Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(linalinute01 @ 2011 05 05, 17:17)
kad truputi ir morkos ir bulvytes kad jis ir net nelabai norejo valgyti matesi kad nepatinka jam bandysiu kai praeis berimas bandyti duoti po viena ziuresiu nuo ko bers.

Žinokit ir mum taip buwo, iš pradžių nesupratau kas nutiko, bet tuo metu mums buwo temperatura, tai wiska nurasiau žwakutei. O wa kai gawo awižu, tai žandukai išsausėjo ir toks bėrimas atsirado, nustojau duoti ir išnyko.

Dar kažkuri mama klasė apie pirmą kruopų košę, aš rinkausi pagal maistingumą, tai būtų grikiai, juos sutryniau ir tokia piure gawosi, tai su malonumu sutaršė smile.gif ai tiesa dar per sietelį pertyniau, kad tų gabalėlių (šiukšlių) neliktų. O kas dėl ryžiu, tai widuriukai kietėja.
Atsakyti
book.gif visa temele, bet dar iskilo klausimu:
1) mes neturim rezimo, todel sunku numatyti kada uzsinores valgyti, galiu speti, bet galiu ir prasaut (buna isalksta po 2h buna po 4h). Tai kaip tada su darzoviene? As aisku pasiruosiu ja, bet jeigu jis tada nenores? Ar jam siulyt veliau? Ja laikyt saldytuve iki kito siulymo ar kambario temp? Jeigu sladytuve tai sildyt reikia, o kamb temperaturos nereikia?
2) kokiu rusiu aliejus naudojat? (alyvuogiu, semenu, linu kt.) Kaitaliojat ar visada ta pati?

Ar teisingai supratau, kad kai jau pilnai suvalgo visa porcija darzovienes, tada duot kose? 4u.gif

Dabar bus durnas klausimas, bet man neaisku blush2.gif
O koses tik specialias vaikiskas parduotuvines? Ar normalius ryzius, grikius, kukuruzus, soras ir t.t. ilgiau pavirt????

Dar vienas durnas ne i tema klausimas blush2.gif lotuliukas.gif
su kokiu sauksteliu maitinate smile.gif Turiu omeny specialu vaikiska sauksteli su minkstesniu galu, kad nesusizeistu dantenu, gomurio ar pvz su mazu sidabriniu sauksteliu smile.gif Nes sidabras naikina kazkokias blogas bakterijas, dezinfekuoja...

Juokingi klausimai blush2.gif
Atsakyti
nu visai nejuokingi, man irgi idomu mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(oncee @ 2011 05 06, 12:19)
book.gif  visa temele, bet dar iskilo klausimu:
1) mes neturim rezimo, todel sunku numatyti kada uzsinores valgyti, galiu speti, bet galiu ir prasaut (buna isalksta po 2h buna po 4h). Tai kaip tada su darzoviene? As aisku pasiruosiu ja, bet jeigu jis tada nenores? Ar jam siulyt veliau? Ja laikyt saldytuve iki kito siulymo ar kambario temp? Jeigu sladytuve tai sildyt reikia, o kamb temperaturos nereikia?
2) kokiu rusiu aliejus naudojat? (alyvuogiu, semenu, linu kt.) Kaitaliojat ar visada ta pati?

Ar teisingai supratau, kad kai jau pilnai suvalgo visa porcija darzovienes, tada duot kose?  4u.gif

Dabar bus durnas klausimas, bet man neaisku  blush2.gif
O koses tik specialias vaikiskas parduotuvines? Ar normalius ryzius, grikius, kukuruzus, soras ir t.t. ilgiau pavirt???? 

Dar vienas durnas ne i tema klausimas  blush2.gif  lotuliukas.gif 
su kokiu sauksteliu maitinate smile.gif Turiu omeny specialu vaikiska sauksteli su minkstesniu galu, kad nesusizeistu dantenu, gomurio ar pvz su mazu sidabriniu sauksteliu smile.gif Nes sidabras naikina kazkokias blogas bakterijas, dezinfekuoja...

Juokingi klausimai  blush2.gif

Mazdaug paziurėkit kada daugiausiai suwalgo, pagal tada ir meginkit taikyt kose, nes ji juk soti.
2. Kose paprastai darau dienai tai netenka laikyt, bet jei bunam sweciuose, tada 2 dienom, o antra di i saldytuwa. Sildau werdanciam wandeny.
3. Naudoju tik alywuogiu alieju, kai truputi ugtels keisiu.
4. Kol buwo 4 menesiu maitinau sauksteliu, nes tas waikiskas spec jam buwo per didelis.
5. Del koses, tai as dar kuri laika dawiau pilna porcija tik darzowienes ir tada pratinau prie koses.
6. Kose paprasta duo 4u.gif ax.gif du, tik ja trinu trintuwu, perkosiu, idedu misinuko siektiek kad skonis butu ir aliejuko. O kas del wirimo tai mazdaug taip pat, na gal truputi ilgiau. Tik smulkintos kawamale ilgiau werda.
Na tikiuos bent truputi pagelbejau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(metiolka @ 2011 05 03, 10:40)
sveiki. mes irgi pradejom nuo morkytes su bulvyte. paragavom ir mum labai patiko.  poto pradejau  maisyti su moliugu. jis saldus, todel labai patinka mano mazylei, nes  be druskos nelabai skani morkyte ir bulve. siaip stengiuosi visada deti moliuga prie visu kitu nauju darzoviu.  sitaip ir gudraujam  4u.gif pradekit nuo  to kas nera  "skanu"  ax.gif  bet yra sveika. poto ivesit moliuga. o jau veliau ir visa kita.  thumbup.gif 
o del vaisiu tai mes pradejom nuo kriauses. jis ir atlaisvina vidurius ir nealergizuoja. poto obuoli paragavom ir slyva.  cool.gif

