Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Jaunutia @ 2011 03 08, 13:12)
as kai kildinu pirma karta per nakti, tai isimu, o antra karta kai jau kildinu, tai palieku duonkepeje. tai niekas nesubliuksta



greičiausia čia individualus reikalas ir priežasčių gali būti įvairių smile.gif ir aš išimu, tiesiog pirmą kartą tešlą laikiau virš šildymo aparato smile.gif blush2.gif tai ji ir iškilo iki debesų
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 03 07, 19:42)
Kepu pagal šitą
Pusiau ruginė duona
Jei reikia, išversiu.

Kepu praktiškai kas antrą dieną. Labai jau greitai susivalgo ji biggrin.gif

Dekui uz recepta:4u: O as kepu savaitej karta,tai mano raugas toks,,ant dietos'' cool.gif
Atsakyti
help.gif
Sveikos, gal žinote, ar geras raugas, jei ant jo viršaus nusistovėjęs vanduo yra pilkas? Pelėsio nesimato. Nežinau, ar mest ar nemest. Buvau išvažiavus, tai vargšelis dvi savaites šaldytuve gulėjo. Ir kvapas toks STIPRUS, vos ne acetonas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2011 03 09, 13:27)
help.gif
Sveikos, gal žinote, ar geras raugas, jei ant jo viršaus nusistovėjęs vanduo yra pilkas? Pelėsio nesimato. Nežinau, ar mest ar nemest. Buvau išvažiavus, tai vargšelis dvi savaites šaldytuve gulėjo. Ir kvapas toks STIPRUS, vos ne acetonas g.gif

Pabandykit sauksta raugo paimt ir pamaitint, kita diena dali ismest ir vel pamaitint, taip kelias dienas, kol raugas vel igaus savo saldzios rugsteles aromata wink.gif
Atsakyti
Laba diena kepejeles 4u.gif
Is kart atsiprasau, bet noriu paklausti apie stai sita duonkepe
user posted image
kepiau joje jau pora kartu duona ir vistiek man reik ja dakepti orkaitej blush2.gif gaunasi zalia, vidus lipnus, o kai orkaitej kepdavau anksciau viskas budavo gerai. Ar kas turi tokia? pas jus irgi tas pats? o gal tai koks brokas irenginio? as ja nesenai pirkau tik g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tigriukas*: 09 kovo 2011 - 15:28
Sveikos kepėjos, neseniai mano draugė užsiminė, kad Kaune Aleksote veikia miltų parduotuvėlė, kur malami ir parduodami įvairių rūšių miltai. Gal kuri ten perkate miltus? Jei nesunku, gal galėtumėte brūkštelėti adresą? Iš anksto dėkoju. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Tigriukas, turiu tokią duonkepę tai kai kepu duoną kur bent puse rugių yra visad paleidžiu papildomai bent pusvalandžiui dar dvyliktą programą kur tik kepimas... valandos mano duonoms ir mažai būdavo.
Atsakyti
Kepsiu duoną antrą kartą, turiu klausimėlių blush2.gif
Ar labai blogai padariau, kad nuo pirmo karto atsidėjus dalį tešlos raugui kitam kartui ją užšaldžiau kameroje? Gal jau čia viską sugadinau? blush2.gif Per naktį jį atlaidinau, snd sumaišiau su miltais ir vandeniu ir palikau šiltai iki rytojaus, ryt jau minkysiu ir kepsiu...
Ir kodėl mano pirmoji duona buvo su kieta pluta ir vidus nepurus, irgi jau po poros dienų sukietėjo? unsure.gif Raugą gaminau 3 dienas, po to dėjau mielių, cukraus, druskos, dar kildinau... Ir kepiau orkaitėj... Patarkit, labai būsiu dėkinga... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2011 03 07, 16:41)
Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa g.gif Gal kas žinote? Ačiū smile.gif



QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 17:27)
jei plikot miltus, neiškepė



as irgi sia tema: kepu ta sveikuoliska duona su daug saulegrazu, selenu, dribsniu, linu semenu, na man irgi daznai toks labai limpantis slapias visus gaunasi, bet duonele tikrai iskepusi buna. palaikau atvira indeli, tai virsutine rieke apdziusta, pasidaro nebe limpanti, tai tada liuks duonyte, ta virsutine rieke ir pjaunu sau ax.gif .
siaip tos duonos receptas toks, kad man vis norisi daugiau vandens ipilti, bet paskutini karta tai tikrai pyliau kiek parasyta, net ranka iskaudo, kol viska ismaisiau, baigiau maisyti jau su rankomis, nes saukstas linkti pradejo smile.gif bet vis tiek slapia limpanti viduje duona buvo g.gif

bet as irgi pilu silta vandeni (karstu uzplikinu miltus, tada kol viska susisveriu, sumaisau sausus produktus, pilu jau tuo praaususiu vandeniu su kmynais), tai gal cia irgi gaunasi per siltas vanduo, ir gaunasi vos ne plikyta duonele? vadinasi pilti reiktu salta vandeni, ar vos vis apysilti, kambario temperaturos? patarkit profesionales prasau, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 03 10, 08:52)
Tigriukas, turiu tokią duonkepę tai kai kepu duoną kur bent puse rugių yra visad paleidžiu papildomai bent pusvalandžiui dar dvyliktą programą kur tik kepimas... valandos mano duonoms ir mažai būdavo.

as kepu lietuviska namine duona, ir jai kept reik daugiau laiko. Nepakanka ir tos 12 programos, nes tik apskrunda virsus, o vidus vis vien zalias...
Atsakyti
virgonca,sveikuolių duona ji, kaip ir bet kuri kita, kur įeina daug sėmenų, kurie paleidžia klijus, niekada nebus sausa. T.p. ir jei miltus užplikyt verdančiu vandeniu

Digse,pagal mane, tai įkišdami į šaldyklį jus nužudėt raugą, bet gal klystu, nes neeksperimentavau taip. Greitai sukietėja nuo mielių, o kieta pluta būna jei kepat be vandens ar neuždengta, perkepat, per didele temperatūra(dėl to gali ir nebūt puri duona)
Atsakyti
as irgi rauga ikisau i saldikli blush2.gif kazkur lygtais skaiciau kad galima...
tai gal neverta man jo laikyt saldikli,gal jau nebeatgaivinsiu? g.gif
Atsakyti