Taigi, kad ir aš mačiau kelis kartus vienumoj numirštančius žmones slaugos ligoninėj... Vieną kartą (o tai buvo ir pirmasis kartas) net kraupu buvo, ką tik mamą buvo atvežę į palatą, kur jau sėdėjo viena moterytė paramstyta valgymui, o trečioji atrodė kaip giliai įmigus, net užknarkdavo protarpiais, pajungta ant lašelinių... Tai aš mamą pati maitinau, tą pasodintą senutę trumpai prabėgom "pamaitino" slaugutė... Nu ir aš kažkaip nesupratau, sesutė įbėgdavo kažko ant greitųjų pas tą trečiąją kas kelios minutės... Tik paskui atsisuka į mane ir sako, "prašau palikite palatą, palaukite už durų" ir daugiau nieko... Tada suskubo ten gydytoja ir visos pradėjo lakstyt, per durų plyšį užžiūrėjau, kad baltą pertvarą užstatė, o kai įleido i palatą pas mamą, tai žiū ant spintelės žvakelė uždegta ir kryžiukas pastatytas... Taip mane ištiko šokas, taip nemalonu paliko, kad aš net nenutuokiau jog žmogus miršta, paskutinius atodūsius išleidžia, o aš prie kriauklės palei jos galvą šmėžavau sau čiauškėdama su mama, dar taip paskoksojau į tos moters veidą, kai giliai kvėpuot pradėdavo... Nu, kad ir svetimas aš žmogus jai buvau, bet kad net nenutuokiau, kad ji miršta prie manęs, o aš kaip niekur.... Brrrr ir taip tapau liudininkė mirties, baisesnės nei vienatvėj numirt savam kambarėly, o tarp svetimų žmonių, kuriem nei šilta, nei šalta... Nei kas gailestingai maldelę sukalbėjo, nei pagarbiai rimtį išlaikė

Papildyta:
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 15, 22:39)
žinot, dabar kai buvoju slaugos skyriuje, pagalvoju, kad didelė laimė dar yra ir būti tą paskutinę minutę su išeinančiuoju
deja, aš neturėjau šios galimybės...vakare aplankiau babytę ir kitą rytą pasakė, kad jos nebėra
ir šiandien išėjau namo, palikau palatoj pacientą, kuriam buvo lašinama jau paskutinė lašinė
o dar prieš savaitę ratukuose vežiojau tą žmogutį, dar juokavom, ką veiks kai grįš namo.....

ir šiandien išėjau namo, palikau palatoj pacientą, kuriam buvo lašinama jau paskutinė lašinė

Tu kaip angelas šiais laikais medicininėj sistemoj