Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Shatura,jei nematot pelėsio, nepergyvenkit, nes vienam kvapas normalus, kitam, rūgštus, trečiam dar koks nors, bet čia nereiškia kad jis nuo to blogas. Stebėkit, gal šį kartą pasiseks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 18:05)
Shatura,jei nematot pelėsio, nepergyvenkit, nes vienam kvapas normalus, kitam, rūgštus, trečiam dar koks nors, bet čia nereiškia kad jis nuo to blogas. Stebėkit, gal šį kartą pasiseks  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif Nuo tada, kai parašiau iki dabar, pakilo per kelis cm
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 12:42)

aš labai gerai sušlapdau viršų glostydama, taip, kad net popierius sušlampa, ir uždengiu dangčiu, pakila ir į orkaitę, pusvalandi kepu su dangčiu, tada be jo, jau užmiršau kada plišo

man tai ji beveik nepakilo, nors kaip visad laikiau visą naktį, o kepant matyt dėl to ir plyšo šonai.
Bet nesuprantu, kodėl nepakilo, visad užminkau prieš einant miegot ir palieku ir visad iškyla. Vieną kart perrūgo, o dabar neiškilo ir nuo ko čia priklauso.
Tiek jau kepu ir niekaip tų niuansų neperprantu doh.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
mūsų šeimos duona yra borodino biggrin.gif ją vis truputį pakoreguoju, ko pridėjus ne pagal receptą, bet apsistojom ties ja kaip šiuo metu skaniausia biggrin.gif va šiandieninis mano kepinys ax.gif

user posted image

o batoną kepu tik sąstingio thumbup.gif bet šiandien į jo puselę idėjau šaukštą saulėgrąžų ir porą šaukštų sėlenėlių, nu kokio skanumo ragaišiukas gavosi, kad vos spėjau nufotografuoti thumbup.gif

user posted image

kažkas klausė miltų kainų, sanitex Promo parduotuvėj Panevėžyje, vakar pirkau su akcija ruginius miltus, tai kg kaina buvo tik 1.53lt/kg smile.gif
o jei kam priedeliu duonytei ir ne tik jai prašom į AŽ (Panevėžys)
Atsakyti
Kepejeles,sakykit,kaip kildinat duona pintineje?Supratau,kad reik ikloti popieriu,kad nepriliptu.Ar tesla miltuojat?Gal pakanka tik gerai slapiom rankom isglostyt?O po to,kai pakyla, kept isemus ant to paties popieriaus ar isverst ant kito ir pastaraji nuimti g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 19:25)
man tai ji beveik nepakilo, nors kaip visad laikiau visą naktį, o kepant matyt dėl to ir plyšo šonai.
Bet nesuprantu, kodėl nepakilo, visad užminkau prieš einant miegot ir palieku ir visad iškyla. Vieną kart perrūgo, o dabar neiškilo ir nuo ko čia priklauso.
Tiek jau kepu ir niekaip tų niuansų neperprantu  doh.gif

gali būt kad raugas nusilpo, kai pamatai kad raugas darosi skystesnis ir netoks purus, gaivink ji, palik šaukštą ir pamaitink

QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 15, 20:48)
Kepejeles,sakykit,kaip kildinat duona pintineje?Supratau,kad reik ikloti popieriu,kad nepriliptu.Ar tesla miltuojat?Gal pakanka tik gerai slapiom rankom isglostyt?O po to,kai pakyla, kept isemus ant to paties popieriaus ar isverst ant kito ir pastaraji nuimti g.gif

aš kildinu tam pačiam inde kur ir kepu, tai negaliu pasakyt
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 02 15, 20:48)

aš įkloju popierių, o kai dedu kept su visu popierium atsargiai išimu ir kepu.

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 20:55)
gali būt kad raugas nusilpo, kai pamatai kad raugas darosi skystesnis ir netoks purus, gaivink ji, palik šaukštą ir pamaitink
aš kildinu tam pačiam inde kur ir kepu, tai negaliu pasakyt

o kokiu kiekiu pamaitint?

Aš dabar nededu į šaldytuvą, o kasdien vis maitinu, bet kadangi nelabai dažnai kepu, tai kad neprisigamintų jo labai daug, aš kasdien dedu tik po kokį šaukštą miltų (apie 30-40g) ir tiek pat vandens, tai gal čia mažai jam maisto g.gif
Nors nepasakyčiau, kad labai išskystėjęs būtų, pakankamai porėtas.
Ir duona kepant iškilo, bet tik kepant.
Atsakyti
Terra 2 rugių pasilikom apie 10 kilogramų, bet ką su jais daryti nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 15, 08:29)
Man tikrai paglostėte širdį, ačiū Jums! O kaip malonu girdėti, kad pati kepate pagal įvairias variacijas. reiškia duonelę valgote tik savą, o ne pirktinę. Dar pabandykite iš vakaro užplikinti kmynus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius( bendram kiekyje apie 100gr) su 50ml verdančio vandens. Per naktį palikus brinkti, sekančią dieną galima dėti į bet kokios naminės duonos receptą. O "Palangos duona" gaunasi tikrai labai skani su tokiu priedu.

Jau metai ir 2 menesiai neperkam smile.gif
Bandysiu, butinai. Nors kmynus ir salykla su miltais dazniausiai is vakaro plikinu.

QUOTE(keistuole @ 2011 02 15, 08:33)
Uždengiau drėgnu rankšluosčiu suformuotą duoną, tai man jis prilipo  doh.gif ,
o kepdama vis tiek plyšo, tik šįkart šonai  biggrin.gif

Va, ir man taip atrode kad pradeda lipti, tai dengiau sausu. Gal reikia dideliu dubeniu geriau dengti g.gif
Atsakyti
Sveikos. Mano raugas per naktį subliuško, bet suputojo . Ar taip ir tūrėtų būti? g.gif Šiandien trečia diena.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 15, 08:29)
Dar pabandykite iš vakaro užplikinti kmynus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius( bendram kiekyje apie 100gr) su 50ml verdančio vandens. Per naktį palikus brinkti, sekančią dieną galima dėti į bet kokios naminės duonos receptą. O "Palangos duona" gaunasi tikrai labai skani su tokiu priedu.

Terra2, uzsiplikiau as toki misini vakar, bet vandens pyliau is akies doh.gif Ar pries kepant reik nupilti vandeni kuriame mirko saulegrazos, kmynai? Aciu 4u.gif
Papildyta:
Ir dar noriu paklaust biggrin.gif Raugą maitinu 18 val., šiandien jau reikia duonelę kept. Bet ją kildint dar ilgai reik. Tai kada man ją geriau kept, ar šiandien apie pietus, ar ryt iš ryto? Kepsiu orkaitėj, duonkepės neturiu. Žadu kept " Palangos" pagal Terra2.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 16, 08:59)
Sveikos. Mano raugas per naktį subliuško, bet suputojo . Ar taip ir tūrėtų būti?  g.gif  Šiandien trečia diena.

taip, taip ir turi būt

QUOTE(Loora @ 2011 02 16, 09:06)
Terra2, uzsiplikiau as toki misini vakar, bet vandens pyliau is akies  doh.gif Ar pries kepant reik nupilti vandeni kuriame mirko saulegrazos, kmynai? Aciu  4u.gif

nors ne Terra, bet atsakysiu, reikia imt tą kiekį vandens, kurį nurodyta recepte
o kepkit kada jums išeina patogiau
Atsakyti