Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Pabandžiau sąstingio batoną su raugu, iškilo per pus mažiau nei su mielėm.

Kaži čia mano raugas kaltas, ar taip ir turi būt. Kildinau gal 4 val ir beveik nepakilo, tada kišau į šaltą orkaitę, tai ten vos vos pakilo.



Shatura, aš dar į maišą su visu rankšluosčiu kišu, mažiau apdžiūna.
Ar dieną ar naktį laikysit vis tiek apdžius.
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 02 23, 21:01)
Ačiū lagūna  4u.gif

Ir dar klausimas: noriu kvietinius miltus pakeisti ruginiais arba blogiausiu atveju avižiniais (auginu alergiuką, todėl ir tas begalinis noras iškepti jam duoną be priedų, kur parduotuvinė būna ir nuo kurios neraustų žandukai) Duona ruošiu pagal šį receptą: http://sauletavirtuv...e-rugine-duona/. Jei dėsiu visus tik ruginius, neiškils? Bus šlapia? Noriu dėti kuo mažiau priedų (be salyklo, medų keičiu į cukrų ir t.t.), kad nealergizuotų, todėl rinkausi šį receptą. Ar mano norai nelabai realūs ir protingi?

P.s. neiškenčiau, jau užmaišiau plikinį. Jei viskas gerai, rytoj bandysiu kepti ir žinoma, tiesioginė transliacija bus čia apie rezultatus  biggrin.gif

Aš manau tau reikia pabandyti SPELTA kvietinius miltus, jie mažai kam sukelia alergiją, viena pažįstama turi vaiką alergišką, šitie miltai puikiai tinka.

Laukinių kviečių, kitaip dar vadinamų spelta, miltus bei ryžių manų kruopas be glitimo. Nors spelta dažnai vadinama „kviečio motina“, tyrimais įrodyta, kad jos grūdo glitimo struktūra yra visiškai kitokia, be to, speltos glitimas nesukėlė alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 24, 10:36)
Pabandžiau sąstingio batoną su raugu, iškilo per pus mažiau nei su mielėm.

Kaži čia mano raugas kaltas, ar taip ir turi būt. Kildinau gal 4 val ir beveik nepakilo, tada kišau į šaltą orkaitę, tai ten vos vos pakilo.
Shatura, aš dar į maišą su visu rankšluosčiu kišu, mažiau apdžiūna.
Ar dieną ar naktį laikysit vis tiek apdžius.

Na, pagal receptą parašyta, kad reikia laikyti tris valandas. Kadangi vakar velai užminkiau tešlą ir labai norėjau miego, tai nusprendžiau palikti per naktį. Be to, kai kila diena, as pastoviai lakstau tikrinti biggrin.gif Kilnoju tą rankšluostį... Nekantri esu. Kitą kartą į maišą įkišiu smile.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 02 23, 21:34)
Bet kokiu atveju kažkiek pakils. Tik ne tiek daug kiek ruginiai. Bei kepant manau plyš pluta.

Visada kepu duoną tik iš ruginių miltų. Niekas neplyšta. Tiesa pakyla tikrai mažiau,bet išeina drėgna,porėta duonelė. Mano skoniui pats tas wub.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 23, 22:56)

Latviški kvietiniai nėra prastesni, duonai  thumbup.gif , bet raugas jų nelabai myli  g.gif

Tą ir aš pastebėjau unsure.gif kai pamaitinau raugą Malsenos miltais jis man pakvipo kątik nuskintais želmenimis bigsmile.gif

P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais g.gif t.y. ne rupaus malimo...
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 24, 10:13)
P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais  g.gif  t.y. ne rupaus malimo...

kažkada maitinau ir buvo gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėkui,Enigma,pabandysiu,nes rupūs jau į pabaigą eina,o paprastų dar turiu atsargų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2011 02 24, 10:44)
Aš manau tau reikia pabandyti SPELTA kvietinius miltus, jie mažai kam sukelia alergiją, viena pažįstama turi vaiką alergišką, šitie miltai puikiai tinka.

