Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas

Laba diena,
Mano 2.gif 5 men. 1 sav., jau savaite kaip per pietus ragaujame Milupos ryziu-kukuruzu kose (dabar suvalgo ~ 2 saukstus koses ir uzgerai MP), visus kitus maitinimus maitinu pati. Pediatre patare nelaukti 6 men. ivedant koses, nes labai retai tustinasi (kas 3-4 dienas, nors svoris kaip ir normaliai auga). Patare pradeti butent nuo grudu kosiu. Ir dabar po savaites koses ragavimo viduriukai visai uzkietejo. Net nezinau ka dabar jai duoti, ar toliau ta pacia kose ir didinti doze, ar pradeti visai nauja?

Taigi noreciau jusu nuomones:
* Ar galima pradejus ivedineti kose ir pamacius, kad si netinka pereiti prie kitos koses? Ir ar reikia is naujo po sauksteli pratinti prie jos?
* Ar galiu dabar jai bandyti duoti darzoviu koseles ir ar tai reiskia, kad kukuruzu koses visai nebeduoti ir pradeti vel pratinti prie naujo skonio?
* Pripratus prie vienos koses kada galima ja paiivairinti kita kose, na pvz. valgo visa porcija ryziu-kukuruzu kose tai kada galiu vietoj jos pradeti duoti avizinius dribsnius?

Labai aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Geriausia papildomą maitinimą pradėti nuo daržovių tyrelės, bet jei pradėjote nuo kruopų, tai dabar nereikėtų mėtytis. Tęskite kruopų košių įvedimą,tik neduokite ryžių, nes jie kietina išmatas. Įveskite avižas, grikius, kukurūzus, vėliau įvairių grūdų košes. Pratinant prie naujos tinkančios kruopų košės rūšies reikia po vieną šaukštą pridėti kitosir vis naujos rūšies didinti, bet nepradėti viską iš pradžių. Tokio amžiaus kūdikiui reikėtų įpratus suvalgyti apie 150 g košės.Tik nepamirškite kūdikio papildomai pagirdyti, nes užkietėjimas gali būti dėl skysčių trūkumo.
Įvedus kruopas, būtinai įveskite daržoves, o nuo pusės metų jau ir tyreles su mėsa.
heart.gif
Atsakyti
Dukrai 2,5 men. maitinu savo pienu. Noriu paklausti kada pradeti primaitinėti ir kuom. kada pradėti duoti košytes ar tieles, iš ko jas virti. Kada pradėti duoti sultis ir iš kokiu viasiu ar daržoviu jas spausti? Kokiais kiekiais pradėti ir iki kiek didinti?
Atsakyti
Kūdikį papildomai maitinti reikia ne anksčiau kaip nuo 4 mėn ir ne vėliau kaip 6 mėn. Apie papildomą maitinimą labai plačiai yra aprašyta forume, atsakinėjant į kitų mamų klausimus. Taigi dabar pasiskaitykite ten. O kai sukaks 4 mėn. tuomet kas bus neaišku, dar kartą paklauskite.
Atsakyti
Norejau paklausti, nuo keliu menesiu galima duoti kudikiui paragauti skusto obuolio, ar banano, ar virtos morkytes? Nekalbu apie primaitinima, o tik puse mazo saukstelio, kad susipazintu su ivairiais skoniais. Iki siol maitinu savo pienu (sunui 2,5 men).
Atsakyti
Visi papildomi produktai įvedami ne anksčiau kaip 4 mėn ir ne vėliau kaip 6 mėn., nesvarbu kokiais kiekiais.
Na o banano, kuris yra mūsų parduotuvių lentynose, kūdikiui duoti iš viso nepatariu, nes juose yra labai daug chemikalų likučių. Bananai nokinami jau nuskinti ir, kad atkeliautų iki mūsų nesugedę, yra apdorojami chemikalais.
Jei vėliau norėsite duoti kūdikiui banano, rinkitės kūdikiams skirtas bananų tyreles.
O pradėti papildomą maitinimą reikia ne nuo vaisinių tyrelių, bet nuo daržovių tyrės.
Atsakyti
QUOTE
Visi papildomi produktai įvedami ne anksčiau kaip 4 mėn ir ne vėliau kaip 6 mėn., nesvarbu kokiais kiekiais.


