Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Airijoje

QUOTE(kasandi @ 2007 12 05, 12:21)
Sveikos mamules,as lankausi National Maternity Hospital,in Holles st. norejau paklausti,gal yra gimdziusiu tenai?

Uzeik i Airijos nestukiu pokalbius, ten tikrai yra gimdziusiu sitoj ligoninej smile.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif man labai reikia jusu pagalbos smile.gif mano draugas nedirba. Musu draugai siulo vaziuoti pas juos, nes idarbintu mano drauga, jais mes pasitikime, tikrai saunus zmones. Bet mane baugina mintis del gimdymo airijoje. nezinau kokiu dokumentu reikia, kaip viska susitvarkyt del ligoniniu... bijau kad gali nepriimti manes gimdymui, daug visokiu minciu kyla. o isvaziuoti norisi. jeigu vaziuoti tai vaziuotumem vasario menesi, o balandi man gimdyt, nzn kaip reiktu viska spet susitvarkyt... gal kas nrs buvot panasioje situacijoje, ir galit patart? blush2.gif
Atsakyti
Pirmajai nestuma buvau LT ir gimdziua ten pat,antraji cia,tik dar kol kas nepagimdziau,ant nosies jau... taigi bent jau apie prieziura galiu pasakyti,kad man zymiai cia geriau,nesureiksiminu lb nestumo,jei savijauta gera,per dielio demesio man nereikia. LT kiekviena pasakyta zodi nurasydavo prieslaikiniam gimdymui,tai visas nestumas buvo stresas... manau ir i ligonines gulde daznai tik del to,kad skyriu neuzdarinetu,atsiet turi pakaankamai zmoniu... cia teko paguleti db ligoninej kurioj gimdysiu,tai viskas super,nzn personalas lb draugiskas,paslaugus,uz nieka mokti nereikia,viska duoda,ta prasme iklotai,patiesaliukai na zodziu,nera del ko sukti galvos. Del epiduro,amn lt nedare,pasake del nugaros mano nedarys,bet ir daugiau nieko nepasiule,nors gimdymas truko 15.5val ir su 3 lasinem skatinanciu,buvo zveriskai elgiamasi manau,ir jokios pagalbos,be vyro buciau zuvusi... cia pasakiau viska,jie sake,net jei vel pats anestezeologas atsisakys daryti epidura,tai jie duos visas kitas imanomas piremones skausmui malinti jei tik noresiu... parasiau ir kad jei bus galimybe,kai atvyksiu noreciau gauti vonia arba baseimely,taigi pasizymejo ir tai... kol ks esu patenkinta.
Atsakyti
Kadangi senoji temuke jau baigesi,sukuriau nauja,nes manau,tikrai tokia tema reikalinga.

Pati vos pries 2sav pagimdziau dukryte. Gimdziau Droghedos ligoninej. Viskuom likau lb patenkinta. Nors iki nestumo,apie sia ligonine girdejau tik blogus atsiliepimus,tai db galiu drasiai teigti,kad prieziura gera.
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2011 02 09, 17:39)
Kadangi senoji temuke jau baigesi,sukuriau nauja,nes manau,tikrai tokia tema reikalinga.

Pati vos pries 2sav pagimdziau dukryte. Gimdziau Droghedos ligoninej. Viskuom likau lb patenkinta. Nors iki nestumo,apie sia ligonine girdejau tik blogus atsiliepimus,tai db galiu drasiai teigti,kad prieziura gera.

nuosirdziai sveikinu susilaukus dukrytes 4u.gif
Atsakyti
Dekui,Sonnaa 4u.gif
Atsakyti
Sveikinimai Apache 4u.gif
gal truputi smulkiau papasakosi, kaip ten kas?..
As pati is Droghedos, treciad einu i pirma check-up. Cia anksciau kiek maciau visos rasydavo, kad joms pirmas buna tik apie 16-20 sav, o man va dar tik 13... cool.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes...mano pirmasis leliukas cezarinukas gimes Lietuvoje...cezario randas susiūtas tobulai, kažin kaip dabar bus, kai antras cezarinukas nusimato airijoje...ar pjaus per tą pačią vietą?gal kas esate su tuo susidūrę?būčiau labai dėkinga už informacijąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Martardi @ 2011 02 18, 23:34)
Sveikinimai Apache  4u.gif 
gal truputi smulkiau papasakosi, kaip ten kas?..
As pati is Droghedos, treciad einu i pirma check-up. Cia anksciau kiek maciau visos rasydavo, kad joms pirmas buna tik apie 16-20 sav, o man va dar tik 13...  cool.gif

