Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 14, 20:11)
Reiks ten panarsyt 4u.gif

Ieskau vieno recepto,kur duona gaminant reikia laaaaabai ilgai plakt ir lygtais be raugo buvo.Noreciau isbandyt,bet niekur nerandu sio recepto.Gal kas issisaugojot rolleyes.gif


Gal apie sita klausete? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 02 14, 21:24)
Gal apie sita klausete?  4u.gif

tai čia mielių reikia g.gif

nepatiko man tas senobiškas raugas su svogūnais ir bulvėm schmoll.gif kvapas ir skonis pirmu kepaliukų buvo visai thumbup.gif bet vėliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 02 14, 22:24)
Gal apie sita klausete?  4u.gif

schmoll.gif ne sis receptas.Ten su rankom plakt ,sukt,maisyt reikia.Kazkurios mociutes senas receptas buvo...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 14, 08:35)
Jeigu labai pasišiaušęs paviršius, tai gal truksta minkymo. Ir dar išsausėja tešla kildinant, todėl reiktų kildinti duoną, uždengus šlapiu rankšluostuku, kad butų drėgmės. Bet duonelė Jūsų gavosi labai graži.


Pirmiausia uzdengiau dregnu, paskui pagalvojau - prilips, ir perdengiau sausai...dar reikia tobulet.
Aciu uz patarimus 4u.gif

QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 14, 09:46)
o man labai gražiai atrodo. o gal gali parašyti receptuką tos duonytės?


QUOTE(garbane @ 2011 02 14, 14:12)
Sveikute,labai grazi duonele 4u.gif Ir butent tokios noreciau,gal gali parasyti receptuka?


QUOTE(Loora @ 2011 02 14, 14:58)
Tikrai labai skaniai duonelė atrodo. Jolanka, pagal kokį čia receptuką kepta?


QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 14, 16:38)
Raugas pagal Terra pavyko, bet kepant duonelę gal yra kokių plonybių kurių aš nežinau. smile.gif


Vat, man irgi raugas pavyko is pirmo karto pagal Terra, todel ir duonele kepu pagal jos recepta. Butent tas receptas, kur po raugo gaminimo instrukcijos yra aprasyta Palangos duona.
Superine duona, aciu jau sakiau Terrai keleta kartu 4u.gif
Tik as jau ta recepta biski pagal save pasikoregavau per ilga laika, as ruginius miltus dabar visada plikau kartu su kmynais ir salyklu, ir proporcijas kaitalioju. Daugumoj darau mazdaug po lygiai ruginiu miltu, kvietiniu ir raugo. Dar pridedu kmynu, saulegrazu, kaip kada semenu.
1 puslapy ten kur Terros raugo receptas, rasit ir duoneles recepta ir labai issamu aprasyma smile.gif

Siandiena mano duonele nunesta i dukrytes darzeli, Vasario 16-os sventei, buvo laaabai isgirta, man taip gera buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 14, 10:07)
Oho kantrumas  bigsmile.gif


biggrin.gif tokia jau esu, uzsispyrimu arba atkaklumu nesiskundziu.
QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 14, 11:46)
o man labai gražiai atrodo. o gal gali parašyti receptuką tos duonytės?
o kas darosi? maniškiam šiandien trečia para eina. bet pasižiūrėjus, viršus atrodo kaip apdžiuvęs  g.gif o ir nėra toks ''išburbuliavęs''. laikau šiltai, ant radiatoriaus  unsure.gif


Juoduoja doh.gif ir nerugsta visai,jokio burbuliuko,jokio pakilimo.kadangi raugus darau nakti ax.gif tai antros dienos pabaigoje, jau dedasi pelesis doh.gif , net nespeju pamaitint su vandeniu ir miltais.

