Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (6)

QUOTE(Avetė @ 2011 02 19, 01:43)
O kada jūs visos nusprendėt, kad jūsų ligoniukams reik pradėt duot nuskausminamus? Ar vos suskaudus?  g.gif

Mano mamyte nekalba, tai is veido bandau atspeti, skauda jai ka, ar ne. Dazniausiai veidas buna giedras, ziuri taip graziai i akis. O kartais guli stipriai stipriai uzsimerkusi, raustelejusi. Tada sugirdau puse tableteles neocitramono. Po kokiu 20 min., ziurek, jau ir miega.
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2011 02 23, 02:20)
Mano mamyte nekalba, tai is veido bandau atspeti, skauda jai ka, ar ne. Dazniausiai veidas buna giedras, ziuri taip graziai i akis. O kartais guli stipriai stipriai uzsimerkusi, raustelejusi. Tada sugirdau puse tableteles neocitramono. Po kokiu 20 min., ziurek, jau ir miega.

Aišku. Mano nors truputį kalba, bet nusikalba dažnai, tai galvoju duot nuskausminamus tik jei aimanuos ar va, kaip sakot, matysis jau ir iš veiduko kažkaip... Kol kas neskubu dar daugiau chemijos kišt...

Va, kokį straipsnį užskaičiau...
http://klaipeda.dien...ant-koju-217081
Antras komentaras po juo, suteikė įdomios info... Nemanau, kad orai atšils drastiškai anksčiau kovo, tai bus 4 mėn mamai, kaip nebuvus lauke, spėju, kad niekaip jai tas dar neatsilieps, kaip ten komentare aprašytus skausmus po 2metų saulės nematymo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Egu @ 2011 02 22, 16:55)
Noriu paklausti: kokiomis ligomis sirgdami jūsų slaugomieji gauna axurą, kompensuojamą 100 procentų?

mano tėčiui irgi buvo kompensuojami dėl Alzheimerio. neatsimenu, ar 100 proc. Turbūt. Bet vis vien primokėt dar reikėjo. O kai komisija pripažino nuolatinės slaugos poreikį, kompensaciją šitą nuėmė. Hm... suprask - nebepadės jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avetė @ 2011 02 23, 02:03)
Va, kokį straipsnį užskaičiau...
http://klaipeda.dien...ant-koju-217081
Antras komentaras po juo, suteikė įdomios info... Nemanau, kad orai atšils drastiškai anksčiau kovo, tai bus 4 mėn mamai, kaip nebuvus lauke, spėju, kad niekaip jai tas dar neatsilieps, kaip ten komentare aprašytus skausmus po 2metų saulės nematymo...  unsure.gif

Idomus straipsnis. Aciu. Pasirodo, galima issikviesti mokama slaugytoja. Reikes pasidometi.
O del antro komentaro, tai nebuciau taip tikra. Manau, kazkas ten kito. Daugybe zmoniu ilga laika nemato saules: sachtininkai, kaliniai, kad ir tie patys neigalieji. Jau butume girdeje ne viena toki atveji.
Taigi, manau, tau neverta jaudintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Aha, aš irgi iš pradžių juokiausi, kai pasakojo, kad už sienos karė gyvena. Dabar galvoju, kad tai buvo ligos pradžia, jau tada reikėjo rūpintis, betgi buvo stipri, porą kilometrų į bažnyčią nueidavo, tvarkėsi savarankiškai, galvojau - prisisapnavo. O po tp viskas labai greitai - iš pradžių rašė diagnozę - kraujagyslinė demencija, po to padarė tyrimą ultragarsu - alzhaimeris. O pas terapeutę bartelis puikus, pati vaikšto, užpakalį nusišluosto, mikrobangėj maistą pasišildo - jokios lengvatos nepriklauso, nesvarbu, kad galvoj vėjai švilpia. Šiaip tai aš ne dėl slaugos pinigų guodžiuosi, mamos pensija normali, užtenka, bet va požiūris į sergantį žmogų tai užknisa.
Atsakyti
Radau laiko pas jus užsukti. Va kaip būna - prižiūrėjom mamą kartu su tėčiu (na, jis palaikydavo jai kompaniją, sėdėdavo šalia, šnekindavo, padėdavo smulkesniuos reikaluos) Man buvo žymiai lengviau. Sekmadienį jam pradėjo skaudėti krūtinę, nuvedžiau ant lovos, pradėjau matuoti spaudimą ir jis pradėjo man mirt, aparatas nebeparodė spaudimo. Jau be proto išsigandau, veidas psidarė pilkas, net kriokė truputį, maniau jau viskas... Tik surėkiau dukrai, kad greičiau kviestų greitają. Infarktas. Atvažiavo gal po trejeto min. tokia šauni komanda thumbup.gif Nu darė viską ką galėjo, nuo dūšios, priežiūra, dėmesys thumbup.gif Labai sužavėjo wub.gif Ligoninėj paaiškėjo, kad pagrindinė vainikinė arterija užsikišusi 99% , kitos irgi doh.gif Darė zondavimą, prapūtė, gydytojas sakė, kad jis jau netūrėjo gyvent, jei kiek būtų suvėluota, būtų įvykęs didžiulis infarktas, po kurio nebeišgyvenama cool.gif Vieną dieną buvo sutrikusi orientacija, nusišnekėjo, bet šiandien jau visas gerai. Jei laikysis tos kraujagyslės, nebesulips tai bus gerai. O mama psichuoja, nervuojasi, jai su širdim blogai darosi, nors persiplėšk, lakstau nuo vieno ligonio prie kito cool.gif Gyd. sake pusė metų jam nieko praktiškai nebus galima daryt. Taigis, griš tėtis - turėsu nebe vieną, o du slaugomuosius unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 23 vasario 2011 - 23:02
QUOTE(Awita @ 2011 02 23, 22:59)
  Taigis, griš tėtis - turėsu nebe vieną, o du slaugomuosius  unsure.gif

