Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware indai

Sveikutės naujoje temoje 4u.gif Apie nuolaidas sužinome pirmos thumbup.gif Dalinamės patarimais toliau 4u.gif
user posted image

Daug informacijos, receptų rasite čia:
Santaka
Vilnelė

Forumietės receptais dalinasi čia:
Gaminame su Tupperware
Saldumynai su Tupperware

Sena tema
Skelbimų lenta yra čia

Tupperware nuolat jaučia atsakomybę už aplinkos apsaugą, už žmogaus sveikatą ir saugumą. Dėl to produkcija gaminama ne tik ekologiškai švariu būdu ir iš sveikatai nekenksmingų medžiagų (nenaudoja pigiam plastikui būtinų polivinilchlorido ir kadmio), bet gamybos procese panaudojamos ir atliekos, iš kurių gaminami vadinamieji „žalieji gaminiai“. Tuppperware indai yra puiki vienkartinių pakuočių alternatyva. Net jos gaminių pakavimo ir transportavimo principai atspindi sąmoningumą ir ekologinės taršos mažinimo svarbą (gaminiai pakuojami ne į popierines dėžutes, o į ekologiškus plastiko maišelius, kurie per porą metų suyra veikiami gamtinių sąlygų).

Tupperware kokybė
Tupperware visada garantavo kokybę. Tačiau kokybė nėra savaime suprantamas ar lengvai pasiekiamas dalykas. Tai reiškia, kad reikalavimai keliami viskam, pradedant nuo naudojamų žaliavų kokybės, naujų technologijų kūrimo, baigiant tuo, kaip pagaminta prekė laikoma, pakuojama, sandėliuojama ir platinama.

Tupperware skiria daug laiko ir pinigų tam, kad kokybė būtų užtikrinta nuo to momento, kai kyla idėja sukurti gaminį, iki tol, kol vartotojas naudoja gaminį. Be to, viskas nuolat tikrinama, ne vien tik tam, kad būtų besąlygiškai laikomasi visų standartų, bet ir tam, kad kompanija būtų visuomet pasiruošusi reaguoti į besikeičiantį gyvenimo būdą bei naujus reikalavimus.

Plastikas
Plastikai yra didelė grupė polimerų. Polimerai yra organiniai junginiai, sudaryti iš ypač ilgų atomų grandinių. Jas sudaro pasikartojantys elementai, vadinami monomerai.

Polimerinės medžiagos, iš kurių gaunamos plastmasės, dedami įvairūs užpildai: įmaišoma kietiklių, plastifikatorių, dažų ir kitų medžiagų. Plastmasių užpildais vadinamos kietos ir dujinės medžiagos, nuo kurių padidėja plastmasių stiprumas, jos mažai deformuojasi. Daug užpildų negerina savybių, bet su jais plastmasės būna pigesnės. Užpildai paprastai sudaro 45 – 50 procentų polimero masės. Kai kuriose plastmasėse užpildų yra kelis kartus daugiau nei polimero.

Ypač savitos eksplotacijos sąlygos polimerinių medžiagų, vartojamų maisto produktams pakuoti. Maisto produktai įpakuojami ne tik tam, kad juos būtų galima transportuoti fasuotus, bet ir kad jų neveiktų kenksminga aplinka bei bakterijos, kad neprarastų maistinės vertės ir ilgiau būtų tinkami vartoti. Taigi polimerinės pakavimo medžiagos aktyviai veikia maisto produktus, ir jų aktyvumas gali būti ne tik naudingas, bet ir kenksmingas. Polimerinės medžiagos – tai sudėtingos kompozicijos, kuriose, be polimero – stambiamolekulio junginio, yra daug įvairių mažamolekulių cheminių junginių.

Dažniausiai priedai ir mažamolekulės priemaišos su polimeru nesudaro cheminio junginio, todėl tam tikromis sąlygomis gali pereiti (migruoti, difunduoti) į aplinką: orą, vandenį, maisto produktus. Migruojančios medžiagos gali būti nuodingos, todėl žmogus sunegaluoja ne staigiai, o yra iš lėto ilgus metus jų veikiamas. Apsisaugoti nuo tokių pataloginių reiškinių yra viena iš svarbiausių higieninių ir socialinių problemų.

