Sveikos mamytes, noreciau ir as pora klausimeliu....
pusryciams mes valgom pieniska kosyte, pietums-darzoviu+mesyte,pavakariams-vaisiu tyreles,o vakarienei misinuka(kadangi einam nakties miegelio apie7 val, tai kazkokios kosytes nespeju pasiulyt, nes irzli buna.Tad klausimukas butu toks....
ar lab blogai, kad po kiekvienos kosyte(na praejus kokiam pusvalandziui,kartais ir daugiam) mes geriam misinuka?
QUOTE(oncee @ 2011 05 22, 19:44)
Siandien jau savaite, kaip valgom bulve ir moliuga. Paskutines 3 dienas ir ziedini kopusta ivedziau
Pirma karta tai pati bijojau duot daugiau negu 1-2 sauksteliai, o vaikas tai labai norejo
Bet antra diena tai jau daviau kiek norejo, o tai buvo 100g
Ir viskas OK
Dabar suvalgo apie 150g ir atsigeria MP. Bandysiu duot vandenuko su sultim, bet galvoju kokiu santykiu skiesti?
Patarkit 

Siulyciau morkytes duoti paragauti. Jos turi daug vitaminu, bet kietina viduriukus.
As nepratinciau vaiko prie sulciu, nes:
gali atsisakyti gerti paprasta vandenuka, o jis organizmui labai svarbus.
pirktines sultys nera jau tokios naudingos + nemazai pinigeliu isleisi...suprantu, kad vaikui nieko negaila, bet reikia pamastyti ar jos butinos. Gal geriau arbatytes, be cukraus pasiulyk

Smagu girdeti, kad noriai valgo

QUOTE(rituker @ 2011 05 26, 11:12)
Siulyciau morkytes duoti paragauti. Jos turi daug vitaminu, bet kietina viduriukus.
pirktines sultys nera jau tokios naudingos + nemazai pinigeliu isleisi...suprantu, kad vaikui nieko negaila, bet reikia pamastyti ar jos butinos. Gal geriau arbatytes, be cukraus pasiulyk
Reikia nepamirsti, kad MP iki 1metu turetu buti pagrindinis patiekalas 

Aciu uz patarimus, pameginsim ir morkyte kita savaite

Gyd irgi perspejo del sulciu, tai kol kas ir neduosim, kol nepripras prie vandenuko. O is puodelio jis isvis gerti nenori, plesia mano rubus

Smagu matyti bendraminte del MP

Papildyta:
QUOTE(Vilmukmuk @ 2011 05 26, 13:20)
Sveikos,
As cia pirma karta
Ir neperskaiciau atidziai visos temos, bet man iskilo klausimas - ar galima i darzovienes deti virto buroko? Jau i darzovienes dedu bulve, morka, kopusta, moliuga...
As cia pirma karta

Kiek skaiciau forumus ir kt literatura, tai nepatartina duoti buroko vaikams iki 1metu. Nors musu pediatre nebuvo labai nusistaciusi pries ji, bet as nutariau neduoti

Kiek skaiciau forumus ir kt literatura, tai nepatartina duoti buroko vaikams iki 1metu. Nors musu pediatre nebuvo labai nusistaciusi pries ji, bet as nutariau neduoti

[/quote]
Aciu uz atsakyma. Man irgi atrode tas burokas nelabai... Bet va maniskei pradejus valgyt koses viduriukai kietesni pasidare, tai ir masciau apie buroka... O tyreliu ji nemegsta

QUOTE(oncee @ 2011 05 26, 13:38)
O is puodelio jis isvis gerti nenori, plesia mano rubus
ir ziojasi gerti.
Nes mano gyd nugazdino. Sake, kad jis jau nebemaistingas ir kad vaikas normaliai pavalgytu turetu per karta isgerti 400-500ml MP, o jo skrandukas tiek netalpina, todel butina jam duoti kosiu, nes ju maziau reikia ir jos maistingesnes. Nesigincijau labai
Bet vistiek pagrinda bandysiu islaikyti MP, nes 6,5 men zuikiui MP gauti tik 2kartus (ryte ir vakare) - apiplesimas. Juk jis niekada gyvenime daugiau negaus TOKIO gerio kaip MP! O darzoviu ir kruopu dar prisivalgys. Nors pasiulau ir kitokio maisto, bet jeigu nevalgo, tai ir neverciu.

Zino kur yra skaniausia ir sveikiausia

Nepyk,kad taip pasakysiu, bet nusisneka gydytoja del pieno maistingumo

Pritariu, kad apiplesimas

[quote=Vilmukmuk,2011 05 26, 13:43]
Yra ir kitu darzoviu, kol viska isragaus, tai ir metai sueis 
[/quote]
Aciu uz atsakyma. Man irgi atrode tas burokas nelabai... Bet va maniskei pradejus valgyt koses viduriukai kietesni pasidare, tai ir masciau apie buroka... O tyreliu ji nemegsta
[/quote]
mums viduriukus sutvarke avizu kosyte, nuo gimimo kakino tik kas 3 dienas, o dabar padarom mano dziaugsmui net po 2 kartus i diena

[/quote]

[/quote]
mums viduriukus sutvarke avizu kosyte, nuo gimimo kakino tik kas 3 dienas, o dabar padarom mano dziaugsmui net po 2 kartus i diena

O jus kai duodate atsigerti vandenuko arbateles ar sultyciu, tai jas sildot ar duodat kambario temperaturos?
Idomu ar galima duoti naminiu obuoliu sulciu stipriai praskiestu?
Ir dar klausimelis grikiai geriau susitrina su blenderiu ar su kavamale. Bet kai suprantu su kavamale reik trint nevirtus o su blenderiu virtus.
Ir kur Vilniuje gaut moliugu?????
Papildyta:
Ir gal kas nors deda i darzoviene dilgeliu? Nes man gydytoja liepe, bet as nezinau kaip tai daryt?
Kada jas ten reikia det?
Idomu ar galima duoti naminiu obuoliu sulciu stipriai praskiestu?
Ir dar klausimelis grikiai geriau susitrina su blenderiu ar su kavamale. Bet kai suprantu su kavamale reik trint nevirtus o su blenderiu virtus.
Ir kur Vilniuje gaut moliugu?????
Papildyta:
Ir gal kas nors deda i darzoviene dilgeliu? Nes man gydytoja liepe, bet as nezinau kaip tai daryt?

[quote=ausrele84,2011 05 27, 22:16]
[/quote]
[/quote]
Ojoj maniske avizu visiskai nevalgo
Atrodo, kad pykina ja nuo tos koses
Bandysiu kaip nors ja skanint

[/quote]

[/quote]
Ojoj maniske avizu visiskai nevalgo

QUOTE(BOTE @ 2011 05 27, 23:29)
Kada jas ten reikia det?

O kodel jas liepe deti?

QUOTE(rituker @ 2011 05 28, 16:24)
todel, kad jose daug vitaminu
dabar madinga ir pienes valgyt, kazi vaikam nelieps maitint?
nu as tai dilgeliu neduociau, kad ir sakytu daktare.... 
Papildyta:
o musiske ziaukcioja nuo grikiu kosytes, tai vis paskaninu sauksteliu bananu, slyvu tyreles, arba obuoliuko itarkuoju - suvalgom kaip ir avizas

Papildyta:
o musiske ziaukcioja nuo grikiu kosytes, tai vis paskaninu sauksteliu bananu, slyvu tyreles, arba obuoliuko itarkuoju - suvalgom kaip ir avizas