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 14, 13:06)
blush2.gif  4u.gif
jei turi ruginį tada perdaryk iš jo dalies kvietinį, gal taip bus paprasčiau ir greičiau


Taip ir padariau 4u.gif , bet vis tiek knieti uzsiauginti su kefyru, svelnu smile.gif , noriu bandelem, pyragam naudot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 14, 22:54)
Pirmiausia uzdengiau dregnu, paskui pagalvojau - prilips, ir perdengiau sausai...dar reikia tobulet.
kur po raugo gaminimo instrukcijos yra aprasyta Palangos duona.
Superine duona, aciu jau sakiau Terrai keleta kartu  4u.gif
Tik as jau ta recepta biski pagal save pasikoregavau per ilga laika, as ruginius miltus dabar visada plikau kartu su kmynais ir salyklu, ir proporcijas kaitalioju. Daugumoj darau mazdaug po lygiai ruginiu miltu, kvietiniu ir raugo. Dar pridedu kmynu, saulegrazu, kaip kada semenu.
1 puslapy ten kur Terros raugo receptas, rasit ir duoneles recepta ir labai issamu aprasyma smile.gif
Siandiena mano duonele nunesta i dukrytes darzeli, Vasario 16-os sventei, buvo laaabai isgirta, man taip gera buvo  rolleyes.gif

Man tikrai paglostėte širdį, ačiū Jums! O kaip malonu girdėti, kad pati kepate pagal įvairias variacijas. reiškia duonelę valgote tik savą, o ne pirktinę. Dar pabandykite iš vakaro užplikinti kmynus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius( bendram kiekyje apie 100gr) su 50ml verdančio vandens. Per naktį palikus brinkti, sekančią dieną galima dėti į bet kokios naminės duonos receptą. O "Palangos duona" gaunasi tikrai labai skani su tokiu priedu.
Atsakyti
Uždengiau drėgnu rankšluosčiu suformuotą duoną, tai man jis prilipo doh.gif ,
o kepdama vis tiek plyšo, tik šįkart šonai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 15, 01:41)

Taip ir padariau 4u.gif , bet vis tiek knieti uzsiauginti su kefyru, svelnu smile.gif , noriu bandelem, pyragam naudot ax.gif

tai vietoj vandens dėkit kefyrą arba jogurtą mirksiukas.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 08:33)
Uždengiau drėgnu rankšluosčiu suformuotą duoną, tai man jis prilipo  doh.gif ,
o kepdama vis tiek plyšo, tik šįkart šonai  biggrin.gif

aš labai gerai sušlapdau viršų glostydama, taip, kad net popierius sušlampa, ir uždengiu dangčiu, pakila ir į orkaitę, pusvalandi kepu su dangčiu, tada be jo, jau užmiršau kada plišo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 14:42)
tai vietoj vandens dėkit kefyrą arba jogurtą  mirksiukas.gif
aš labai gerai sušlapdau viršų glostydama, taip, kad net popierius sušlampa, ir uždengiu dangčiu, pakila ir į orkaitę, pusvalandi kepu su dangčiu, tada be jo, jau užmiršau kada plišo


Na, va, pamaitinau rugini rauga su kefyru ir kvietiniais miltais. Ziuresiu kas gausis ax.gif Kazin ar uzteks vieno karto? g.gif ruginio raugo buvo apie 200 g.
Atsakyti
Sveiki
Gal zn kokia kaina parduotuvese ruginiu miltu??
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 15, 15:29)
Na, va, pamaitinau rugini rauga su kefyru ir kvietiniais miltais. Ziuresiu kas gausis ax.gif  Kazin ar  uzteks vieno karto?  g.gif ruginio raugo buvo apie 200 g.

tai pas jus labai daug bus, reikėjo šaukštą atidėt raugo

QUOTE(Oksanik @ 2011 02 15, 15:32)
Sveiki
Gal zn kokia kaina parduotuvese ruginiu miltu??

virš 2Lt už kg
Atsakyti
Sveikos kepėjos smile.gif Jau antrą kartą bandau garytis raugą. Pirmą kartą nepavyko. Šį kartą žiūrėsim, kas bus. Dar tik antra jo gyvenimo diena.
Sakykit, jei raugui kažkas blogai ar jis nustoja augti? Nes aš stiklainio šone matau burbuliukus, atrodo viskas gerai, bet kvapas kažkoks keistas. Nėra šlykštus, bet keistas. Ar jis burbuliuotų, jei jame prasidėtų pelėjimo procesas? Ir mano nosis ne visai subjektyviai kartais kvapus įvertina.
Atsakyti