
QUOTE(Raminta&Nika @ 2011 02 12, 20:05)
Jūsų dėka mergaitės ir aš išmokau kepti nuostabią duonelę.
Jau grožis


QUOTE(Tresor @ 2011 02 11, 21:10)
Iskepe ir mano duona(jeigu galima taip pavadinti), bet labai nusivyliau teks i siuksledeze mesti..Duona kepant beveik nepakilo, gal koki 1 cm, kepalas kietas kaip akmuo, isvaizda nekokia. Tai padariau isvada, kad mano raugas blogas. Visas dienas nekilo, vaizdas toks kaip pirma diena uzmaicius, tik specifinis kvapas buvo. Na bet pirmas kartas nevisada visiems gerai iseina, bandysiu tol kol pasiseks 

Duona kepant jau ir neturi labai pakilti. Jei pakilo 1cm, tai visai puiku. Kiek suprantu Jums kaip reikiant neiškilo suminkyta tešla, nes jei tešla gerai iškildinta, duona neturi būti kaip plyta. O gal raugas buvo labai "jaunas" Pasidarius raugą ir kepant pirmą kartą, reikia truputį įdėti mielių į tešlą.
Bet kokiu atveju, nenusiminkit, duonos kepimas - tai ne blynų kepimas - reikia kantrybės ir meilės!
QUOTE(Raminta&Nika @ 2011 02 12, 21:05)
Jūsų dėka mergaitės ir aš išmokau kepti nuostabią duonelę.
Šaunuolė! Taip ir norisi paragauti!
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 13, 10:23)
Bet kokiu atveju, nenusiminkit, duonos kepimas - tai ne blynų kepimas - reikia kantrybės ir meilės!
Aukso zodziai

Mielos kepejeles, na pasakykit, kodel man paskutiniu metu pastoviai suskilineja duoneles pluta?
Anksciau visada kildindavai ir kepdavau keksinese tai virsus kazkaip neskildavo, o dabar isigudrinau ir ismokau suformavus kepaleli tiesog paprastoje skardoje pakildinti, bet kai tik pradeda kepti iskart suskeldeja labai labai

Rytdienai i darzeli sventei kepu kepala, nu ir taiiip meldziausi kad neskiltu, ir sitas sutrukinejooooo

MB tai sako, kad labai jam grazu ir skanu tie paskrebimai, o as noreciau tobulo kepalo, kaip kazkada idejus Keistuole buvo savo foto, varvinu seile i jos kepalus ziuredama.
Imetu ankstesnius suskeldejusius kepalelius, o siandieninis dar tik kepa.
Ziuriu, kad foto visai nieko atrodo, mazai tu iskilimu, bet sitais paskutiniais kartais ypac daug ir tokie pasissiause astrus jie.

jolanka,o kitiems net patinka
maniškiai apvalgo visus šonus, nes jiems LABAI skanu

QUOTE(jolanka @ 2011 02 13, 18:55)
Aukso zodziai
Mielos kepejeles, na pasakykit, kodel man paskutiniu metu pastoviai suskilineja duoneles pluta?
Anksciau visada kildindavai ir kepdavau keksinese tai virsus kazkaip neskildavo, o dabar isigudrinau ir ismokau suformavus kepaleli tiesog paprastoje skardoje pakildinti, bet kai tik pradeda kepti iskart suskeldeja labai labai
Rytdienai i darzeli sventei kepu kepala, nu ir taiiip meldziausi kad neskiltu, ir sitas sutrukinejooooo
MB tai sako, kad labai jam grazu ir skanu tie paskrebimai, o as noreciau tobulo kepalo, kaip kazkada idejus Keistuole buvo savo foto, varvinu seile i jos kepalus ziuredama.
Imetu ankstesnius suskeldejusius kepalelius, o siandieninis dar tik kepa.
Ziuriu, kad foto visai nieko atrodo, mazai tu iskilimu, bet sitais paskutiniais kartais ypac daug ir tokie pasissiause astrus jie.

Mielos kepejeles, na pasakykit, kodel man paskutiniu metu pastoviai suskilineja duoneles pluta?
Anksciau visada kildindavai ir kepdavau keksinese tai virsus kazkaip neskildavo, o dabar isigudrinau ir ismokau suformavus kepaleli tiesog paprastoje skardoje pakildinti, bet kai tik pradeda kepti iskart suskeldeja labai labai

Rytdienai i darzeli sventei kepu kepala, nu ir taiiip meldziausi kad neskiltu, ir sitas sutrukinejooooo

