Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa 
 Gal kas žinote? Ačiū 

QUOTE(krisliuke @ 2011 03 07, 14:41)
Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa 
 Gal kas žinote? Ačiū 
jei plikot miltus, neiškepė
                Sveikos, kepėjos 
 jungiuosi ir aš. Studijavau kepimo aparatą ir receptus gal nuo kalėdų 
 pagaliau jau turiu išbandytus du baltos duonos rec ir vieną, žinoma jis Malsenos mišinio, tik adaptuotas 
 Db toks klausimukas: ant pakelio parašyta, kad į mišinį reikia pilti pvz 400 ml vandens, aš pilu alų 
 o jeigu aš ne mišinio ruginius miltus imčiau, o savo ruginius, plius skystis plius mielės? tiesa, 500 gr ruginių keičiau 300 rug + 200 kvietinių + stiklinė sėlenų.
tai va, ar man gautųsi?

tai va, ar man gautųsi?
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 16:27)
Viską užpilu šiltu vandeniu.
QUOTE(Ingucia @ 2011 03 07, 16:22)
1.Db toks klausimukas: ant pakelio parašyta, kad į mišinį reikia pilti pvz 400 ml vandens, aš pilu alų 

2.o jeigu aš ne mišinio ruginius miltus imčiau, o savo ruginius, plius skystis plius mielės? tiesa, 500 gr ruginių keičiau 300 rug + 200 kvietinių + stiklinė sėlenų.
2.o jeigu aš ne mišinio ruginius miltus imčiau, o savo ruginius, plius skystis plius mielės? tiesa, 500 gr ruginių keičiau 300 rug + 200 kvietinių + stiklinė sėlenų.
1.puiku, pilk alų, bus skaniau, o ir pakils žymiai greičiau, tik pamažink mielių
2.selenų imk mažiau, gali vandens pritrūkt
                Sveikos 
 Sieniai bebuvau. Labai man patiko kepti duoną. Labai labai skani gaunasi. O raugas vis stipresnis ir stipresnis. Norėčiau truputi pasidalinti savo džiaugsmu 

QUOTE(Shatura @ 2011 03 07, 19:27)
 O raugas vis stipresnis ir stipresnis. 
Grazi duonele
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 07, 19:34)
Grazi duonele 
 Pagal koki recepta?Ir kas kelinta diena kepat,kad raugas stipreja,ar vis pamaitinat?
Kepu pagal šitą
Pusiau ruginė duona
Jei reikia, išversiu.
Kepu praktiškai kas antrą dieną. Labai jau greitai susivalgo ji
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 15:27)
tai, jei plikomi miltai reikia ilgiau kepti? nes pas mane irgi iseina siek tiek limpanti
QUOTE(starbee @ 2011 03 07, 21:31)
tai, jei plikomi miltai reikia ilgiau kepti? nes pas mane irgi iseina siek tiek limpanti 
plikyta duona drėgnesne gaunasi
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 18:56)
1.puiku, pilk alų, bus skaniau, o ir pakils žymiai greičiau, tik pamažink mielių
ačiū už patarimus
QUOTE(Ingucia @ 2011 03 08, 12:07)
ačiū už patarimus 
 tiesa, dar šį savaitgalį tokį eksperimentą padariau: kildinau dukart. T.y. pirmą kartą mašina išmaišė, o aš išėmiau ir pakildinau apie porą val, tuomet sudėjau atgal ir paleidau pilną kildinimo kepimo programą. Tik: iškilo supergražiai, bet grįžusi į aparatą, nusėdo.... gal tas staigus temp skirtumas pakenkė?
as kai kildinu pirma karta per nakti, tai isimu, o antra karta kai jau kildinu, tai palieku duonkepeje. tai niekas nesubliuksta