Kadmis – naudojamas plastamasiniuose indeliuose kaip stabilizatorius

*
Žeidžiantis inkstus
*
Nervų sistemą
*
Kvėpavimo organus
*
Mažinantis hemoglobiną
*
Sukeliantis vėžį
*
Toksiškai veikiantis lytines liaukas
*
Labai lėtai pasišalinantis iš organizmo

Švinas – kiekviena keramika dengiama glazūra, o jame švinas. Švinas naudojamas kai kurių stiklinių indų dekoravimui. Ši medžiaga sukelia mažakraujystę, inkstų ligas, psichinias ligas, 5 kartus sustiprina vėžį sukeliantį poveikį.

Iš kokių medžiagų pagaminti Tupperware indai?
Polietilenas (-40 iki +85 laipsnių C)

*
Didelio tankumo, gana kieta medžiaga (dubenys tešlai, „Nuostabusis“ rinkinys ir pan.)
*
Žemo tankumo, plastiška medžiaga (sandarūs dangteliai, šaldiklio indeliai).

Polipropilenas (-30 iki +90 laipsnių C)

*
Didelio tankumo, kieta, „blizganti“ medžiaga („Smaližiuko“ dėžutės)
*
Didelio tankumo, kieta, „skaidri“ medžiaga (modulinės dėžutės, „Samba“ serija)

Polikarbonatas (>+90 laipsnių C)

*
Panaši į stiklą medžiaga
*
Rekomenduojama plauti rankomis

Nerekomenduojama dėti į šaldiklį („Prabangos“ serijos serviravimo dubenėliai, „Kolumbus“ serijos dėžutės biriems produktams laikyti).

Mikroterm arba Tupperterm (-40 iki +200 laipsnių C)

*
Medžiaga tinkama naudoti mikrobangų krosnelėje, šaldytuve ir šaldiklyje.
*
Šios medžiagos negalima naudoti grilio rėžime („MicroPlus“ serija, „ExtraPlus“)

Tupperware gamybos induose nėra tokių medžiagų kaip kadmis bei polivinilchloridas (PVC).

Ekologija
Tupperware gaminiai neišskiria jokių toksinių medžiagų į aplinką. Juose nėra polivinilchlorido ir kadmio, jie skatina taupymą ir atliekų mažinimą.
Atsakyti
Sauniai Diasaja pradejo tema su visa reikiama info thumbup.gif to nezinancioms... 4u.gif

Kaip uzsimaniau sito doh.gif bet kaip niekur reikia dvieju vienetu, jau netureciau kantrybes su vienu "zaisti" doh.gif Kaip manot bigsmile.gif ???
user posted image

Cia geras filmukas kaip gaminti su juo:
T-Bar

Gal kas turi nuoroda realiu receptu? Kur butu su kiekiais ir ko kiek tiksliais deti?
Atsakyti
QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 07, 18:49)
Kaip uzsimaniau sito  doh.gif  bet kaip niekur reikia dvieju vienetu, jau netureciau kantrybes su vienu "zaisti"  doh.gif  Kaip manot  bigsmile.gif  ???

Na man tai tingėtųsi ir su dviem žaisti bigsmile.gif
Atsakyti
Turiu silikonini, kur buvo tokie panasus pailgi pagaliukai. Jame disai neblogai gaunasi ir daugiau is karto. As jau nebenoriu tais rakandais apsikrauti doh.gif Pas mane virtuve nemaza, bet jau iri netelpu verysad.gif
http://www.kitaforma...ex.php?s_id=739
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 07 vasario 2011 - 19:09
Šaunuolių šaunuolė Diasaja 4u.gif 4u.gif , žinojau, ko paprašyt, kad temą sukurtų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2011 02 07, 20:05)
Turiu silikonini, kur buvo tokie panasus pailgi pagaliukai. Jame disai neblogai gaunasi ir daugiau is karto. As jau nebenoriu tais rakandais apsikrauti doh.gif Pas mane virtuve nemaza, bet jau iri netelpu verysad.gif
http://www.kitaforma...ex.php?s_id=739

