Pabandžiau sąstingio batoną su raugu, iškilo per pus mažiau nei su mielėm.
Kaži čia mano raugas kaltas, ar taip ir turi būt. Kildinau gal 4 val ir beveik nepakilo, tada kišau į šaltą orkaitę, tai ten vos vos pakilo.
Shatura, aš dar į maišą su visu rankšluosčiu kišu, mažiau apdžiūna.
Ar dieną ar naktį laikysit vis tiek apdžius.
QUOTE(Oragė @ 2011 02 23, 21:01)
Ačiū lagūna
Ir dar klausimas: noriu kvietinius miltus pakeisti ruginiais arba blogiausiu atveju avižiniais (auginu alergiuką, todėl ir tas begalinis noras iškepti jam duoną be priedų, kur parduotuvinė būna ir nuo kurios neraustų žandukai) Duona ruošiu pagal šį receptą: http://sauletavirtuv...e-rugine-duona/. Jei dėsiu visus tik ruginius, neiškils? Bus šlapia? Noriu dėti kuo mažiau priedų (be salyklo, medų keičiu į cukrų ir t.t.), kad nealergizuotų, todėl rinkausi šį receptą. Ar mano norai nelabai realūs ir protingi?
P.s. neiškenčiau, jau užmaišiau plikinį. Jei viskas gerai, rytoj bandysiu kepti ir žinoma, tiesioginė transliacija bus čia apie rezultatus

Ir dar klausimas: noriu kvietinius miltus pakeisti ruginiais arba blogiausiu atveju avižiniais (auginu alergiuką, todėl ir tas begalinis noras iškepti jam duoną be priedų, kur parduotuvinė būna ir nuo kurios neraustų žandukai) Duona ruošiu pagal šį receptą: http://sauletavirtuv...e-rugine-duona/. Jei dėsiu visus tik ruginius, neiškils? Bus šlapia? Noriu dėti kuo mažiau priedų (be salyklo, medų keičiu į cukrų ir t.t.), kad nealergizuotų, todėl rinkausi šį receptą. Ar mano norai nelabai realūs ir protingi?
P.s. neiškenčiau, jau užmaišiau plikinį. Jei viskas gerai, rytoj bandysiu kepti ir žinoma, tiesioginė transliacija bus čia apie rezultatus

Aš manau tau reikia pabandyti SPELTA kvietinius miltus, jie mažai kam sukelia alergiją, viena pažįstama turi vaiką alergišką, šitie miltai puikiai tinka.
Laukinių kviečių, kitaip dar vadinamų spelta, miltus bei ryžių manų kruopas be glitimo. Nors spelta dažnai vadinama kviečio motina, tyrimais įrodyta, kad jos grūdo glitimo struktūra yra visiškai kitokia, be to, speltos glitimas nesukėlė alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.
QUOTE(keistuole @ 2011 02 24, 10:36)
Pabandžiau sąstingio batoną su raugu, iškilo per pus mažiau nei su mielėm.
Kaži čia mano raugas kaltas, ar taip ir turi būt. Kildinau gal 4 val ir beveik nepakilo, tada kišau į šaltą orkaitę, tai ten vos vos pakilo.
Shatura, aš dar į maišą su visu rankšluosčiu kišu, mažiau apdžiūna.
Ar dieną ar naktį laikysit vis tiek apdžius.
Kaži čia mano raugas kaltas, ar taip ir turi būt. Kildinau gal 4 val ir beveik nepakilo, tada kišau į šaltą orkaitę, tai ten vos vos pakilo.
Shatura, aš dar į maišą su visu rankšluosčiu kišu, mažiau apdžiūna.
Ar dieną ar naktį laikysit vis tiek apdžius.
Na, pagal receptą parašyta, kad reikia laikyti tris valandas. Kadangi vakar velai užminkiau tešlą ir labai norėjau miego, tai nusprendžiau palikti per naktį. Be to, kai kila diena, as pastoviai lakstau tikrinti


