrai yra.Vardas , tai man nelabai.Dar žiūrint kaip sukirčiuos tą vardą.
Važiuojant į Kernavę, atrodo po dešine kelio puse yra "Ąžuolyno" medinių skulptūrų parkas.Ten ir stovi "gyvena"

Pajauta.Po ekskursijos po tą parkelį iš ir pasivadinau Pajauta.Vėliau pasidomėjau ir vardo reikšme.
O Pajauta yra pagoniško tikėjimo vaidilutė.Vardo reikšmė: pajaut- (pajausti, jautotis klausti, teirautis) ta, kuri rūpinasi, užjaučia kitus.
Pajauta paplito iš padavimo apie Kernavės kunigaikštį Kernių ir Pajautą, Kernavėj yra to pat vardo slėnis.
Pajauta [Pajáuta] legendos apie Kernavės kunigaikštį Kernių herojė;
Kernavėje yra Lizdeikos kalnas pavadintas taip dėl to, kad jame gyvenęs vyriausiasis krivis Lizdeika. Po to, kai 1387 m. įvesta krikščionybė ir Vilniuje nugriauta Perkūno šventykla, Lizdeika iki pat mirties kartu su vaidilutėmis kurstęs ugnį ant Aukuro kalno, nuo jo sakydavęs pamokslus žmonėms ir aiškindavęs sapnus. Gražiausia Lizdeikos vaidilutė buvusi Pajauta jos garbei pavadintas nuo piliakalnių papėdės nusidriekęs Pajautos slėnis.(čia iš Vikipedijos)
O dar tokiu vardu pasivadinęs Eksperimentinės archeologijos klubas.
QUOTE(marakeš @ 2011 02 04, 13:26)
gal irgi nickas