Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas

700g per pirmą mėnesį- tai visai pakankamai. Tai nėra požymis , kad trūksta mamos pieno.
Kuo dažniau kūdikis yra žindomas, tuo daugiau gaminasi mamos pieno. Todėl patarčiau žindyti kiekvieną kartą, o po to, jei trūksta mamos pieno, dar primaitinti mišinuku.
Tikimybė, kad kūdikis gali atsisakyti žįsti krūtį yra, todėl svarbu pasirinkti žinduką, iš kurio jam nebūtų lengva žįsti (tiktų AVENT buteliukai su silikoniniais žindukais)
Atsakyti
Laba diena, noreciau jusu paklausti, nuo kada man vaikiuka maitinti grudu kosemis du kartus dienoje? mums jau 7 menesiai, darzoviene pradejo valgyti pries 6 savaites, grudu kosytes pries 3 savaites, o mesyte su darzovemis pries 10 dienu. siuo metu vaikas valgo per pietus mesa su darzovemis o vakare grudu kose, visi kiti maitinimai mano pienas. gal jau laikas pradeti maitinti papildomu maistu tris kartus i diena (t.y. dvi grudu koses, viena darzoves su mesa)? Aciu.
Atsakyti
Jeigu kūdikis gero svorio, dažnai neišalksta, užtenka mamos pieno, prie antros kruopų košės skubėti nereikia. Antra kruopų košė dažniausia įvedama 8-9 mėn.
Atsakyti
Laba diena,

Mano vaikučiui pusė metukų, jau laikas jį primaitinti. Pradėjome nuo morkyčių, bet esu šiek tiek pasimetusi dėl tolimesnio primaitinimo. Štai neseniai nusipirkau naują žurnalą "Mažylio patarėjas", visas numeris skirtas vaikų nuo 6 mėn. maitinimui. Ten radau ir lentelę, nuo kada rekomenduojama įvesti kokius produktus, ir ten rekomenduojama nuo 6 mėn. valgyti dažoves, nuo 7 mėn. pradėti mėsą, o kruopų košes - tik nuo 8 mėn. Tuo tarpu anot mano pediatrės ir kitos literatūros - 7 mėn. kūdikis jau turėtų valgyti vieną kartą daržoves su mėsa ,kitą kartą - kruopų košę. kada iš tikrųjų reikia pradėti duoti kruopų košę? Man atrodo, kol dar prisipratinsim prie visokių daržovių ir mėsos, kruopų iki 7 mėnesių vaikutis gali ir nespėti paragauti...
Atsakyti
Viską Jūs darote teisingai. Papildomą maistą įveskite palaipsniui, kaip įprasite valgyti įvairias daržoves, tuomet pereikite prie daržovių tyrelių su mėsa. Po jų pradėsite pratintis prie kruopų, nesvarbu, kad iki 7 mėn ir nespėsite.
Jeigu papildomą maitinimą kūdikiui pradedame anksčiau- iki 6 mėn, tai jis jau 7 mėn. valgo kruopų košes.
Atsakyti
Sveiki,

neturejau pieno, todel maitiname vaika misinuku. labai laukiu to 4 menesio, kai bus galima pradeti duoti kosytes. Noriu paklausti kaip ir kokias kosytes pradeti duoti, kiek kartu per diena, kokiais kiekiais?
Ar galima pradeti duoti sultis nuo 4 men?
Atsakyti