o sakykite kur siuo metu laiku perkate moliugo?
ir dar na obuolius suprantu nes patys turime dar naminiu, bet slyvu ir kriausiu negi perkate parduotuveje tas atveztines kur vien trasos jose?
Atsakyti
QUOTE(salvete @ 2011 05 13, 10:28)
ir dar na obuolius suprantu nes patys turime dar naminiu, bet slyvu ir kriausiu negi perkate parduotuveje tas atveztines kur vien trasos jose?

man ir idomu su tuo moliugu noreciau pabandyti duoti tik neisivaizduoju kuri moliuga reiktu pirkti.ir kaip jis atrodo tas apvalus geltonas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(salvete @ 2011 05 13, 10:28)

Prieš kokį mėnesiuką pirkau "Rimi" esančiame ūkininkų turgelyje 4u.gif Dabar nebėra jau senokai, sakė, baigėsi....

Gal kokiam kitam turgelyje reiks ieškoti g.gif
Atsakyti
Mes jau 4 diena valgom bulve su moliugu thumbup.gif Maziui labai skanu ir man dziugu. Bijojau primaitinimo blush2.gif Bet visitek ne viska suprantu g.gif
Jis man nuo pirmos dienos suvalgo visa tyrele (nedidele bulve ir degtuku dezutes dydzio moliugo galabiuka), bet ar ne per daug (manau gaunasi kokiu 100g)? O gal per mazai? O kaip dabar jam didinti porcija? Bulves, moliugo ar trecios darzoves dadeti? Kiek jis turi suvalgyti (gramais) vieni raso pagal svori (1/9 kuno mases, kiti sako apie 200g). Bet cia jau kai valgo pilna porcija toks kiekis? Per kiek laiko jis jau turetu suvalgyti pilna porcija?

O ta darzoviu tyrele visada skiesti pienuku arba vandenuku? Ar kai jau pripranta valgyti nebeskiesti?

Ar duodate ka atsigerti po primaitinimo? Ka duodate? Ar ziurite kiek isgere (matuojate)? Nekalbu apie maitinima krutimi, bet apie vandenuka ar arbatytes, sultis...

Ar visada tuo paciu metu duodate darzoviene? Ar greiztas rezimas pas jus? As ziuriu pagal nuotaika ir ora, nes kai geras oras bunam lauke per pietus, tai valgom vakare. Ar blogai darau?

Aciuuuu smile.gif
Atsakyti
Gal vilnietės mamytės galėtų pasidalinti informacija, kur šiuo metu būtų galima įsigyti moliūgo? aciuks.gif
Atsakyti
Sveiki,

Jungiuosi ir aš į jūsų gretas smile.gif mano mažiuku vakar suėjo 6 mėn smile.gif tai gydytoja jau liepė primaitinti ir pradėti nuo grudų košyčių smile.gif Tai šiandien ragavom grikių košytės, tik sunku ją sutrint su blenderiu, ir tai su grumstukais gavosi smile.gif tai šiandien nupirkau dribsnių, bus matyt. O valgė tai nepasakyčiau kad labai, gal ir nuslinko į skranduką koks šaukščiukas:) aišku pagardinau MP. matysim kaip toliau mum seksis smile.gif

o vandenuko virinto kart duodu buteliuke, bet jis daugiau su juo tik žaidžia smile.gif mat soskės ir nepratinom:)
Atsakyti
QUOTE(jolvitke @ 2011 05 21, 18:04)
Sveiki,

Jungiuosi ir aš į jūsų gretas smile.gif mano mažiuku vakar suėjo 6 mėn smile.gif tai gydytoja jau liepė primaitinti ir pradėti nuo grudų košyčių smile.gif Tai šiandien ragavom grikių košytės, tik sunku ją sutrint su blenderiu, ir tai su grumstukais gavosi smile.gif tai šiandien nupirkau dribsnių, bus matyt. O valgė tai nepasakyčiau kad labai, gal ir nuslinko į skranduką koks šaukščiukas:) aišku pagardinau MP. matysim kaip toliau mum seksis smile.gif

o vandenuko virinto kart duodu buteliuke, bet jis daugiau su juo tik žaidžia smile.gif mat soskės ir nepratinom:)

mes pradejom nuo morkytes ir bulves tai pirmas kelias dienas jis tik sauksta gal du tik suvalge zaidesi.dauguma vaiku taip zaidziasi kol pripranta ir ismoksta valgyti.
Atsakyti
Siandien jau savaite, kaip valgom bulve ir moliuga. Paskutines 3 dienas ir ziedini kopusta ivedziau biggrin.gif Pirma karta tai pati bijojau duot daugiau negu 1-2 sauksteliai, o vaikas tai labai norejo bigsmile.gif Bet antra diena tai jau daviau kiek norejo, o tai buvo 100g smile.gif Ir viskas OK thumbup.gif Dabar suvalgo apie 150g ir atsigeria MP. Bandysiu duot vandenuko su sultim, bet galvoju kokiu santykiu skiesti? g.gif Patarkit 4u.gif
Atsakyti