
Shatura,jei nematot pelėsio, nepergyvenkit, nes vienam kvapas normalus, kitam, rūgštus, trečiam dar koks nors, bet čia nereiškia kad jis nuo to blogas. Stebėkit, gal šį kartą pasiseks

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 18:05)
Shatura,jei nematot pelėsio, nepergyvenkit, nes vienam kvapas normalus, kitam, rūgštus, trečiam dar koks nors, bet čia nereiškia kad jis nuo to blogas. Stebėkit, gal šį kartą pasiseks 

Ačiū

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 12:42)
aš labai gerai sušlapdau viršų glostydama, taip, kad net popierius sušlampa, ir uždengiu dangčiu, pakila ir į orkaitę, pusvalandi kepu su dangčiu, tada be jo, jau užmiršau kada plišo
man tai ji beveik nepakilo, nors kaip visad laikiau visą naktį, o kepant matyt dėl to ir plyšo šonai.
Bet nesuprantu, kodėl nepakilo, visad užminkau prieš einant miegot ir palieku ir visad iškyla. Vieną kart perrūgo, o dabar neiškilo ir nuo ko čia priklauso.
Tiek jau kepu ir niekaip tų niuansų neperprantu

sveikutės
mūsų šeimos duona yra borodino
ją vis truputį pakoreguoju, ko pridėjus ne pagal receptą, bet apsistojom ties ja kaip šiuo metu skaniausia
va šiandieninis mano kepinys

o batoną kepu tik sąstingio
bet šiandien į jo puselę idėjau šaukštą saulėgrąžų ir porą šaukštų sėlenėlių, nu kokio skanumo ragaišiukas gavosi, kad vos spėjau nufotografuoti

kažkas klausė miltų kainų, sanitex Promo parduotuvėj Panevėžyje, vakar pirkau su akcija ruginius miltus, tai kg kaina buvo tik 1.53lt/kg
o jei kam priedeliu duonytei ir ne tik jai prašom į AŽ (Panevėžys)

mūsų šeimos duona yra borodino



o batoną kepu tik sąstingio


kažkas klausė miltų kainų, sanitex Promo parduotuvėj Panevėžyje, vakar pirkau su akcija ruginius miltus, tai kg kaina buvo tik 1.53lt/kg

o jei kam priedeliu duonytei ir ne tik jai prašom į AŽ (Panevėžys)
Kepejeles,sakykit,kaip kildinat duona pintineje?Supratau,kad reik ikloti popieriu,kad nepriliptu.Ar tesla miltuojat?Gal pakanka tik gerai slapiom rankom isglostyt?O po to,kai pakyla, kept isemus ant to paties popieriaus ar isverst ant kito ir pastaraji nuimti

QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 19:25)
man tai ji beveik nepakilo, nors kaip visad laikiau visą naktį, o kepant matyt dėl to ir plyšo šonai.
Bet nesuprantu, kodėl nepakilo, visad užminkau prieš einant miegot ir palieku ir visad iškyla. Vieną kart perrūgo, o dabar neiškilo ir nuo ko čia priklauso.
Tiek jau kepu ir niekaip tų niuansų neperprantu
Bet nesuprantu, kodėl nepakilo, visad užminkau prieš einant miegot ir palieku ir visad iškyla. Vieną kart perrūgo, o dabar neiškilo ir nuo ko čia priklauso.
Tiek jau kepu ir niekaip tų niuansų neperprantu

gali būt kad raugas nusilpo, kai pamatai kad raugas darosi skystesnis ir netoks purus, gaivink ji, palik šaukštą ir pamaitink
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 15, 20:48)
Kepejeles,sakykit,kaip kildinat duona pintineje?Supratau,kad reik ikloti popieriu,kad nepriliptu.Ar tesla miltuojat?Gal pakanka tik gerai slapiom rankom isglostyt?O po to,kai pakyla, kept isemus ant to paties popieriaus ar isverst ant kito ir pastaraji nuimti 

