Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 07, 10:09)
o kokį popierių naudojat?

aha, man irgi įdomu, nes man vistiek pritraukia prie popieriaus, vakar grandžiau ilgiausiai jį nuo duonos.

klausimėlis: ar čia mano orkaitė prasta, ar kažką ne taip aš darau. man visos duonos iššikepa be to ''purumo''
va taip gaunasi user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 02 06, 17:39)
aciu,bulviu visiskai nesijaucia 4u.gif

nuo senovės sutrintas bulvės dedavo į tešlą, taip ji ilgiau išlikdavo šviežia

QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 07, 10:09)
o kokį popierių naudojat?

paskutiniu metu naudoju Rimi popierių, pats pigiausias ir neprilimpa
baigsis, pabandysiu ant kepimo rankovės kept kaip čia viena forumietė pasiūlė
Papildyta:
QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 07, 11:26)
aha, man irgi įdomu, nes man vistiek pritraukia prie popieriaus, vakar grandžiau ilgiausiai jį nuo duonos.

klausimėlis: ar čia mano orkaitė prasta, ar kažką ne taip aš darau. man visos duonos iššikepa be to ''purumo''
va taip gaunasi

man taip pat buvo su vienu popierium, nors ir iš brangesniu ėmiau doh.gif
sumažint reikia vandens kiekį ir blogai išmaišyta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 07 vasario 2011 - 11:34
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 11:33)

paskutiniu metu naudoju Rimi popierių, pats pigiausias ir neprilimpa
baigsis, pabandysiu ant kepimo rankovės kept kaip čia viena forumietė pasiūlė
Papildyta:

man taip pat buvo su vienu popierium, nors ir iš brangesniu ėmiau  doh.gif
sumažint reikia vandens kiekį ir blogai išmaišyta

reikė nusipirkti rimi popieriaus, bandžiau ir ant kepimo rankovės. situacija ta pati - prilipo.
o dėl vandens tai gali būti. o minkau aš panašiai 15-20 min (kol rankos nebejaučiu unsure.gif ), orkaitė mano turi tik 2 programas (1. kaitinimas iš viršaus ir 2. kaitinimas iš viršaus su ventiliatoriumi) g.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 06, 21:49)
Cia vienoj temoj rasiau, bet noriu Jusu nuomoniu:
Kokie miltai geriau duonai jei kvietiniai?
Ka daryt, kad nesupelytu kvietinis raugas?3 paroj eme ir gelytem prazydo lotuliukas.gif pas mane namie 23 silumos - gal tada kokias 2 paras tik rauginti? Ar ka pasiulytumet?

550C/D, 812C/D
kaip ir rašiau, gali būt dėl pelėsio sporų

QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 07, 11:39)
reikė nusipirkti rimi popieriaus, bandžiau ir ant kepimo rankovės. situacija ta pati - prilipo.
o dėl vandens tai gali būti. o minkau aš panašiai 15-20 min (kol rankos nebejaučiu unsure.gif ), orkaitė mano turi tik 2 programas (1. kaitinimas iš viršaus ir 2. kaitinimas iš viršaus su ventiliatoriumi) g.gif

dėl tokios orkaitės nieko negaliu pasakyt, pas mane dujos
bet iš nuotraukos matosi kad apačia pridegė, o viršus pusžalis, reiškia jums reikia paeksperimentuot su savo orkaite. O kokioje temp. kepat?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 12:51)
550C/D, 812C/D

O tai kaip man ji tada pasigaminti blush2.gif Ar rugini rauga geriau tada daryti?Jei darysiu sviesia plykyta duona pagal jolanta - tiks ruginis raugas?
O jei vietoj raugo tarkimdeti mieliu... g.gif Kiek mazdaug tada ju reiktu.Nebesuprantu kaip pasigaminti rauga..
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 11:51)
550C/D, 812C/D
dėl tokios orkaitės nieko negaliu pasakyt, pas mane dujos
bet iš nuotraukos matosi kad apačia pridegė, o viršus pusžalis, reiškia jums reikia paeksperimentuot su savo orkaite. O kokioje temp. kepat?

kepiau 220 kaip ir parašyta buvo recepte. dugnas nepridegė, jame kepimo popierius prikepė lotuliukas.gif reikės gal kitą kartą kepti viršutinėje padėtyje. tokioje orkaitėje net kugelis neiškepa doh.gif o aš apie gerą duoną svajoju, nu bet bandysiu vistiek cool.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 07, 11:55)
O tai kaip man ji tada pasigaminti blush2.gif Ar rugini rauga geriau tada daryti?Jei darysiu sviesia plykyta duona pagal jolanta - tiks ruginis raugas?
O jei vietoj raugo tarkimdeti mieliu... g.gif Kiek mazdaug tada ju reiktu.Nebesuprantu kaip pasigaminti rauga..

pabandykit dar karta pasidaryt raugą, galit ir ruginį
naminis raugas(bet koks) atstoja mielės, galit bet kokia duona kept
Atsakyti
nataliuncik - noriu išbandyti jūsų avižinę duonelę, tačiau mano startinis raugas yra pusiau ruginis ir kvietinis. Jei jį pamaitinčiau tik kvietiniais miltais, ar tas ruginių miltų likutis nepakenks? Ar tokiu atveju geriau naudoti mieles?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 07, 12:17)
nataliuncik - noriu išbandyti jūsų avižinę duonelę, tačiau mano startinis raugas yra pusiau ruginis ir kvietinis. Jei jį pamaitinčiau tik kvietiniais miltais, ar tas ruginių miltų likutis nepakenks? Ar tokiu atveju geriau naudoti mieles?

geriau tada jau mielės, nes čia labai švelni duonele, tai rūgštumas bus ne į nauda skoniui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 14:28)
geriau tada jau mielės, nes čia labai švelni duonele, tai rūgštumas bus ne į nauda skoniui  ax.gif

darysiu su mielėm, ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 02 07, 11:57)
kepiau 220 kaip ir parašyta buvo recepte. dugnas nepridegė, jame kepimo popierius prikepė  lotuliukas.gif reikės gal kitą kartą kepti viršutinėje padėtyje. tokioje orkaitėje net kugelis neiškepa  doh.gif o aš apie gerą duoną svajoju, nu bet bandysiu vistiek  cool.gif

220 laipsnių temperatūroje pakepk kokias 10-15 min,tada mažink temperatūrą iki 180 ir lai kepa likusį laiką.
Atsakyti
Bukit geros brangios kepejeles -prasua pagalbos - idekite kokia paprasta duonos recepteli, bet su mielem, kad siandien dar galeciau seimyna nustebinti - nes raugas tai tik po 5 dieneliu bus, o duoneles taip noriu
Atsakyti