Kaip nieko negali numatyt console.gif . Ir kartu nuostabu, kad taip sėkmingai viskas susidėliojo. Nenuspėjamas tas gyvenimas, naivūs tie, kurie ketina jį visą susiplanuot... Stiprybės tau. Gal pavyks reguliuot situaciją vaistų pagalba ir nereikės kokios ypatingos slaugos?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2011 02 23, 23:11)
Kaip nieko negali numatyt console.gif . Ir kartu nuostabu, kad taip sėkmingai viskas susidėliojo. Nenuspėjamas tas gyvenimas, naivūs tie, kurie ketina jį visą susiplanuot... Stiprybės tau. Gal pavyks reguliuot situaciją vaistų pagalba ir nereikės kokios ypatingos slaugos?

Teisybė drinks_cheers.gif taupė žmogelis pinigiukus, planavo mašiną nusipirkt verysad.gif Gal viskas bus gerai, labai norėčiau, nes tai labai kantrus, geras, jautrus žmogus, nusipelno visko kas geriausia.

Atsakyti
Laikykis, Awituk, tik tu laikykis... Pritariu Unai Li, nenuspėjama, niekas nenuspėjama... Bet svarbiausia, kad suspėjot atgriebt - vadinas, ne ta valanda nuskirta buvo. Stiprybės tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2011 02 23, 15:20)
Idomus straipsnis. Aciu. Pasirodo, galima issikviesti mokama slaugytoja. Reikes pasidometi.
O del antro komentaro, tai nebuciau taip tikra. Manau, kazkas ten kito. Daugybe  zmoniu ilga laika nemato saules: sachtininkai, kaliniai, kad ir tie patys neigalieji. Jau butume girdeje ne viena toki atveji.
Taigi, manau, tau neverta jaudintis  mirksiukas.gif

Taip ir aš taip manau smile.gif
O straipsnis tai 2009m., kažin ar nebus pasikeitę įkainiai ir apskritai įstatymai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Awita @ 2011 02 24, 01:17)
Gal viskas bus gerai, labai norėčiau, nes tai labai kantrus, geras, jautrus žmogus, nusipelno visko kas geriausia.

Kaip gaila verysad.gif Linkiu viso kas įmanoma geriausio šioj situacijoj 4u.gif

Keistas fenomenas (ir tarp mano giminės buvo toks atvejas) kaip slaugomas žmogus išgyvena ant lovos metų metus, o jį beslaugantis partneris (iš pažiūros gerai tempęs slaugymo naštą) staigiai pasiligoja ir numiršta kelių mėnesių bėgyje...
Atsakyti
QUOTE(Avetė @ 2011 02 24, 11:42)

Keistas fenomenas (ir tarp mano giminės buvo toks atvejas) kaip  slaugomas žmogus išgyvena ant lovos metų metus, o jį beslaugantis partneris (iš pažiūros gerai tempęs slaugymo naštą) staigiai pasiligoja ir numiršta kelių mėnesių bėgyje...

Slaugyti pasiligojusį žmogų - sunki našta, varginanti, sekinanti... Ta našta ištraukia gyvybines jėgas daug labiau, nei slaugomojo žmogaus liga... Žinau pati - nuo to laiko kai mano mama ėmė nebesiorientuoti laike ir žmonėse - mano pačios sveikata pablogėjo kelis kartus, ir spaudimas, ir priešinfarktinė, ir kraujotakos sutikimai ir depresija...
Atsakyti
Laikykites, mielosios, tuoj ateis pavasaris, jau vien del jo bus linksmiau.
user posted image
Atsakyti