QUOTE(krisliuke @ 2011 03 07, 16:41)
Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa

Gal kas žinote? Ačiū
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 17:27)
jei plikot miltus, neiškepė
as irgi sia tema: kepu ta sveikuoliska duona su daug saulegrazu, selenu, dribsniu, linu semenu, na man irgi daznai toks labai limpantis slapias visus gaunasi, bet duonele tikrai iskepusi buna. palaikau atvira indeli, tai virsutine rieke apdziusta, pasidaro nebe limpanti, tai tada liuks duonyte, ta virsutine rieke ir pjaunu sau

.
siaip tos duonos receptas toks, kad man vis norisi daugiau vandens ipilti, bet paskutini karta tai tikrai pyliau kiek parasyta, net ranka iskaudo, kol viska ismaisiau, baigiau maisyti jau su rankomis, nes saukstas linkti pradejo

bet vis tiek slapia limpanti viduje duona buvo
bet as irgi pilu silta vandeni (karstu uzplikinu miltus, tada kol viska susisveriu, sumaisau sausus produktus, pilu jau tuo praaususiu vandeniu su kmynais), tai
gal cia irgi gaunasi per siltas vanduo, ir gaunasi vos ne plikyta duonele? vadinasi pilti reiktu salta vandeni, ar vos vis apysilti, kambario temperaturos? patarkit profesionales prasau, aciukas