MB tai sako, kad labai jam grazu ir skanu tie paskrebimai, o as noreciau tobulo kepalo, kaip kazkada idejus Keistuole buvo savo foto, varvinu seile i jos kepalus ziuredama.
Imetu ankstesnius suskeldejusius kepalelius, o siandieninis dar tik kepa.
Ziuriu, kad foto visai nieko atrodo, mazai tu iskilimu, bet sitais paskutiniais kartais ypac daug ir tokie pasissiause astrus jie.
nu kad visai daili duonelė! O jeigu norit visai visai glotnios, tai formuojant kepaliuką, gerai susišlapinkit rankas ir glostykit viršų, kol jis taps kaip plastelinas. Nebijokit šlapumo- mirkykit rankas ir glostykit. Taip šlapiai apglostyta duona visiškai netrūkinėja, ir kaip pastebėjau( išvada padaryta, po šešių tokių bandymų)
nereikia statyti orkaitės apačioje indo su vandeniu! Čia toks mano pastebėjimas, kuriuo labai sėkmingai naudojuosi.
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 13, 18:18)
nu kad visai daili duonelė! O jeigu norit visai visai glotnios, tai formuojant kepaliuką, gerai susišlapinkit rankas ir glostykit viršų, kol jis taps kaip plastelinas. Nebijokit šlapumo- mirkykit rankas ir glostykit. Taip šlapiai apglostyta duona visiškai netrūkinėja, ir kaip pastebėjau( išvada padaryta, po šešių tokių bandymų)
nereikia statyti orkaitės apačioje indo su vandeniu! Čia toks mano pastebėjimas, kuriuo labai sėkmingai naudojuosi.
nereikia statyti orkaitės apačioje indo su vandeniu! Čia toks mano pastebėjimas, kuriuo labai sėkmingai naudojuosi.


QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 13, 18:16)
jolanka,o kitiems net patinka
maniškiai apvalgo visus šonus, nes jiems LABAI skanu

Aha, MB tai dievina pluteles ir dziaugiasi. Bet kam nesti dovanu, tai man nelabai jau grazu. Paskui nufotografuosiu ir idesiu siandienine 'sachara'.
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 13, 18:18)
nu kad visai daili duonelė! O jeigu norit visai visai glotnios, tai formuojant kepaliuką, gerai susišlapinkit rankas ir glostykit viršų, kol jis taps kaip plastelinas. Nebijokit šlapumo- mirkykit rankas ir glostykit. Taip šlapiai apglostyta duona visiškai netrūkinėja, ir kaip pastebėjau( išvada padaryta, po šešių tokių bandymų)
nereikia statyti orkaitės apačioje indo su vandeniu! Čia toks mano pastebėjimas, kuriuo labai sėkmingai naudojuosi.
nereikia statyti orkaitės apačioje indo su vandeniu! Čia toks mano pastebėjimas, kuriuo labai sėkmingai naudojuosi.
Terra, as taip ir darauuuuu, butent apglostau slapiom rankom, ir jau vandens nededu apacioje. Bet sakau, gal ji nebuna pakilus pilnai, nors atrodo kildinta tai apie 4-5 val. Arba per karstai pradedu kepti uztai ir skyla. Visada laikausi jusu kepimo technikos, nuo pat pradziu, ir receptais naudojuosi, tik as plikinu ruginius miltus, pagal ta Palangos duonos recepta.

Va, siandienine

Bet nuotraukoj tai tikrai labai grazi, net nesimato tu giliu itrukimu, realybej tai labai pasisiausus

jolanka, man lygiai taip pat plyšta, aš irgi ne formoj kepu.
O bandžiau visaip ir vis tiek tas pats
O bandžiau visaip ir vis tiek tas pats
QUOTE(keistuole @ 2011 02 13, 21:40)
jolanka, man lygiai taip pat plyšta, aš irgi ne formoj kepu.
O bandžiau visaip ir vis tiek tas pats
O bandžiau visaip ir vis tiek tas pats
Bet as maciau kiek prisimenu grazius 2 kepalelius su ipjovimais, labai lygius, ar ne tavo ten foto buvo?

Labai skanus pieniškas batonas iš praeitos temos pabaigos. Ačiū jį parašiusiai nuo visos mūsų šeimynos 
O nataliuncik, specialus AČIŪ už receptą
nuo mano mamos. Džiaugiasi kaip vaikas, pirma kart gyvenime iškepė duonkepėj pirmajį savo keksa
ir kas svarbiausia
pavyko
O aš vis nesusidraugauju su kvietiniu kefyro raugu
Ką tik 12 kart išpyliau nevykusi, gal sakau 13 kartas pasiseks
Ir kur tik as jo nestaciau, miltus pakeiciau, kefyro 3 rusis isbandziau, namini rugpieni, kefyra sildziau, orkaitej laikiau, niekaip nepavyksta

O nataliuncik, specialus AČIŪ už receptą



O aš vis nesusidraugauju su kvietiniu kefyro raugu



