Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(·..•SunShine•..· @ 2011 03 26, 20:37)
Sakykite, o kokio dydžio ilgaklešnes perkat? Mamytės rašo, kad 50cm dydis tinka nuo gimimo iki 9kg, tačiau rasakiloj rašo, kad tai naujagimiams, o nuo 0 iki metų tinka 60 dydis. Kaip ten su tais dydžiais, kurias praktiškiausia pirkt?

Rasakilos 50 dydį nešiojome nuo 0 iki gal kokių 3,5 mėn. Bet iki 9 kg tikrai bus mažos, gal sakyčiau 3,5 mėn mes buvome kokie 7kg.
Rasakilos 60 dydį nuo kažkur 3,5mėn iki kokių metukų manau.

Na mes su 60 dydžiu iškart būtumėm skendę (vaikas standartinis 52cm, 3,6kg), o raitoti man negražu, bet čia kiekvieno pasirinkimas, tuo labiau, kad ir liemenį reiktų raitoti, nes jis paaukštintas, tai vaikui po pažastukais būtų raukšlės. Mes pirkome po vieną porą, o kitos megztos močiutės, jos pasikeitimui, kai šios būna išplautos.

QUOTE(vaidyte @ 2011 03 26, 20:55)
Aš saviškiui nuo 7-8mėn. moviau 90 išmieros, kad užtektų ilgam - leliai labai greit auga, o čia tik palenkti reikia per ilgas klešnytes. Džiaugiuosi tokiu pasirinkimu savo.
  50cm - neišnešiotukam...

Tikrai ne, normalus lelius, nešiojome pilnus 3 mėnesius, gal kokius 3,5mėn. Nors nuo 7-8mėn gal ir aš jau surizikuočiau pirkti didesnes, nei paraitojus ne taip baisiai atrodys nes lelius jau didelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 26 kovo 2011 - 21:06
Na kiek žmonių tiek nuomonių...

Per pirmą mėn vaikelis apie 1,5kg priauga (aišku ne visi bla bla...), taigi tikrai nesirinkčiau 50 cm kelnyčių..nebent reikia ,,gražiai,, atrodyti, tuomet teks pirkti kiekvieną dydį lotuliukas.gif
Mums 90cm (!) dydžio tikrai liemens nereikėjo raitoti nuo 7-8mėn puikiausiai nešiojome.
Atsakyti
Supratau, mamytės - su mažais dydžiais nėra ko prasidėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 03 26, 20:58)
Na kiek žmonių tiek nuomonių...

Per pirmą mėn vaikelis apie 1,5kg priauga (aišku ne visi bla bla...), taigi tikrai nesirinkčiau 50 cm kelnyčių..nebent reikia  ,,gražiai,,  atrodyti, tuomet teks pirkti kiekvieną dydį  lotuliukas.gif
    Mums 90cm (!) dydžio tikrai liemens nereikėjo raitoti nuo 7-8mėn puikiausiai nešiojome.

o kas cia juokingo jei ir kiekviena dydi pirkt? unsure.gif bile zmogus gali sau leist, nesunesios - parduos, o gal antram vaikuciui palaikys, o gal kazkieno nesiotas jau pirks...
Reik nepamirsti, kad 7-8 vaikelio pilvas jau beveik toks pats kaip 1,5metu ar vyresnio, juk iki tol visas kunelis auga, o paskiau tik galunes tista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 26 kovo 2011 - 23:58
QUOTE(Coccinela @ 2011 03 26, 23:53)
o kas cia juokingo jei ir kiekviena dydi pirkt?  unsure.gif bile zmogus gali sau leist, nesunesios - parduos, o gal antram vaikuciui palaikys, o gal kazkieno nesiotas jau pirks...
Reik nepamirsti, kad 7-8 vaikelio pilvas jau beveik toks pats kaip 1,5metu ar vyresnio, juk iki tol visas kunelis auga, o paskiau tik galunes tista.

Jei žmogus klausia kaip dydžiuose orientuotis ir tariasi kokį pirkti, tai reik manyt,kad nenusiteikęs visų dydžių pirkti, antraip neklaustų SM patarimų...
Aš pasakiau savo pavyzdį, o jau visom spręst pačiom...
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 03 27, 00:04)
Jei žmogus klausia kaip dydžiuose orientuotis ir tariasi kokį pirkti, tai reik manyt,kad nenusiteikęs visų dydžių pirkti, antraip neklaustų SM patarimų...
  Aš pasakiau savo pavyzdį, o jau visom spręst pačiom...

