Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas už minimumą

Neapsimoka, nebent:
1. trumpą laiką, nes mirtinai reikia pinigų
2. tuo pačiu ieškant kažko geresnio ir labiau apmokamo
3. prie namų (minus kelionės iki darbo išlaidos)
4. patogiu tvarkaraščiu
Atsakyti
auginant vaikus neapsimoka,nebent yra kas vaikus priziuri nemokamai.tikrai nedirbciau,bent siuo metu.
1.darzelio mokestis.
2.auklytes islaidos.
3.keliones islaidos.
4.ir k.t.
jei buciau viena ir reiketu darbo dirbciau,nereiktu sukti galvos kas nuves ar paims vaikus is darzelio,anksciau iseiciau pestute iki darbo,ir grizciau pestute.nors nuomai ir mokesciams vistiek to minimumo neuztektu.
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2011 02 10, 22:25)
Nu manau jeigu reikia gerai atrodyti darbe, pastoviai keisti kostiumelius, tai irgi manau su darbu susijusios islaidos  g.gif , as pvz dar naudoju savo telefona darbo reikalams, nors kazkaip vis uzmirstu, kad tai irgi is mano kisenes  doh.gif

Jei jau neiseina is darbdavio issireikalauti telefono, tai bent jau reiktu neuzsimirsti, parinkti pati optimaliausia mokejimo plana. Juk ofise turi buti ir stacionarus telefonai. Naudokites jais kol esate darbe.
As kai dirbau, irgi kartkartem tekdavo skambineti is savo telefono i uziensi. Ir gan rimtais klausimais. Bet mano atlyginimas man tai leido tada. Bet darbini telefona buvau gavusi iskart, kai isidarbinau
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 11, 12:55)
Jei jau neiseina is darbdavio issireikalauti telefono, tai bent jau reiktu neuzsimirsti, parinkti pati optimaliausia mokejimo plana. Juk ofise turi buti ir stacionarus telefonai. Naudokites jais kol esate darbe.
As kai dirbau, irgi kartkartem tekdavo skambineti is savo telefono i uziensi. Ir gan rimtais klausimais. Bet mano atlyginimas man tai leido tada. Bet darbini telefona buvau gavusi iskart, kai isidarbinau

Anksciau buvo telefonas ir nereikejo reikalaut smile.gif , bet su krizes atejimu stacionaraus nera, priedu nera, proc nuo apyvartos ryskiai sumazejo, o mobilus aisku mano, tai jau plana renkuosi pati palankiausia.
Cia kazkas rase, kad jeigu sunkiai sukiesi, tai del tu 100lt varysi dirbt, tikrai taip nemanau schmoll.gif , atvirksciai jeigu vyras islaiko, o tau ner kas veikt namuose tada is neturejimo ka veikt dirbsi.
Bendradarbe is dekreto taip ir negrizo, nutare pasedet ir po 2m, nors ir vyras bedarbis, pareiske as sededama namuose gausiu virs 1000lt kam man dirbt plius visokios kompensacijos
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2011 02 11, 12:29)
Bendradarbe is dekreto taip ir negrizo, nutare pasedet ir po 2m, nors ir vyras bedarbis, pareiske as sededama namuose gausiu virs 1000lt kam man dirbt plius visokios kompensacijos

Na taip, vieni dirba uz ta minimuma, mokescius moka ir islaiko tuos, kuriems "dirbti neapsimoka", nes jie gauna tukstantines pasalpas.. Cia Jums atrodo sazininga? Aisku cia ydinga socialine politika, leidzianti parazituoti. Jei yra salygos, visada atsiras tokiu, kuriems patogu sedeti kitiems ant sprando.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 11 vasario 2011 - 12:29
QUOTE(mot99 @ 2011 02 11, 14:25)
Na taip, vieni dirba uz ta minimuma, mokescius moka ir islaiko tuos, kuriems "dirbti neapsimoka", nes jie gauna tukstantines pasalpas.. Cia Jums  atrodo sazininga? Aisku cia ydinga socialine politika, leidzianti parazituoti. Jei yra salygos, visada atsiras tokiu, kuriems patogu sedeti kitiems ant sprando.

Va tame reikalas, kad nesazininga, bet kur nepasisuksi taip yra, darzelyje nors ir kapeikas gauni moki pilna kaina ir kaip aukletoja issireiske, jus tokie isskirtiniai ir vienetiniai, nes daugelis susitvarke kompensacijas ale bedarbiai unsure.gif , ar tai malonu klausyti, kai kazkas sedi dirbantiems ant sprando ir gauna visokias nuolaidas ir kompensacijas plius saiposi is dirbanciuju doh.gif
Salygos atsakingai galiu pasakyti sudarytos, NEDIRBTI
Atsakyti
QUOTE(blumchen @ 2011 02 11, 12:57)
Va tame reikalas, kad nesazininga, bet kur nepasisuksi taip yra, darzelyje nors ir kapeikas gauni moki pilna kaina ir kaip aukletoja issireiske, jus tokie isskirtiniai ir vienetiniai, nes daugelis susitvarke kompensacijas ale bedarbiai  unsure.gif , ar tai malonu klausyti, kai kazkas sedi dirbantiems ant sprando ir gauna visokias nuolaidas ir kompensacijas plius saiposi is dirbanciuju  doh.gif
Salygos atsakingai galiu pasakyti sudarytos,  NEDIRBTI
Nesudarytos sąlygos uždirbti ir išgyventi. Turiu pažįstamą, kuri vasarą dirba, o žiemai išeina iš darbo ir gyvena iš pašalpų. Žiemą dirbti jai tiesiog neapsimoka. Augina 2 vaikus viena. Jei dirba už minimumą, tai žiemą priskaičiavus pilną darželį, mokyklos reikmenis bei komunalinius mokesčius (tame tarpe ir nemažai kainuojantį šildymą), jai ne tai kad nieko nelieka, ji dirba į minusą. Nekalbu apie maistą, jam nelieka pinigų, o juk ir apsirengti kažką reikia.. Išėjus žiemai iš darbo ir susitvarkius pašalpas - ji gauna nuolaidą darželiui, kompensaciją šildymui ir šiaip ne taip sukasi. Ar ją reikia smerkti, kad ji taip elgiasi? Aš nesmerkiu. Neturiu teisės.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 02 11, 11:55)
Jei jau neiseina is darbdavio issireikalauti telefono