Dekui.
Na,siaip man pirmas vizitas turejo buti 113sav,bet kadangi tadien niekaip negalejau atvykau,tai keiciausi app,bet buvo tik po 4sav. del to mano vizitas buvo tik 17sav. Nors siaip dazniausiai buna 14-16sav.

Siaip,iki to buvau lb prisiklausius visokiu negerumu ir pan. bet kai nuvykau,likau nustebinta,nes viskas vyko greitai. nereikejo laukti nei puses dieno,kol mw priims,patekau geitai. apziuro truko 1.5val. cia ir skanas,ir tyrimai,ir pokalbis su mw.
Na o jau sekantis vizitas buvo po ilgoko laiko,gal po geru 2men. bet as lankiausi jau ne pacioj droghedoj,bet savo miesto ligoninej. siaip nu pradzioj galvojau,kad kazkiek truksta man prieziuros,nes daznai budavo it's ok,you are pragnant doh.gif bet paskutinius pora men prieziura buvo jau geresne,issamesne. Nepraleisdavo pro ausis,ka sakau. pacioj ligoninej isvis man patiko,teko guleti ir patologiniam ir paskaiu jau pagimdzius. nu nzn,bet likau lb patenkinta. galiu pasakyti,kad pvz ten,kur gimdziau pirma dukryte,dar toli iki to.
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2011 02 22, 18:43)
Dekui.
Na,siaip man pirmas vizitas turejo buti 113sav,bet kadangi tadien niekaip negalejau atvykau,tai keiciausi app,bet buvo tik po 4sav. del to mano vizitas buvo tik 17sav. Nors siaip dazniausiai buna 14-16sav.

Siaip,iki to buvau lb prisiklausius visokiu negerumu ir pan. bet kai nuvykau,likau nustebinta,nes viskas vyko greitai. nereikejo laukti nei puses dieno,kol mw priims,patekau geitai. apziuro truko 1.5val. cia ir skanas,ir tyrimai,ir pokalbis su mw.
Na o jau sekantis vizitas buvo po ilgoko laiko,gal po geru 2men. bet as lankiausi jau ne pacioj droghedoj,bet savo miesto ligoninej. siaip nu pradzioj galvojau,kad kazkiek truksta man prieziuros,nes daznai budavo it's ok,you are pragnant  doh.gif  bet paskutinius pora men prieziura buvo jau geresne,issamesne. Nepraleisdavo pro ausis,ka sakau. pacioj ligoninej isvis man patiko,teko guleti ir patologiniam ir paskaiu jau pagimdzius. nu nzn,bet likau lb patenkinta. galiu pasakyti,kad pvz ten,kur gimdziau pirma dukryte,dar toli iki to.

Oi, kazkiek paguodei is tikruju smile.gif as tai tik labai bijau tu daktaru babaju, nes kiek skaiciau cia paneles nelabai teigiamai apie juos atsiliepia.. tikiuosi bent per pirma apziura pasitaikys padorus gydytojas smile.gif) dar ziauriai idomu, kaip ten su lyties nustatymu.. girdejau, kad jei ir mato, nesako, bet gal jei labiau paprasyt?... smile.gif kazkaip vistiek smagiau, kai zinai ka savy nesioji.. wink.gif) nu, ziuresim kaip ten kas, ryt ryte jau keliaujam i apziura... bigsmile.gif
geru jums abiems sveikatu ir kuo daugiau ramybes ir poilsio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Martardi @ 2011 02 22, 22:13)
Oi, kazkiek paguodei is tikruju smile.gif as tai tik labai bijau tu daktaru babaju, nes kiek skaiciau cia paneles nelabai teigiamai apie juos atsiliepia.. tikiuosi bent per pirma apziura pasitaikys padorus gydytojas smile.gif) dar ziauriai idomu, kaip ten su lyties nustatymu.. girdejau, kad jei ir mato, nesako, bet gal jei labiau paprasyt?... smile.gif kazkaip vistiek smagiau, kai zinai ka savy nesioji.. wink.gif) nu, ziuresim kaip ten kas, ryt ryte jau keliaujam i apziura...  bigsmile.gif
geru jums abiems sveikatu ir kuo daugiau ramybes ir poilsio  4u.gif

