Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas

Mergaitei 10men norejau paklausti verdant darzoviene ar galima kartu virti ir duoti kalafijorus, brokolius, sparagines pupeles, burokelius( zinoma ne visas sias darzoves kartu bet kazkurias vienas prie morkytes ir bulvytes) dekui uz atsakyma
Atsakyti
Galima heart.gif
Atsakyti
Laba diena,

Jus man patarete vaikuti primaitinti darzovemis, o ypac pataret morkyciu tyrele del to, kad pas mano mazyli yra rachito zidinuku. turiu tada dar kelis klausimus:
sko dabar medikai nepataria iki metuku duoti morkyciu? nors pirmaji butent jomis pradau damaitineti ir ju sultytem (skiestom)???
Dabar jei esu davusi obuoliuko ir va staigiai pereisiu ant darzoviu ar nieko jo skrandukui? Ir ar netrugdo tai kad siuo metu jam dygsta dantukai? Sako, kad tokiu metu nepatartina ivedineti kieto maisto?
O buoliuka duodavau karta dienoje ir suvalgydavau apytikslai ketvity obuolio. Koki kieki ir kiek tyreles jis dabar turetu suvalgyt.
Jis gimes 3.926kg, o dabar 8.800kg ir gime 54cm, o yra dabar 68cm.

Tuo paciu dar vienas klausimukas:
maitindama krutimi as visai neziurejau i laikrodi. Maitindavau kada paprasydavo. Kaip geriau elgtis pradedant primaitineti?

