Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(truputukas @ 2011 02 07, 13:43)
Bukit geros brangios kepejeles -prasua pagalbos - idekite kokia paprasta duonos recepteli, bet su mielem, kad siandien dar galeciau seimyna nustebinti - nes raugas tai tik po 5 dieneliu bus, o duoneles taip noriu

pažiūrėk ką turi namie(salyklo, sėklų...) ir išsirink bet kokį tau patinkanti recepta iš pirmo puslapio mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš naudoju patį pigiausią kepimo popierių iš Rimi, labai geras, tarnauja ilgiau, nei brangus baltas.
O mano balta duona kepta su ruginiu raugu nebūna rūgšti, kaip tik - tokio lengvo saldumo nuo to raugo įgauna. Skaičiau kad kvietinis raugas kepant rūgštumo nepraranda, o ruginis saldėja. Bet gi raugas gyvas daiktas ir pas visus jis kitoks gaunasi biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 07, 16:03)
Aš naudoju patį pigiausią kepimo popierių iš Rimi, labai geras, tarnauja ilgiau, nei brangus baltas.
O mano balta duona kepta su ruginiu raugu nebūna rūgšti, kaip tik - tokio lengvo saldumo nuo to raugo įgauna. Skaičiau kad kvietinis raugas kepant rūgštumo nepraranda, o ruginis saldėja. Bet gi raugas gyvas daiktas ir pas visus jis kitoks gaunasi  biggrin.gif .

drinks_cheers.gif

Neseniai kalbėjom su viena močiute, tai ji man pasakė, kad anksčiau darė raugą iš bulvių, svogūno, rug.miltų ir vandens...na tai užmaišiau vakar aš tą raugą, žiūrėsiu kas gausis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 17:37)
Neseniai kalbėjom su viena močiute, tai ji man pasakė, kad anksčiau darė raugą iš bulvių, svogūno, rug.miltų ir vandens...na tai užmaišiau vakar aš tą raugą, žiūrėsiu kas gausis  bigsmile.gif

oho bigsmile.gif lauksim rezultatu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 07, 18:37)
drinks_cheers.gif

Neseniai kalbėjom su viena močiute, tai ji man pasakė, kad anksčiau darė raugą iš bulvių, svogūno, rug.miltų ir vandens...na tai užmaišiau vakar aš tą raugą, žiūrėsiu kas gausis  bigsmile.gif

thumbup.gif Teko girdėti apie tokį raugą, iš viso to matosi, kad žmonės daug eksperimentuodavo. Galvojau, kam tas svogūnas, tai gal jis neleidžia daugintis blogom bakterijom? Skatina rūgimą? Įdomiu kokia ten biochemija vyksta?
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Nataliuncik turiu tau klausimą blush2.gif Vakar kepiau purų batoną su raugu iš tavo blogo. Bandžiau duonkepėj- iškilo viskas thumbup.gif , tačiau visiškai neiškepė, laukiau kol ataušo duonkepė ir stačiau dar valandai- iškepė, bet ne tiek, kiek norėčiau. Ar čia taip visoms duonoms su raugu būna? Gal visgi su raugu geriau orkaitėj kept g.gif Skonis irgi ot toks, tiksliau be skonio- kažin ar nesugadinsiu kitą kartą įdėdama daugiau druskos ir cukraus?
Atsakyti
Na ką, vakar pirmą kartelį iškepiau duonelę, kepiau pagalSonatinos Lenkiška ruginė duonelė
Tik kepiau, kaip Nataliuncik rekomenduoja - stikliniams inde su dangčiu. Gavosi viskas super thumbup.gif ir vyras patenkintas buvo, tik man joje truksta saldumo blush2.gif
Natalincik, sakyk, vakar užraugiau ruginį raugą, ar nieko, kad naudojau RUPIUS ruginius miltus? Ar damaitinti jį jais galiu ar geriau nusipirkti kitus?
Atsakyti
Bent jau man tai būtent rupūs patys geriausi raugui. Visada pavykęs rezultatas.
Atsakyti
Sakykite, jei tarkim pagal receptuką parašyta, kad dėti tarkim 200 vienu ruginiu 200 kvietiniu, tai jei dėčiau 100 ruginių ir 300 kvietinių - duonai nieko nenutiktų ax.gif ?
Niekaip nesuprantu, kuo geriau patepti duoną prieš kepimą? kiaušiu ar kažkur skaičiau saldintu vandeniu?
Ir kada Jus duonele prapjaunate? Kepiau batona, tai prapjoviau kai pakilo ir tada dejau i orkaite - bet jis subliusko, o kai duona kepiau - tai suformavau bandute ir tada prapjoviau daviau pakilti ir tik tada kepti ir lyg nieko...
O sastingio batonas tai jega:) thumbup.gif
O sakykit, gal kuri uzmate receptuka duonikes - tokios kaip pas mus buna ale ajeru ar mociutes duona?
Rimi kep. popierius man pats pačiausias, dar patinka, kad ant dežutės kraštuko yra dantukai, tai labai gražiai atsiplėšia, žirklių ar peilio nereikia traukti bigsmile.gif
Gal kuri gali aprasyti ar nuorodą įmesti, kaip ten Jūs pvz iš ruginio raugo perdarot kvietinį ir atvirkščiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 08 vasario 2011 - 09:37
Paaiškinkite man tokį dalyką: pagal receptą rašo raugą pamaitinti 100 g. miltų ir 100 ml. vandens. Bet kaip suprantu, jei noriu, kad pasmane gautųsi mažiauraugo, tai pakanka 50 g. miltų ir 50 ml. vandens? Taip?
Bet kodel jei į 50 g. ar 100g. miltų įpilu 50 arba 100ml. vandens - man gaunasi toks gūzas, visad reikia dapiltivandens, kad kazkiek suskistėtų? ar nereik dapilinėti?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 08, 08:18)
thumbup.gif  Teko girdėti apie tokį raugą, iš viso to matosi, kad žmonės daug eksperimentuodavo. Galvojau, kam tas svogūnas, tai gal jis neleidžia daugintis blogom bakterijom? Skatina rūgimą? Įdomiu kokia ten biochemija vyksta?