Mano pirmas vizitas buvo buvo mw aire,lb patiko,nes mano nera lb jau gera,tai net siule verta i rusu kalba,bet atsisakiau,nes kitaip neismoksiu kalbeti biggrin.gif na,esu ejusi pas babaju,tai nzn,bent jau vyras kur buvo,tai normaliai tikrai ziurejo,isklausinejo,nieko nepraleido pro ausis,o va tokia bobute su skara mw tai isvis koma,per mobilka prasnekejo per mano vizita doh.gif beja,pas gydytoja cia neini,eini pas mw (akusere) ji priziuri,bet jei yra kazkas ne taip,tai mw siuncia pas gyd isamesniai apziurai. Del lyties,nesakau,jei nera tikri. Man 17sav per pirma skana pasake,kad 95proc mergyte,bet sako tiesiog negaliu sakyti 100proc,nes visko gyvenime buna,bet siaip uzgarantavo kad tikrai mergyte,ir net vyrui rode,pagal ka jis ten mato biggrin.gif na vadinamasias ''kavos pupeles'' rode. Siaip visada droghedoj sako,jei gerai matosi,jei nera tikri,tada nesako.
Pranesk kaip sekesi pirmas vizitas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apache @ 2011 02 23, 17:45)
Mano pirmas vizitas buvo buvo mw aire,lb patiko,nes mano nera lb jau gera,tai net siule verta i rusu kalba,bet atsisakiau,nes kitaip neismoksiu kalbeti  biggrin.gif  na,esu ejusi pas babaju,tai nzn,bent jau vyras kur buvo,tai normaliai tikrai ziurejo,isklausinejo,nieko nepraleido pro ausis,o va tokia bobute su skara mw tai isvis koma,per mobilka prasnekejo per mano vizita  doh.gif  beja,pas gydytoja cia neini,eini pas mw (akusere) ji priziuri,bet jei yra kazkas ne taip,tai mw siuncia pas gyd isamesniai apziurai. Del lyties,nesakau,jei nera tikri. Man 17sav per pirma skana pasake,kad 95proc mergyte,bet sako tiesiog negaliu sakyti 100proc,nes visko gyvenime buna,bet siaip uzgarantavo kad tikrai mergyte,ir net vyrui rode,pagal ka jis ten mato  biggrin.gif  na vadinamasias ''kavos pupeles'' rode. Siaip visada droghedoj sako,jei gerai matosi,jei nera tikri,tada nesako.
Pranesk kaip sekesi pirmas vizitas  mirksiukas.gif

Viskas sklandziai praejo, apointmenta turejom 9.15, tai taip ir atejom - jokiu eiliu, nieko smile.gif pas mw paskui pasedejom palyginus ilgai, kol visko issiklausinejo ir panasiai.. nezinau ar labai durnai busiu padarius, bet uzsirasiau i ta MLU (midwifery led unit), man apie ja kolega buvo pasakojes, sake gerai ten... o ir siaip, jei kas ka, sako visada galima i stacionara sugrizt. nu, kaip nors gal smile.gif skana dare irgi jauna airike tokia, lyties net neklausiau, kazkaip is galvos isgaravo net kai pamaciau ta maza spirguti viduj blush2.gif tai zodziu, uztrukom apie 2 val, turbut palyginti nedaug, kadangi anksti atejom smile.gif sekantis vizitas i ligonine tik geguzes pradzioj, laukiu nesulaukiu vel... cool.gif tik dabar dar viena problema - reik pas stomatologus apsilankyt, o zinau kad reiketu protini danti issitraukt.. tik kazin ar galima?... blink.gif g.gif
Atsakyti