QUOTE(Juknele @ 2011 03 03, 19:13)
Skaitau ir linkiu jums kantrybes kantrybes kantrybes! Kaip jus vargstat!
Maniskei niekada nebuvo haliucinaciju, agresijos priepuoliu, snekejimu "pro sona". Atmintis silpo silpo, vis sakydavo "neprisimenu". Nustojo kalbeti, judeti....
Kad galeciau paimciau dali jusu rupesteliu.
Neprašyk. Nes Dievas gali duoti.
O jei rimtai, tai aš pati sunkiai galiu patikėti, kad man dar taip neseniai visa tai buvo. Tikrai labai sudėtinga.
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2011 03 03, 18:44)
Nea, netoli, nes ją prižiūrinti moteriškė tuoj pripirko kas ir kaip, bėgo gaudyt taip kaip stovėjo kambary, pradėjo stot mašinos, žmonės siūlyti pagalbą, tai šiaip ne taip parvedė. O ji dar šaukė, kokią jūs teisę turit mane sulaikyt. Kažkaip jaučiuos visiškai be jėgų.
Pats sunkiausias laikas, kai liga eina į kalną. Tai antrasis ligos periodas, kai iš tiesų ligonį sunku suvaldyt net fiziškai. Paskui bus lengviau. Sunkiau tik psichologiškai, nes žmogus tampa tam tikra prasme
daržovė, ir tam tikra prasme lengviau, nes žinai, kad jis pririštas prie vietos (kur paliksi, ten rasi).
Papildyta:
QUOTE(Avetė @ 2011 03 03, 14:05)
Nieks nesako, kad situaciją valdyt be švelnumo ir t.t., bet kai žmogus jau ne savam prote ir vykdyt jo kiekvieną užgaidą, nepaisant kitų ir savęs, tai jau nesveikas lepinimas. Ribos turi būti viskam.
Gerai, jei dar taip pavyksta suvaldyt. Dar pakankamai stiprus ligonis.

Man išliko atminty tik tas ilgasis pabaigos periodas, kai jau geriau nebevaldyt, jei nenori, kad būtų priepuolis. Kai geriau viską paleist savaime. Ir draugai šiek tiek pasikoregavo, ir giminaičių kavos vizitai. O dabar kažkaip viso to ir nebereikia. Yra prasmingesnių dalykų. Netgi paprasčiausiai pabūti tyloje.
Linkiu, kad tau viskas kuo geriausiai (įmanomai) sektųsi, kad ligonis kuo labiau būtų suvaldomas.
O dėl vaistukų pagalvokit. Nors ir su tais vaistukais haliucinacijų mums vis tiek šiek tiek būdavo. Gal tik mažiau ryškios ir kenksmingos. Ir po šiai dienai atsimenu, kaip man rodydavo kažką skubiai ant lubų, sienų (iš pradžių galvodavau, kad kokią musę, kad nepamatau), o kambario kampe gyveno jos dvaselė, kurią vadindavo (man nelabai žinomu) vardu. Ai, vis smagiau, ne viena. Kai yra su kuo dar pasikalbėti.