Cituoju Jusu atsakyma vienai mamai ir turiu klausima, susijusi su juo. Musu dukrai po savaites sueis 6 menesiai ir iki shiol aplinkui girdejau, kad iki puses metu, jei maitini savo pienu, vaikui daugiau nieko neduoti, ka mes ir darem. Tai kaip tada suprasti pasakyma, kad ne veliau kaip 6 men.? Kas atsitiks mano vaikui, jei ash jai pirmo produkto duosiu suejus 6 men.?
Atsakyti
6mėn. yra tas amžius, kai papildomą maitinimą jau būtina pradėti. Jei iki to amžiaus Jūs jį galėjote įvesti arba ne, tai suėjus pusmečiui tai daryti būtina. Mamos pieno kūdikiui užtenka iki 6mėn- jis pilnai patenkina visus kūdikio poreikius pagrindinėm maistinėm medžiagoms o ypač baltymui. Nuo pusmečio baltymo jau pradeda trūkti apie 10 proc. ir tą trūkstamą baltymą reikia įvesti su papildomu maistu.
Todėl dabar,suėjus 6mėn. jau pradėkite papildomą maitinimą.
Atsakyti
Mano sūneliui 5men ir 18d., tad pries dvi dienas pradejau duoti trintą virtą bulvę (be druskos). Jis labai nenoriai "valgo" beee.gif (jei taip galima pavadinti, daugiausia suvalge du žiupsnelius ant šaukštelio galiuko), net žiaukčioja unsure.gif . Suprantu, kad jis neturėtu taip jau iškart viską ir suvalgyt, tačiau šiandien iš vis viską išspjaudė, nei kiek nenurijo. Ką daryti, ar ir toliau taip duoti tik bulvytę? O gal pabandyt bananų tyrelę ar kažką kita?
Ir aplamai, kada į bulves jau reikia dėti kopūstą? Ir kas kiek dienų įvesti po naują produktą?

PS
Sūnelis alergiškas (pienas, kiaušinis)
Atsakyti
Jei papildomą maitinimą pradedame nuo bulvės, kūdikis ją valgo labai nenoriai, nes ji jam neskani. Reikėtų pradėti nuo ankstyvųjų morkų tyrelės, kurią kūdikiai valgo mielai. Ankstyvosios morkos tinka ir alergiškiems kūdikiams, nes ankstyvoji morka turi mažesnį alergizuojantį poveikį, nei subrendusi morka, be to jas termiškai apdorojant, alergizacija dar labiau sumažėja.Prie vienos morkos tyrelės pratinama apie 5-7dienas, vėliau įvedama ir bulvė, o po to ir kitos daržovės.
Bananas yra vaisius, o prie jų reikia pratintis tik po daržovių tyrelės (ir tai ne prie banano, esančio mūsų parduotuvėse, bet prie bananų tyrelės).
Apie papildomo maisto įvedimą esu rašiusi labai daug, atsakinėdama į kitų mamų klausimus, todėl paskaitykite atsakymus, liečiančius papildomo maisto įvedimą.
Atsakyti
Sveiki,

ačiū už atsakymus. Dukrytei dabar 3 mėn. ir 3 sav. Gimė 4070 g, dabar sveria 6400 g. Maitinu tik savo pienu. Per paskutinį mėnesį priaugo tik 400 g, kas man pasirodė labai nedaug. Gydytoja pasiūlė (jei aš labai nerimauju dėl svorio) pradėti duoti avižų košės. Jūsų patarimuose skaičiau, kad primaitinti reiktų pradėti ne anksčiau nei nuo 4-ių mėn. Ar turėčiau nerimauti dėl jos svorio? Ar pradėti primaitinti? Jei taip, tai kuo? Argi pradėti reikia ne nuo daržovių? Dėkui.
Atsakyti
Taip, papildomą maitinimą reikėtų pradėti ne anksčiau kaip nuo 4mėn ir nuo daržovių tyrelės. Jei kūdikis mažai priaugo, yra tikimybė, kad trūksta mamos pieno. Stenkitės dažniau žindyti, gerkite HiPP žindyvių arbatą, turėtų pieno padaugėti. Jei tikrai trūksta pieno, reikės primaitinti pieno mišiniu.
Atsakyti