tas telefonas isvis idomus reikalas. Kiek klases aukletojos praskambina, o joms irgi niekas uz tel nemoka verysad.gif

QUOTE(Rute @ 2011 02 11, 16:09)
Ar ją reikia smerkti, kad ji taip elgiasi? Aš nesmerkiu. Neturiu teisės.

Liudna, kad tikrai gaunasi uzburtas ratas: dalis gyvena is pasalpu, dideja mokesciu nasta, dar didesniam zmoniu kiekiui neapsimoka dirbt, dar daugiau pasalpu, tt. Tikrai daug kas noretu legalizuot "juodus" uzdarbius, bet koks tolkas, jei tik i minusa vaziuosi? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 11, 16:17)
tas telefonas isvis idomus reikalas. Kiek klases aukletojos praskambina, o joms irgi niekas uz tel nemoka  verysad.gif
Liudna, kad tikrai gaunasi uzburtas ratas: dalis gyvena is pasalpu, dideja mokesciu nasta, dar didesniam zmoniu kiekiui neapsimoka dirbt, dar daugiau pasalpu, tt. Tikrai daug kas noretu legalizuot "juodus" uzdarbius, bet koks tolkas, jei tik i minusa vaziuosi?  verysad.gif

Pasalpos yra apskritai ydingas dalykas ugdantis visokio plauko parazitus.
Tie kurie gauna kompensacijas uz sildyma visaip priesinasi busto renovacijai, tie kurie gauna socialine parama nedirba nes jiems geriau gyventi is pasalpu, geriau prisigimdyti kruva vaiku ir pasalpas pragerti ir t.t. ir t.t. Juodus atlyginimus legalizuoti neapsimoka, nes tada negausi paramos, visokiu nuolaidu darzeliams ir pan.
Visgi biudzetininkai ir didele dalis legalaus verslo negauna jokiu juodu atlyginimu, moka visus mokescius ir kazkaip gyvena. ir dar islaiko didziule visokiu pasalpiniu aferistu armija.
Parama gali buti per mokesciu mazinima ( na kad ir realiai mazesni mokesciai uz kiekviena auginama vaika ir pan. ), salygu gerinima ir pan. kas skatintu zmones dirbti, o ne per kazkokias begalines ismaldas.
Bet kol zmones patys nesuvoks, kad kiekvienas toks parazituojantis apvagia ne kazkokia mistine valstybe, o visus saziningai gyvenancius, kol visokie turgaus prekiautojai ramiai sau mitinguos, sulaukdami kvailiu palaikymo, zygiuos procesijos su karsteliais ir vyks panasios akcijos tol situacija bus tokia, kokia yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 11 vasario 2011 - 15:44
Atsakant i temos klausima manau jei lieka 100-200lt dirbti nelabai apsimoka, nebent dontstop isvardintais atvejais.

Nesupratau tik kodel dirbant kad ir prie konvejerio ar koki paprasta darbeli zmogus tobuleja, o jei namie dirba nelegaliai tai jau degraduoja biggrin.gif Namuose ne visos koines mezga (nenoriu izeist mezgeju, ju darbo siuo pavyzdziu neniekinu), tas darbas gali but dar ir kiek intelekto, ziniu, lavinimosi ir kuribingumo reikalaujantis..taip kad rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2011 02 11, 16:43)
Atsakant i temos klausima manau jei lieka 100-200lt dirbti nelabai apsimoka, nebent dontstop isvardintais atvejais.

Nesupratau tik kodel dirbant kad ir prie konvejerio ar koki paprasta darbeli zmogus tobuleja, o jei namie dirba nelegaliai tai jau degraduoja biggrin.gif  Namuose ne visos koines mezga (nenoriu izeist mezgeju, ju darbo siuo pavyzdziu neniekinu), tas darbas gali but dar ir kiek intelekto, ziniu, lavinimosi ir kuribingumo reikalaujantis..taip kad rolleyes.gif

Tie kurie dirba intelekto ir ziniu reikalaujanti darba, kad ir namuose, paprastai nekelia klausimo, ar jiems reiktu eiti dirbti prie konvejerio uz minimuma. O apie nelegalu darba kaip ir nelabai yra ka pridurti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 11 vasario 2011 - 15:47
QUOTE(Malena @ 2011 02 11, 17:43)
Nesupratau tik kodel dirbant kad ir prie konvejerio ar koki paprasta darbeli zmogus tobuleja

idomu kaip jis tobuleja prie to konvejerio.. schmoll.gif ne tik kad netobuleja mano nuomone,bet dar ir sveikata gadinasi.. doh.gif
Atsakyti