QUOTE(mot99 @ 2011 02 11, 12:25)
Na taip, vieni dirba uz ta minimuma, mokescius moka ir islaiko tuos, kuriems "dirbti neapsimoka", nes jie gauna tukstantines pasalpas.. Cia Jums atrodo sazininga? Aisku cia ydinga socialine politika, leidzianti parazituoti. Jei yra salygos, visada atsiras tokiu, kuriems patogu sedeti kitiems ant sprando.
"
Na zinot, manau man nei jus, nei niekas kitas nepadekos ir nepades esant pinigu trukumui, jei as dirbsiu uz maziau, negu gauciau pasalpos. Buten, cia yra ydinga kaip pati sakote socialine politika, o ne sedejimas kazkam ant sprando. Kam taip smerkti? Visos manau visu pirma ziuri, kaip issilaikyti, kad seimai but geriau, kad vaikelis turetu ka valgyti... Juk didzioji dalis ties skurdo riba! Pasmerkti lengviausia...O apie ta mergina, apie kuria cia daugiausiai diskutuojama, tai as ja is vienos puses suprantu, kad labai sunku taip, bet nesuprantu, negi neimanoma susirasti kito darbo uz minimuma? Tai gal tada jau geriau kitoki darba dirbti, gal prastesni, bet kuris nereikalaus telefono islaidu, kostiumelio, labai tolimos keliones... Zinau, kad nedarbas, bet as manau, kad su jusu patirtimi imanoma susirasti, ar bandete? Gal visai kitoj srity? kasininkes minimuma tikrai gauna. As nesiulau aiti i kasas, bet gal nors laikinai kazka kito susirasti ir vel ieskotis darbo, kuriame ne tik uzdirbti, bet ir tobuleti galetume.
Dar man idomu, cia va rasote, kad jei nedirbi, kone degraduoji... As pavyzdziui dabar isejau i dekreta, uzemiau gal aukstas pareigas, bet uz tai zinoma laabai reikejo daug dirbti. Mano darbdaviai noretu, kad as kone po menesio grisciau i darba, ir aukle siulo sumokti. Bet as manau, kad vaiko priortetai yra svarbesni, noriu, kad vaikelis mamytes piena gautu, jaustu mamos demesi, o ne tik matytu mama kalancia pinigelius... Aisku, kaip gausis matysiu, bet bent dabar man taip atrodo..
Ir visokiu tu situaciju seimose buna... Zinoma, as ne uz tai kad piktybiskai sedeti namie uz pasalpas "padarytas", bet sakykim, jeigu mano pasalta teiseta, as juk dirbau, mokejau didelius mokescius ir manau turiu teise i tas pasalpas. O nuomone iskarto visu vyrauja, sedi namie, tingi dirbti, ziuri kaip tik is kitu ant ant srando pasedeti....