QUOTE(diasaja @ 2011 02 07, 20:22)
O aš į šią formą kreivai žiūrėdavau

Receptą gali įdėti skaniųjų sūrelių?
Jiems reikia šviežios, ką tik pagamintos šiltos varškės

Iš atvėsusios jau tokie skanūs nesigauna
SŪRELIAI
Į MicroPlus ąsotėlį sutrupinome 200 g šokolado (aš naudoju Karūnos juodąjį be jokių priekų

, bet kartais dedu ir pieniško

.) Įpilame šaukštą vandens. Dedame MiproPlus ąsotėlį į mikrobangų krosnelę ir kaitiname, kol šokoladas išsilydys

.
Siaura silikonine mentele ištirpusiu šokoladu ištepame silikoninės formelės sieneles, dugną. Maždaug tokiu storiu, kaip būna pirktiniai sūreliai

Šokolado masės dar pasiliekame
Išteptą formelę padedame į šaldytuvą
Iš 2 l rūgusio pieno ir 1 l šviežio sutraukiname varškę, nuspaudžiame truputį.
Gautą varškę aš dedu į kombainą ir ištrinu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kad neliktų gabaliukų.
Neturiu QC

- nežinau, ar jis išsuktų iki vientisos masės, bet kiek esu mačiusi, jis varškę ištrina tokiais gabaliukais
Varškės masę dedame į išteptas silikonines formeles, viršų užtepame likusiu šokoladu ir padedame porai valandų į šaldytuvą

.
Tinka ir mažųjų keksiukų formos

Buvo tokios lygiais krašteliais, 15 keksiukų vienoje