Man šita silikoninė formelė irgi labai patinka: darau joje glaistytus sūrelius vasarą smile.gif
Vaikai sako, kad tokio skonio, kaip Žemaitijos pieno sūreliai thumbup.gif - o čia jau įvertinimas smile.gif
Atsakyti
Privalau pagirti konservu atidarytuva. Isigijau, o isbandyt nera siais laikais ant ko, nes visi konservai parduotuveje mandrai uzpokuoti smile.gif atidaryt siuloma be atidarytuvo. Gaminau kaip tik siandien eilini karta toki labai skanesta, tai kad isbandyt atidarytuva, spec. apverciau kondensuoto pieno skardine su pribumbasu atidaryt be atidarytuvo ir bandziau atidaryt dugna - rezultate - atidariau nesupratus, kad atidariau biggrin.gif Nu nemoku pasakyt koks geris, ir kaip patogu, kad gali vel normaliai uzdaryt, jei reikia. Jau ka, ka, bet sitas daiktas tai man is tu MUST HAVE. 10/10 balu.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 02 07, 20:12)

Man šita silikoninė formelė irgi labai patinka: darau joje glaistytus sūrelius vasarą smile.gif
Vaikai sako, kad tokio skonio, kaip Žemaitijos pieno sūreliai  thumbup.gif  - o čia jau įvertinimas  smile.gif

O aš į šią formą kreivai žiūrėdavau blush2.gif Receptą gali įdėti skaniųjų sūrelių? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Olimpiete @ 2011 02 07, 20:15)
Privalau pagirti konservu atidarytuva.  Jau ka, ka, bet sitas daiktas tai man is tu MUST HAVE. 10/10 balu.

drinks_cheers.gif aš pirmą kartą ilgai burbėjau atidarinėdama doh.gif , nes nesupratau, kad jau seniai atidaryta blush2.gif O atidarius dar kraštą palaižiau, kad įsitikinčiau saugumu lotuliukas.gif
Atsakyti
Olimpiete, zinok cia labiausiai vyru gerbiamas TW gaminys lotuliukas.gif Mano vyras ji labiausiai vertina thumbup.gif
Atsakyti
Mergytės, žinovės, gal galit plačiau papasakot apie šiuos gaminukus:
Ar turi dangtelį? Ar tas šonas nusiima nuo pagrindo? Ar sandarus? Skystis neprabėga?
user posted image

Ar čia skirtingi dalykėliai? Kokia talpa kiekvieno? Kuris mielesnis? blush2.gif
user posted image
user posted image

Ačiū labai kas patarsit wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saule @ 2011 02 07, 20:51)
Mergytės, žinovės, gal galit plačiau papasakot apie šiuos gaminukus:
Ar turi dangtelį? Ar tas šonas nusiima nuo pagrindo? Ar sandarus? Skystis neprabėga?

turiu ir naudoju thumbup.gif Dangčio nėra. Aš naudoju tešlos dubens dangtį, kai į šaldytuvą dedu. Kvapų neprisigeria. Šonas nusiima nuo pagrindo ir labai lengvai. Man neprabėga.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 02 07, 19:12)
Vaikai sako, kad tokio skonio, kaip Žemaitijos pieno sūreliai  thumbup.gif  - o čia jau įvertinimas  smile.gif

Prasau receptuka kur galima gauti tu sureliu??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 07, 19:54)
turiu ir naudoju thumbup.gif Dangčio nėra. Aš naudoju tešlos dubens dangtį, kai į šaldytuvą dedu. Kvapų neprisigeria. Šonas nusiima nuo pagrindo ir labai lengvai. Man neprabėga.

Diasaja, o kokia talpa? Kiek maždaug "masės" telpa?
Atsakyti