Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(ENIGMA @ 2011 02 24, 20:53)
Va čia pažiūrėk http://ekologiskipro...iltai/c_20.html
bet aš tikrai maximoj pirkau  smile.gif

ačiū. Rytoj dar prasinešiu per didesnes parduotuves. Jei nerasiu teks pirkti -netu.
Atsakyti

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 24, 19:37)
Tiek visko noriu isbandyt biggrin.gif aciu smile.gif

o sąstingio batoną bandei? bigsmile.gif tiek nedaug darbo, o rezultaats superinis smile.gif mano sūnaus dabar favoritas

QUOTE(Oragė @ 2011 02 24, 19:40)
Pralėkiau šiandien Rimi (Mandariną) ir Maximą (BIGe)  schmoll.gif  schmoll.gif Nėra  g.gif
Kiek tas daug? Galėčiau pasidalint jei ne kibiro reikia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O jei rimtai, dar iš to raugo nekepiau, tik užmaišiau, jei tik reikia tikrai galiu pasidalint  4u.gif (jei tiks "pirmakartės"raugas  biggrin.gif )

doh.gif velnias, kaip aš čia parašiau, žiūriu, kad niekas dalintis nenori blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kiek ten merginos starteriukui pasilieka - 50g? namo parnešus pamaitinčiau, bet kaip šalta dabar, kaži išgyventų jis?
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 23, 22:28)
gal DAINA vadinasi? ax.gif  As pirkau ruginius, bet dar nebandziau su jais rolleyes.gif

ne ne DAINA 4u.gif na bent jau ant maiso nieko ner parasyta wink.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 23, 22:56)
thumbup.gif naujiena
Latviški kvietiniai nėra prastesni, duonai  thumbup.gif , bet raugas jų nelabai myli  g.gif

ane? nu nusipirksiu special raugui malsenos 2 kg biggrin.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 02 24, 09:36)
Pabandžiau sąstingio batoną su raugu, iškilo per pus mažiau nei su mielėm.

g.gif ruosiaus kept ir as... savaitgali... o kiek raugo dejai ir kiek kitu produktu mazinai ?

QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 10:10)
Na, pagal receptą parašyta, kad reikia laikyti tris valandas.

cia apie sastingio batona? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 02 24, 21:30)
g.gif ruosiaus kept ir as... savaitgali... o kiek raugo dejai ir kiek kitu produktu mazinai ?

dėjau maždaug 100 g raugo
miltų ir vandens po 50 g mažiau

QUOTE(Nerutė @ 2011 02 24, 21:30)

cia apie sastingio batona?  unsure.gif

ne čia apie duoną rašė
Atsakyti
Keistuole tai gal raugo mažai?? unsure.gif aš ekspertų siūlymu (nataliuncik aciuks.gif ) zadejau 170 g dėt, bet nepamenu kiek ten ko mažint reik blush2.gif ir iš vis nežinau ar kepsiu nes man rods raugui kaput sad.gif pats raugas gražus - bet aplink aukščiau kur raugas nesiekė bet buvo like nuo maišymo likučiu - anie supelijo sad.gif sad.gif
nuvaliau, perkėliau raugo dalį į kitą indą - žiūrėsiu - jei vėl apsigyvens pelėsis bus liūdna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 02 24, 23:30)
Keistuole tai gal raugo mažai??  unsure.gif aš ekspertų siūlymu (nataliuncik aciuks.gif ) zadejau 170 g dėt, bet nepamenu kiek ten ko mažint reik  blush2.gif  ir iš vis nežinau ar kepsiu nes man rods raugui kaput sad.gif  pats raugas gražus - bet aplink aukščiau kur raugas nesiekė bet buvo like nuo maišymo likučiu - anie supelijo sad.gif sad.gif
nuvaliau, perkėliau raugo dalį į kitą indą - žiūrėsiu - jei vėl apsigyvens pelėsis bus liūdna sad.gif

gal, aš kažkur skaičiau, kad raugo kvietiniam reikalui reik dėt 20-30 proc miltų kiekio. O kai vis bijau, kad nebūtų rūgštu, tai patį min ir dėjau.
Kaip keista, kad jums pelyja. Pas mane viska pelyja, vonia, rūbai, batai, o raugas puikiausiai laikos (tfu tfu tfu )
Atsakyti
Aš atsiprašau, bet grįšiu prie raugo gamybos. Aš čia pagalvojau. Kadangi mano namuose temperatūra nepastovi dėl kūrenimo (dieną iki 25, naktį kartais nukrenta net iki 14), mano keli bandymai buvo nesekmingi. Dasidėjo dar tai, kad dariau stiklainyje. Pagalvojau, kad tokiom sąlygom reikia daryti raugą plastikiniame inde. Galit pabandyti pridėti ranką prie stiklinio indo ir kitą ranką prie plastiko. Plastikas šiltesnis.
Atsakyti
Shatura, aš nuo pat pradžios raugą auginu plastikiniam inde, patogu ir pamaitint/užmaišyt ir paimt kiek reikia, uždengiu tuo pačiu plastikiniu dangčiu
Papildyta:
Vyšninė,galiu duot

keistuole, per mažai įdėjai raugo, reikia ~150g

Nerutė, jei 170g imi tada dėk mažiau 100g miltų 70g vandens mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyšninė @ 2011 02 24, 21:53)
doh.gif  velnias, kaip aš čia parašiau, žiūriu, kad niekas dalintis nenori  blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kiek ten merginos starteriukui pasilieka - 50g? namo parnešus pamaitinčiau, bet kaip šalta dabar, kaži išgyventų jis?

Taigi nori nori biggrin.gif Rašyk AŽ, dieną prie SM mažai prieinu. Realiausia galėtų būti perdavimas rytoj. Nebent prie BIGo kur nors gyveni, tai galima ir šiandien 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, jei raso, kad reikia duonai medaus, tai aisku naturalaus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 25, 13:30)
Sakykit, jei raso, kad reikia duonai medaus, tai aisku naturalaus?  blush2.gif

galit ir dirbtinio, arba išvis, cukrumi pakeist, čia tik kiek skonis keičiasi
Atsakyti
gal dar kas pades pradedanciai kepejai duonos? ax.gif reikalas toks kad neturiu svarstykliu, tai viska verciu is gramu i mililitrus (kaip nurodyta pirmame puslapy), tai ten pvz parasyta kad 250ml miltu lygu 160gr, o kazi kiek gramu bus 250 ml raugo. jei kas turit svarstykleles gal pasakysit blush2.gif g.gif
Atsakyti