Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone terasoje

Gavau seklytes, jau kaip ir apsirupinau jomis, beliko set augint ir vaisiu laukt ax.gif thumbup.gif Bet reik dar pakentet, ane? kada sesit pomidoriukus, agurkiukus, prieskoniukus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2011 02 17, 11:40)
Gavau seklytes, jau kaip ir apsirupinau jomis, beliko set augint ir vaisiu laukt ax.gif  thumbup.gif Bet reik dar pakentet, ane? kada sesit pomidoriukus, agurkiukus, prieskoniukus? unsure.gif

pagal sodo spalvų tinklapio info, tai galima šian pomidorus, paprikas sėti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bugagašenka @ 2011 02 17, 08:03)

Praeitais metais auginau spinatus. Girdejau juos reikia seti kai saltoka, nes kai karsta visai neauga, taigi arba pavasari arba rudeni.
Mano narcizalapiai svogunai perziemojo uzdengti balkone (zemiausia temperatura ten buvo apie -15), jau atsigauna ir pradeda kisti zalias nosytes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 13:50)
tai galima šian pomidorus, paprikas sėti wink.gif

tai gal reikia eit sėklų pirkt ir sėt, lauke saulė šviečia į lauką kviečia bigsmile.gif
Atsakyti
UŽSINORĖJAU IR AŠ RAAAF.
Dabar sakykit, kaip juos "išsėklinat" ?
ar reikia padžiovint tą pomidorą, ar tiesiog prapjaut išimt sėklą ir kišt į dirvą? ax.gif

QUOTE(bugagašenka @ 2011 02 17, 08:03)

aš tau vaikeli papasakosiu apie cifomandras - dvi turiu laiptinėj.
tai va, išdaiginau iš septynių sėklų keturias (naujoko sėkmė). viena pamiro, trys sėkmingai augo. viena - pas mane atviroj erdvėj terasoj, kita - pas mamą šiltnamy pasodinta į žemę, trečia - pas brolį sode vazoniuke.
tai mano dideliame vazone terasoj augo gražiai, didžiuliais lapais ir užaugo apie 50 cm. Iki žydėjimo toli dar buvo
pas mamą šiltnamy užaugo iki jo stogo, lapais - kaip kibiras, milžiniškais, tankiais. spalio mėnesį ėmė žydėt, bet laiko nepakoko vaisiams užmegzt. tai mama iškasė ir atnešė man į vazoną didelį pasodino.
maniškis ir mamos žiemojo pas mane laiptinėj. tai ką aš galiu apsakyt. lapus numete, išleido naujus, mažiukus. auga rupūžė į aukštį, stypsta, bet "neužmiega" žiemai, nes matyt jam dar šilta ten pakankamai. pajudi - smirda kaip koks biesas.
trečiasis pas brolį nušalė. vsio, istorijos pabaiga.
nesodink žodžiu biggrin.gif
Papildyta:
bazilikai nosį iškišo po pusantros paros. nu vos ne pipirnę pralenkė.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 17, 16:00)
UŽSINORĖJAU IR AŠ RAAAF.
Dabar sakykit, kaip juos "išsėklinat" ?
ar reikia padžiovint tą pomidorą, ar tiesiog prapjaut išimt sėklą ir kišt į dirvą?  ax.gif

šaukšteliu išskobiau ir kelis kartus ploviau po tekančiu vandeniu. Dar pro smulkų sietelį tryniau, kad atskirt aplink sėklas esančią kapsulytę. Pirmadienį vakare žaidžiau, vakar jau radau išlindusias uodegėles.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 17:16)
šaukšteliu išskobiau ir kelis kartus ploviau po tekančiu vandeniu. Dar pro smulkų sietelį tryniau, kad atskirt aplink sėklas esančią kapsulytę. Pirmadienį vakare žaidžiau, vakar jau radau išlindusias uodegėles.

o as išdžiovinau ant radijatoriaus unsure.gif Blogai? gal eit dar nusipirkt vieną pomidorą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 02 17, 17:18)
o as išdžiovinau ant radijatoriaus unsure.gif Blogai? gal eit dar nusipirkt vieną pomidorą cool.gif

Tai nieko, sudigs kad ir išdžiovinai. Tik norint tuoj pat jas sėt, galima ir nedžiovint, iškrapštei ir kišk į žemę.. Dėl to nebūtina vėl pirkt pomidorą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 02 17, 16:18)

akąžinau, ir taip tuomet striokas buvo. Kažkur pasąmonėj buvo, kad reikia plaut bo ten aplink sėklas yra kažkokios medžiagos, kurios neleidžia sėkloms viduj pomidorų sudygti. Bet tai gal ir be reikalo. Todėl ir labai labai laukiu, kaip ten pas tave bus su dygimu.

Ai, pomidoro tai nereikia pirkt, bus sėklų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 vasario 2011 - 16:42
Uzteks apie pomidorus, pakalbam apie pepinus, kas auginot, prisipazinkit, Ex? g.gif Maniskiai pernyksciai ziemos neatlaike, nusipirkau seklu, bandysiu gal set blush2.gif Tiesa, Panevezietes, kurios plausenes norejo, yra ju seklu sodininko pardej nemuno g. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano šiandieninis pernykštis pepinas smile.gif

user posted image

Kiti du, gal trys miega, tik kotai žali be lapų styro.
Atsakyti
Net googlinau, kas yra pepinas. Bet ten rašo, kad obelų veislė. nu suvokiu, kad čia ne obelis lotuliukas.gif
tai kas tas pepinas? čili reik suprast? biggrin.gif
Atsakyti