Ačiū
QUOTE(laguna @ 2011 02 23, 21:34)
Bet kokiu atveju kažkiek pakils. Tik ne tiek daug kiek ruginiai. Bei kepant manau plyš pluta.
Visada kepu duoną tik iš ruginių miltų. Niekas neplyšta. Tiesa pakyla tikrai mažiau,bet išeina drėgna,porėta duonelė. Mano skoniui pats tas

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 23, 22:56)
Tą ir aš pastebėjau


P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais

QUOTE(@asta @ 2011 02 24, 10:13)
P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais
t.y. ne rupaus malimo...

kažkada maitinau ir buvo gerai

Dėkui,Enigma,pabandysiu,nes rupūs jau į pabaigą eina,o paprastų dar turiu atsargų

QUOTE(ENIGMA @ 2011 02 24, 10:44)
Aš manau tau reikia pabandyti SPELTA kvietinius miltus, jie mažai kam sukelia alergiją, viena pažįstama turi vaiką alergišką, šitie miltai puikiai tinka.
Laukinių kviečių, kitaip dar vadinamų spelta, miltus bei ryžių manų kruopas be glitimo. Nors spelta dažnai vadinama kviečio motina, tyrimais įrodyta, kad jos grūdo glitimo struktūra yra visiškai kitokia, be to, speltos glitimas nesukėlė alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.
Laukinių kviečių, kitaip dar vadinamų spelta, miltus bei ryžių manų kruopas be glitimo. Nors spelta dažnai vadinama kviečio motina, tyrimais įrodyta, kad jos grūdo glitimo struktūra yra visiškai kitokia, be to, speltos glitimas nesukėlė alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.




Pabandžiau pagooglint... o kur jų būna pirkti?

Ataskaita iš mano virtuvės: vakarykštis plikinys per naktį pakilo







QUOTE(@asta @ 2011 02 24, 11:13)
P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais
t.y. ne rupaus malimo...

Turbūti nieko blogo. Juk raugą ir kvietiniais smulkiais miltais maitina.
Aš ir raugą dariau ir duoną kepiau iš smulkaus malimo miltų. Turiu ir stambaus. Tai kitą kartą bus su stablių miltų priemaiša. Sveikiau

O mano šiandieninė duona labai gerai išėjo

Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona
Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 10:10)
Na, pagal receptą parašyta, kad reikia laikyti tris valandas. Kadangi vakar velai užminkiau tešlą ir labai norėjau miego, tai nusprendžiau palikti per naktį. Be to, kai kila diena, as pastoviai lakstau tikrinti
Kilnoju tą rankšluostį... Nekantri esu. Kitą kartą į maišą įkišiu 
Ačiū


Ačiū
As skardele uzdengiu maistine plevele, si prilimpa prie skardeles krastu, graziai issitempia, tada dar ja subadau su mediniu pagaliuku, kad patektu oro, tada man kildinama duonele neapdziuna

QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 11:00)
Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona
Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
Pusiau ruginė duona
Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
na jei rusų kalbos žinios manęs nepaveda tai ne - plikyta.
Pasieškojau ir supratau

опарa - tai pas juos raugas su mielėmis kuris gaminamas prieš kepimą ir kelias valandas kildinamas, o закваскa- raugas

QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 11:00)
Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona
Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
Pusiau ruginė duona
Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
Pagal šį receptą Terra darė Kvietinė duona viską aprašė, gal paprasčiau

QUOTE(ENIGMA @ 2011 02 24, 13:01)
na jei rusų kalbos žinios manęs nepaveda tai ne - plikyta.
Pasieškojau ir supratau
опарa - tai pas juos raugas su mielėmis kuris gaminamas prieš kepimą ir kelias valandas kildinamas, o закваскa- raugas
Pasieškojau ir supratau

опарa - tai pas juos raugas su mielėmis kuris gaminamas prieš kepimą ir kelias valandas kildinamas, o закваскa- raugas

Man su rusųnėra problemų, tik su tokiu terminu опарa nebuvau susidurusi
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 24, 13:03)
Man vertimo nereikia. Ačiū