Laukinių kviečių, kitaip dar vadinamų spelta, miltus bei ryžių manų kruopas be glitimo. Nors spelta dažnai vadinama    „kviečio motina“, tyrimais įrodyta,    kad jos grūdo glitimo struktūra    yra visiškai kitokia, be to, speltos    glitimas nesukėlė alergijos pusei    tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.


bigsmile.gif bigsmile.gif Ačiū labai labai 4u.gif . Būtinai pabandysiu thumbup.gif
Pabandžiau pagooglint... o kur jų būna pirkti? unsure.gif

Ataskaita iš mano virtuvės: vakarykštis plikinys per naktį pakilo bigsmile.gif thumbup.gif Raugas jau taaaaiiippp gražiai suburbuliavo thumbup.gif wub.gif wub.gif Sėdžiu darbe ir spirgu greičiau varyt namo maišyt duoną, nu bet negaliuuuu doh.gif Tikiuosi iki vakaro reikalai nepablogės unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 24 vasario 2011 - 10:30
QUOTE(@asta @ 2011 02 24, 11:13)
P.S. kažin kas būtų,jei raugą pamaitinčiau paprastais ruginiais miltais  g.gif  t.y. ne rupaus malimo...

Turbūti nieko blogo. Juk raugą ir kvietiniais smulkiais miltais maitina.

Aš ir raugą dariau ir duoną kepiau iš smulkaus malimo miltų. Turiu ir stambaus. Tai kitą kartą bus su stablių miltų priemaiša. Sveikiau smile.gif

O mano šiandieninė duona labai gerai išėjo smile.gif Tik man biški per daug druskos. Dėjau du šaukštelius nubrauktus. Reikės receptą keisti.

Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona

Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shatura: 24 vasario 2011 - 11:05
QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 10:10)
Na, pagal receptą parašyta, kad reikia laikyti tris valandas. Kadangi vakar velai užminkiau tešlą ir labai norėjau miego, tai nusprendžiau palikti per naktį. Be to, kai kila diena, as pastoviai lakstau tikrinti biggrin.gif Kilnoju tą rankšluostį... Nekantri esu. Kitą kartą į maišą įkišiu smile.gif
Ačiū

As skardele uzdengiu maistine plevele, si prilimpa prie skardeles krastu, graziai issitempia, tada dar ja subadau su mediniu pagaliuku, kad patektu oro, tada man kildinama duonele neapdziuna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 11:00)
Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona

Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?

na jei rusų kalbos žinios manęs nepaveda tai ne - plikyta.


Pasieškojau ir supratau biggrin.gif

опарa - tai pas juos raugas su mielėmis kuris gaminamas prieš kepimą ir kelias valandas kildinamas, o закваскa- raugas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 24, 11:00)
Jei kam įdomu, kepiau pagal šitą receptą:
Pusiau ruginė duona

Tiesa, ka reiškia rusiškas на опаре?Ar čia reiškia PLIKYTA duona?

Pagal šį receptą Terra darė Kvietinė duona viską aprašė, gal paprasčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2011 02 24, 13:01)
na jei rusų kalbos žinios manęs nepaveda tai ne - plikyta.
Pasieškojau ir supratau  biggrin.gif

опарa - tai pas juos raugas su mielėmis kuris gaminamas prieš kepimą ir kelias valandas kildinamas, o закваскa- raugas  biggrin.gif

Man su rusųnėra problemų, tik su tokiu terminu опарa nebuvau susidurusi
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 24, 13:03)
Pagal šį receptą Terra darė Kvietinė duona viską aprašė, gal paprasčiau  mirksiukas.gif

Man vertimo nereikia. Ačiū smile.gif Kaip sakiau, tik terminas yra nežinomas.
Atsakyti