aš kildinu tam pačiam inde kur ir kepu, tai negaliu pasakyt
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 15, 20:48)
Kepejeles,sakykit,kaip kildinat duona pintineje?Supratau,kad reik ikloti popieriu,kad nepriliptu.Ar tesla miltuojat?Gal pakanka tik gerai slapiom rankom isglostyt?O po to,kai pakyla, kept isemus ant to paties popieriaus ar isverst ant kito ir pastaraji nuimti 

aš įkloju popierių, o kai dedu kept su visu popierium atsargiai išimu ir kepu.
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 20:55)
gali būt kad raugas nusilpo, kai pamatai kad raugas darosi skystesnis ir netoks purus, gaivink ji, palik šaukštą ir pamaitink
aš kildinu tam pačiam inde kur ir kepu, tai negaliu pasakyt
aš kildinu tam pačiam inde kur ir kepu, tai negaliu pasakyt
o kokiu kiekiu pamaitint?
Aš dabar nededu į šaldytuvą, o kasdien vis maitinu, bet kadangi nelabai dažnai kepu, tai kad neprisigamintų jo labai daug, aš kasdien dedu tik po kokį šaukštą miltų (apie 30-40g) ir tiek pat vandens, tai gal čia mažai jam maisto

Nors nepasakyčiau, kad labai išskystėjęs būtų, pakankamai porėtas.
Ir duona kepant iškilo, bet tik kepant.
Terra 2 rugių pasilikom apie 10 kilogramų, bet ką su jais daryti nežinau

QUOTE(Terra2 @ 2011 02 15, 08:29)
Man tikrai paglostėte širdį, ačiū Jums! O kaip malonu girdėti, kad pati kepate pagal įvairias variacijas. reiškia duonelę valgote tik savą, o ne pirktinę. Dar pabandykite iš vakaro užplikinti kmynus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius( bendram kiekyje apie 100gr) su 50ml verdančio vandens. Per naktį palikus brinkti, sekančią dieną galima dėti į bet kokios naminės duonos receptą. O "Palangos duona" gaunasi tikrai labai skani su tokiu priedu.
Jau metai ir 2 menesiai neperkam

Bandysiu, butinai. Nors kmynus ir salykla su miltais dazniausiai is vakaro plikinu.
QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 08:33)
Uždengiau drėgnu rankšluosčiu suformuotą duoną, tai man jis prilipo
,
o kepdama vis tiek plyšo, tik šįkart šonai

o kepdama vis tiek plyšo, tik šįkart šonai

Va, ir man taip atrode kad pradeda lipti, tai dengiau sausu. Gal reikia dideliu dubeniu geriau dengti

Sveikos. Mano raugas per naktį subliuško, bet suputojo . Ar taip ir tūrėtų būti?
Šiandien trečia diena.

QUOTE(Terra2 @ 2011 02 15, 08:29)
Dar pabandykite iš vakaro užplikinti kmynus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius( bendram kiekyje apie 100gr) su 50ml verdančio vandens. Per naktį palikus brinkti, sekančią dieną galima dėti į bet kokios naminės duonos receptą. O "Palangos duona" gaunasi tikrai labai skani su tokiu priedu.
Terra2, uzsiplikiau as toki misini vakar, bet vandens pyliau is akies


Papildyta:
Ir dar noriu paklaust

QUOTE(Shatura @ 2011 02 16, 08:59)
Sveikos. Mano raugas per naktį subliuško, bet suputojo . Ar taip ir tūrėtų būti?
Šiandien trečia diena.

taip, taip ir turi būt
QUOTE(Loora @ 2011 02 16, 09:06)
Terra2, uzsiplikiau as toki misini vakar, bet vandens pyliau is akies
Ar pries kepant reik nupilti vandeni kuriame mirko saulegrazos, kmynai? Aciu 


nors ne Terra, bet atsakysiu, reikia imt tą kiekį vandens, kurį nurodyta recepte
o kepkit kada jums išeina patogiau