svogūnais ištrindavo kubilą, jei raugas budavo perrūgęs, ir tada duona nebuvo rūgšti

QUOTE(šarūnė @ 2011 02 08, 08:26)
Sveikos, merginos  4u.gif
Nataliuncik turiu tau klausimą  blush2.gif Vakar kepiau purų batoną su raugu iš tavo blogo. Bandžiau duonkepėj- iškilo viskas  thumbup.gif , tačiau visiškai neiškepė, laukiau kol ataušo duonkepė ir stačiau dar valandai- iškepė, bet ne tiek, kiek norėčiau. Ar čia taip visoms duonoms su raugu būna? Gal visgi su raugu geriau orkaitėj kept  g.gif Skonis irgi ot toks, tiksliau be skonio- kažin ar nesugadinsiu kitą kartą įdėdama daugiau druskos ir cukraus?

nežinau net kodėl neiškepė, gal pas jus duonkepė gali kept iki 1kg? nes pas man visada iškepdavo, net duona pusiau ruginė g.gif pabandykit orkaitei išsikept, gal jums skonis labiau patiks ir duonkepė jums tik minkys tešla mirksiukas.gif

QUOTE(truputukas @ 2011 02 08, 09:17)

Natalincik, sakyk, vakar užraugiau ruginį raugą, ar nieko, kad naudojau RUPIUS ruginius miltus? Ar damaitinti jį jais galiu ar geriau nusipirkti kitus?

tik geriau su rupias

QUOTE(truputukas @ 2011 02 08, 09:35)
1.Sakykite, jei tarkim pagal receptuką parašyta, kad dėti tarkim 200 vienu ruginiu 200 kvietiniu, tai jei dėčiau 100 ruginių ir 300 kvietinių - duonai nieko nenutiktų ax.gif ?
2.Niekaip nesuprantu, kuo geriau patepti duoną prieš kepimą? kiaušiu ar kažkur skaičiau saldintu vandeniu?
3.Ir kada Jus duonele prapjaunate? Kepiau batona, tai prapjoviau kai pakilo ir tada dejau i orkaite - bet jis subliusko, o kai duona kepiau - tai suformavau bandute ir tada prapjoviau daviau pakilti ir tik tada kepti ir lyg nieko...
4.Gal kuri gali aprasyti ar nuorodą įmesti, kaip ten Jūs pvz iš ruginio raugo perdarot kvietinį ir atvirkščiai?

1.labiau iškils, bet jei kepsit duonkepei, reikės 20g pamažint vandens
2.nuo kiaušinio bus geltonesnis viršus, nuo saldinto vandens-traškesnis
3.kai suformuojat kepaliuką tada ir prapjaukit
4.vietoj ruginių miltų dėkit kvietinius, tik vandens reikia mažiau ir atvirkščiai

Jau beveik kaip tris metus neperku duonos, tai nežinau koks skonis tų duonų blush2.gif aš tik prisimenu Goja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 08, 11:06)
nežinau net kodėl neiškepė, gal pas jus duonkepė gali kept iki 1kg? nes pas man visada iškepdavo, net duona pusiau ruginė  g.gif  pabandykit orkaitei išsikept, gal jums skonis labiau patiks ir duonkepė jums tik minkys tešla  mirksiukas.gif

Taip, maniškė iki 1 kg kepa. Ruginę visada kepu tik orkaitėj ir maišau rankom, bo duonkepės gaila- porą kartų makaronams tešlą pamaišiau ir jau matau, kad pakenkiau doh.gif Orkaitėj kepiau "Ramunę", kažkaip pagalvojau, kad batonas ir duonkepėj gausis, pasirodo, klydau. Vadinasi mano duonkepė tik mieliniams gaminiams biggrin.gif
Atsakyti