Labai aciu uz patarimus
Atsakyti
Gerb. gydytoja, mums jau eina 6 menesis ir po truputi bandysime ragauti naujo maisto. Kiek skaiciau, jis turetu buti be druskos, cukraus ir gliuteno. Perzvelgiau visa Hipp produkcija, bet ten ir koseles, ir tyreles su gliutenu ir cukrumi. Nupirkau ryziu-kukuruzu kose, kurioje nera gliuteno, bet gal nereiketu jo taip bijoti? Gal mano dukryte ji toleruos? Nuo ko patartumet pradeti? Aciu is anksto.
Atsakyti
Papildomą maitinimą reikėtų pradėti nuo daržovių tyrelių. Pradėkite nuo ankstyvųjų morkų, vėliau įveskite morkų-bulvių tyrelę , po jos daržovių asorti. Kadangi Jums jau 6 mėn. ,po daržovių reikia įvesti daržovių tyrelę su mėsa (su veršiena, triušiena, ėriuko mėsa pradžioje, vėliau ir kita mėsa). Po daržovių tyrelės su mėsa reikia kūdikį pratinti prie kruopų. Gliuteno reikia vengti iki 6 mėn, kad anksti neišprovokuoti celiakijos atsiradimo (tai genetinis susirgimas ir jei šeimoje nėra sergančių šia liga, virš 6 mėnesių jo vengti nereikia). Po kruopų košių seka vaisinių tyrelių ir kitų desertų įvedimas. Dauguma HiPP vaisių tyrelių yra saldžios natūraliai, be cukraus, kadangi pagamintos iš saldžių vaisių. Cukraus vengti reikia dėl dantukų, todėl jau išdygus pirmiesiems dantukams, po saldaus maisto, juos reikia valyti (yra Sterimar žele kūdikių dantukams valyti. ) heart.gif
Atsakyti
Iki metų nerekomenduojamos žalios morkos, o ne virtos.Didelį kiekį žalių morkų kūdikis nesugeba suvirškinti, nes nepakanka fermentų. Bet žalių morkų ir nereikia gailėti, nes iš jų to svarbaus beta- karotino jis pasisavina tik 1procentą, tuo tarpu iš virtų 19 procentų. Todėl virta morka ir yra labai reikalinga kūdikiui.
Vaisių sultys ir tyrelės kūdikiams dozuojamos po 10 ml amžiaus mėnesio (6mėn- 60ml ir t.t.)
Kiekvieną naują maisto grupę reikia įvesti kai kūdikis yra sveikas. Dantų dygimas tam netrukdo, jei vaikas nekarščiuoja, neviduriuoja. Jei jau valgote obuolį, po truputį pratinkite prie daržovių tyrelių.
6mėn. kūdikis turi valgyti 5kartus( 2-3 mamos pieną, 2-3 daržovių ir kruopų košes)
heart.gif
Atsakyti
iki siol maitinu tik savo pienu, bet pries kelias dienas pradejau karta i diena duoti vaisiu tyreliu, o paskui damaitinu pienu. kada geriausia duoti ir kiek turi suvalgyti 5 men kudikis? ar galima duoti atskiestu sulciu? kas kiek laiko ir kiek ml? aciu.
Atsakyti
Papildomą maitinimą geriau yra pradėti nuo daržovių tyrelių, o ne nuo vaisių, kadangi daržovės yra vertingesnės kūdikiui. Pradėti reikėtų nuo ankstyvų morkų, nes morka yra pati vertingiausia daržovė, savo sudėtyje turinti beta karotiną. Įpratus prie morkų, pratinkitės prie kitų daržovių. Daržovių tyrelė pakeičia vieną maitinimą mamos pienu, todėl suvalgęs 120-140 ml daržovių tyrelės, kūdikis gali nenorėti gerti mamos pieno. Po daržovių tyrelės reikėtų pratintis prie daržovių tyrių su mėsa ir po jų arba prie vaisių sulčių bei tyrelių, arba prie kruopų košių. heart.gif
Atsakyti
Sveiki,
Norėjau paklausti, ar galima įvesti kietą maistą 4mėn kūdikiui, jei mums vis dar pučia ir skauda pilvelį?Nuo ko geriau pradėti?
Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
Reikėtų žinoti plačiau - kuo jis dabar maitinamas, kaip vystosi, auga svoris, ar neserga rachitu ar mažakraujyste, kaip tuštinasi. heart.gif
Atsakyti
Daktare,
Augam mes kaip ir normaliai- gimėm 3100g, 1mėn-4500g, 2mėn-5400g, 3mėn-6200.Iki 2,5mėn maitinau savo pieneliu,dabar jau perėjom prie Tutteli(valgom 4kartus po beveik 200ml)Nuo Hipp'o mergytė labai atpilinėdavo ir nenoriai jį valgydavo.Rachito ir mažakraujystės bėdų lyg ir neturime, nes apie tai mūsų gydytoja net neužsiminė.Mergytė dieną beveik nemiega ir yra labai judri, o jei užmiega, tai po kokių 10min prabunda besiraitydama, riesdama kojytes,kol gauna išsibezdėti.Naktį kaip ir geriau-keliamės 1kartą pavalgyt.Todėl norėjau paklausti, ar kieto maisto įvedimas dar nepablogintų mūsų padėties?Nuo ko geriau pradėti?Visokie lašeliai nuo pilvo pūtimo mums nepadeda.
Dėkui už patarimus.
Atsakyti
Papildomas maistas neturėtų pabloginti situacijos, nes kaip tik maistas su daugiau maistinių skaidulų skatins geresnį žarnų judėjimą ir lengvesnį dujų pasišalinimą. Todėl nuo keturių mėnesių galite pradėti įvesti daržovių tyrelę ir patarčiau ankstyvąsias morkas su bulvėmis, vėliau, įpratus prie jų, daržovių asorti. Sekantis etapas yra kruopų košės . Kai įvesite daržovių tyreles ir kruopų košes, reikėtų keisti ir pieno mišinį, nes Tutelli labiau tinka pirmųjų mėnesių kūdikiams, nes jis nėra graduotas,t.y. jo sudėtis nekinta, augant kūdikiui. Todėl vėl rekomenduočiau pabandyti HiPP 2. heart.gif
Atsakyti