QUOTE(pipete @ 2011 02 08, 08:18)

  Teko girdėti apie tokį raugą, iš viso to matosi, kad žmonės daug eksperimentuodavo. Galvojau, kam tas svogūnas, tai gal jis neleidžia daugintis blogom bakterijom? Skatina rūgimą? Įdomiu kokia ten biochemija vyksta?
svogūnais ištrindavo kubilą, jei raugas budavo perrūgęs, ir tada duona nebuvo rūgšti 
QUOTE(šarūnė @ 2011 02 08, 08:26)
Sveikos, merginos  
 
Nataliuncik turiu tau klausimą  

 Vakar kepiau purų batoną su raugu iš tavo blogo. Bandžiau duonkepėj- iškilo viskas  

 , tačiau visiškai neiškepė, laukiau kol ataušo duonkepė ir stačiau dar valandai- iškepė, bet ne tiek, kiek norėčiau. Ar čia taip visoms duonoms su raugu būna? Gal visgi su raugu geriau orkaitėj kept  

 Skonis irgi ot toks, tiksliau be skonio- kažin ar nesugadinsiu kitą kartą įdėdama daugiau druskos ir cukraus?
nežinau net kodėl neiškepė, gal pas jus duonkepė gali kept iki 1kg? nes pas man visada iškepdavo, net duona pusiau ruginė  

  pabandykit orkaitei išsikept, gal jums skonis labiau patiks ir duonkepė jums tik minkys tešla  
 
QUOTE(truputukas @ 2011 02 08, 09:17)
Natalincik, sakyk, vakar užraugiau ruginį raugą, ar nieko, kad naudojau RUPIUS ruginius miltus? Ar damaitinti jį jais galiu ar geriau nusipirkti kitus?
tik geriau su rupias 
QUOTE(truputukas @ 2011 02 08, 09:35)
1.Sakykite, jei tarkim pagal receptuką parašyta, kad dėti tarkim 200 vienu ruginiu 200 kvietiniu, tai jei dėčiau 100 ruginių ir 300 kvietinių - duonai nieko nenutiktų 

 ?
2.Niekaip nesuprantu, kuo geriau patepti duoną prieš kepimą? kiaušiu ar kažkur skaičiau saldintu vandeniu?
3.Ir kada Jus duonele prapjaunate? Kepiau batona, tai prapjoviau kai pakilo ir tada dejau i orkaite - bet jis subliusko, o kai duona kepiau - tai suformavau bandute ir tada prapjoviau daviau pakilti ir tik tada kepti ir lyg nieko...
4.Gal kuri gali aprasyti ar nuorodą įmesti, kaip ten Jūs pvz iš ruginio raugo perdarot kvietinį ir atvirkščiai?
1.labiau iškils, bet jei kepsit duonkepei, reikės 20g pamažint vandens
2.nuo kiaušinio bus geltonesnis viršus, nuo saldinto vandens-traškesnis 
3.kai suformuojat kepaliuką tada ir prapjaukit
4.vietoj ruginių miltų dėkit kvietinius, tik vandens reikia mažiau ir atvirkščiai 
Jau beveik kaip tris metus neperku duonos, tai nežinau koks skonis tų duonų  

 aš tik prisimenu Goja  
 
                
                    
                        
	
	Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.