Na tai Jūs pasakėte savo pavyzdį, aš savo, Jūs naudojote tas kelnytes nuo 7-8mėn, mes nuo gimimo, tai aš savo patirtį pasakiau, o Jūs savo įsivaizduojamą nuomonę. Rašau įsivaizduojamą, nes pati rašėte, kad nuo 7-8mėn naudojote, taigi apie ankstesnį laikotarpį galite tik įsivaizduoti. Mano vaikui 60 dydžio kelnės buvo iki pat pažastų, kai buvo 3,5mėnesių, na tai jei mama ruošiasi jas naudoti nuo gimimo, tai ir sakau, kad atlenkt reikės net prie pažastų, nebent aukštas ar labai stambus vaikas būtų, man rodos, kad tai būtų nepatogu mažiukui, juk ir gulėt jam reiks taip. Taigi man pirmoje vietoje vaiko komfortas. Ir dar - taip, man grožis svarbu, ypač, kai tas kelnes nešiojame kasdien. Nelabai suprantu kas čia juokingo?

O Coccinela labai teisingai parašė, kad galima jas parduoti ar palikti kitam vaikui, o kainuoja jos išties daug, bet visos galime rinktis (yra daug kelnyčių, įvairių kainų).

Taigi kiekviena išsakėme savo nuomonę, kas patirtį, kas nuomonę, o žmogui reikia pačiam nuspręsti kaip daryti. Gal kita mama dar kitokią patirtį turi, todėl ir dalinamės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 27 kovo 2011 - 08:54
reiks taip. Taigi man pirmoje vietoje vaiko komfortas. Ir dar - taip, man grožis svarbu, ypač, kai tas kelnes nešiojame kasdien. Nelabai suprantu kas čia juokingo?

Kur juoką girdėjote?
Atsakyti
man asmeniškai nieko negražaus nėra tos paraitotos klešnikės schmoll.gif

mano patirtis tokia: man buvo ir taip išlaidų nemažai kol vaikas buvo mažiukas ir tokias kelnes brangias nemačiau prasmės pirkt, bet poto kai vaikui suėjo 5mėn močiutė mano užsakymu padovanojo kalėdoms ilgalešnes pradžioj 60cm, bet kai pridėjom, pamačiau, kad jos tokios, vos vos, na dar truputis ir būt išaugęs smile.gif tai nuėjo pakeitė į 80cm ir nešiojom truputį paraitotas, bet nugaros niekada neraitojau, nugara buvo gera.
Pirmam gimtadieniui artėjant aš pati nupirkau 90cm, buvo nebloga akcija, kažkaip pagalvojau, kad bus gerai, bet tos 90cm dar mums didokos, ir kai vaikšto šiek tiek smukalioja, o va tos 80 mums pats tas, liemuo jau ne iki pažastų ir jos tokios kaip apteškės biggrin.gif bet nesmunka. Dabar tas ruskovilines naudojam tik nakčiai, nes jos šviesios ir mums bent jau labai greit išsipurvina jeigu dienom paleidžiu lakstyt

Kitam leliui pirksiu nuo naujagimio tas 60cm ir bus thumbup.gif turėsim beveik visus reikiamus dydžius

ko jūs kimbat viena prie kitos? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 03 27, 09:36)
  Kur juoką girdėjote?

QUOTE(vaidyte @ 2011 03 26, 21:58)
  Per pirmą mėn vaikelis apie 1,5kg priauga (aišku ne visi bla bla...), taigi tikrai nesirinkčiau 50 cm kelnyčių..nebent reikia  ,,gražiai,,  atrodyti, tuomet teks pirkti kiekvieną dydį  lotuliukas.gif

Gal ne tą ženkliuką paspaudėte? Sunku suprasti, kai žmogaus nematai g.gif

QUOTE(meduolia @ 2011 03 27, 09:46)
ko jūs kimbat viena prie kitos? biggrin.gif

Aš prie nieko nekibau, parašiau savo patirtį ir tiek, bet kažkas čia cituoja mano žodžius ir labai juokinga. Viskas, nekreipiu dėmesio, tegu juokiasi, jei juokinga.
Atsakyti
Viskas, baigiam, neabejoju,kad akis į iš kart viena kitą suprastume mirksiukas.gif gossip.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 03 27, 11:50)
Viskas, baigiam, neabejoju,kad akis į iš kart viena kitą suprastume  mirksiukas.gif  gossip.gif

Ok, taika drinks_cheers.gif Bendraujant matai žmogų, supranti toną, iš rašliavos sunku suprasti kas ir kaip, o ypač, jei dar kokia naktis nemiegota doh.gif
Atsakyti
Iš kiekvienos išsakytos patirties susidariau savo nuomonę, todėl dar tarpusavyje aiškintis nebėra prasmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2011 03 27, 10:46)
Pirmam gimtadieniui artėjant aš pati nupirkau 90cm, buvo nebloga akcija,...

O dažnai rasakiloj būna akcijos? Ir kiek maždaug tada mokėjote, jei pamenate?
Atsakyti