Įkraunama...
Įkraunama...

Baseinai Vilniuje

biggrin.gif Baseinas "Vandenis" randasi fabijoniskese adresu Zadeikos 14. Pirmadieni ir treciadieni galima "nardyti"  vakare nuo 18 valandos. Tik pries tai reikia susiskambinti su trenere 2483636 ir susitarti. Buna dienu kai baseine plaukioja keturi mazyliai su mamytemis, o buna, kad tik du. Baseinukas pakankamai didelis, todel isitenkame laisvai.
Vienas kartas kainuoja 5 litai (bet gali buti kiek nori).
Atsakyti
Buvome vakar "Delfinuke".
Mazyliams ten geriausiai ateiti nuo 7.30 iki 9.00

9.00 buna ir pati vedeja, kuri jau 15 metu dirba kaip plaukimo instruktore ir baseina darzelyje ikure savo iniciatyva. Aisku i vandeni nelenda, bet nuo "kranto" komanduoja kokius pratimus daryti. Komentuoja ir praso kitu mamu, kad parodytu kaip.

Kai mes buvome 8.00 buvo dar 2 mamos. Kai isejome, dar 2 atejo. Vietos uztenka. Vandens iki klubu, bet pavargus nugarai, galima atsisesti ir pasokineti po baseina kartu su mazyliu. Sokinejasi labai lengvai  ;) ir teikia dziaugsma net mamai.
Vaikai plaukiuoja arba nuoguciai arba su paprastomis kelnaitemis.
Mes nupirkome HUGGIES LITTLE SWIMMERS. Ju yra pirkti Kotrynos parduotuveje. Kaina uz 12 vnt. - 24 Lt.

Baseine moki 30 lt. uz menesi, o lankyti gali nors kasdien.

Yra dusai nusiprasuti ir du persirengimo kambariai. Vienas su spintelemis ir suoliukais, bet atrodo be ciuziniu, tai vaika nepatogu rengti. O kitas be spinteliu ir suoliuko, bet su ciuziniais. Ten patogiau mano nuomone.

Nepatiko ilipimas i baseina. Bet mamos kazkaip ilipa, as nesugebejau  :smile.gif.
Vienas ilipimo budas - geleziniai laiptukai 2 metro auskscio. Vos ilipau viena, ka jau sakyti, kad su maze net nerizikuociau...Labai slydu. Sis budas yra kitu nenudojamas.  ;)
Kitas budas - per sienele, kuri yra 1 - 1,5 metro aukscio. Na, mamos ar budamos paugliais ejote ne per pesciuju pereja, o per tvorele? Tada si budas jums. Technika panasi - palipi ant laiptuko, atisedi su vaiku rankuosi ant tos tvoreles, permeti kojas...o kaip dabar i baseina...ka gi sokam..  :-/
Na gal per kokius 10 kartu ismoksiu.

Kleo mano ne ypatingai megsta plaukti, tad po 10 minuciu pasitaskenimo vandenyje jau islipome.
Kleo aisku isalko, pradejo verkti, begam i kambariuka..Maitinu slapia vaika, pati visa slapia, brrr.
Kitas budas butu - soske i kleo, pati nusisluostau, apsirengiu, tada aprengiu ja...Taip kita karta ir bandysiu.
Viso to proceso malonumo is primo karto kazkaip nepajutau.
Na gal priprasime bus geriau.  ;)


Atsakyti
QUOTE

Baseine moki 30 lt. uz menesi, o lankyti gali nors kasdien.


va ka reiskia reklama - pries pora metu buvo tik 20 lt!

SUPERMAMA
geriausia pirma paciai nusisluostyti ir apsirengti, o paskui cackintis su pyple. Pasiimkit koki zaisliula ar obuoli pagrauzt, kad ji turetu ka veikti, kol tu tvarkysies. Mes savo laiku nesdavomes indeli jogurto (cia kaip buvo didesne), sulciu ar vandens, nes dukra gerokai praalkdavo.
Atsakyti
Mano nuomone, vaikas baseine turi buti su specialiu pampersu.

Mes du kartus dejome ta pamepersa, ko vedeja padare pastaba, kad vaika geriau be pampersiuko maudyti, kad visa kuna vanduo masazuotu.
O jei kakos, mama pamatys ir istrauks is baseino.

Pirmadieni buvome baseine. Paplaukiojome jau 20 min ir as staiga pamaciau, kai viena mama kitoj baseino puseje, rankomis gaudo vaiko kakuciu, kurie palukiojo vandenyje.  :o

Ka jau besakyti, kadangi pirma pamaciau, pirmi ir islipome..
Dar  penkios mamu - vaikuciu poros irgi pasisalino 2 minuciu begyje.  ;)
Baseinas istustejo, o mama liko rinkti kakuciu i polietilenini maiseli kartu su vandeniu. Gerai, kad buvo su teciu, tai tas vaika tuo metu laike, o jei butu viena?

mamoms besiskirstant, i baseina atejo dar viena mamyte su maziuku leliuku...

Todel stengsimes eiti i baseina nuo pat atidarymo - 7.30, kad ten butu neprikakota  ;D
Atsakyti
QUOTE


Nepatiko ilipimas i baseina. Bet mamos kazkaip ilipa, as nesugebejau  :smile.gif.
Kitas budas - per sienele, kuri yra 1 - 1,5 metro aukscio. Na, mamos ar budamos paugliais ejote ne per pesciuju pereja, o per tvorele? Tada si budas jums. Technika panasi - palipi ant laiptuko, atisedi su vaiku rankuosi ant tos tvoreles, permeti kojas...o kaip dabar i baseina...ka gi sokam..  :-/
Na gal per kokius 10 kartu ismoksiu.



Ismokau per viena karta  ;D Cia tieiosg  kol nepabandai atrodo sudetinga.


Dabar kleo baseina labai patinka, krykscia is dziaugsmo, rankomis kojomis makaluoja.

Net ir nardyti pabandeme ir...pavyko. Tik instruktore patare nardyti sonu, jei galvute napatinka. (Kristina mokina nardyti galvute). I nardyma reakcijos jokios: ne patinka nei nepatinka.


Atsakyti
Gal siemet Vandenio darzelyje kazkas kitaip, na bet jau pernai... Vaiksciodavom vakarais, tai po visos dienos vanduo budavo net tirstas... ir kadangi iseidavom paskutiniai, matem, kad vandens tikrai niekas po musu neisleidzia. O nuo ryto - vel kiti vaikai, i ta pati vandeni. Itariu, kad jie nekeisdavo vandens po kokia savaite, nes i savaites gala ir plyteles labai jau slidzios, ir matesi kad plaukioja visokios nuosedos. Brr...  Tikras visu zarazu ekstraktas. >:(
Atsakyti
Nezinau, Nora, kada tu pernai lankei baseina Vandeni, bet siemet tai tikrai nei karto nebuvo purvinas vanduo. Matai, Rugsejo menesi pas juos buvo apsilankiusi grieztoji higieniste is  san.stoties, tai nuo to laiko ten priima tik gerai zinomus vaikucius (na kurie ir anksciau lanke) ir tvarka palaiko. I :smile.gifr vandenuka pati savom akim maciau kaip prie musu ipyle (dar net laukti reikejo). Keiciasi reikalavimai ir tvarka atsiranda.
Atsakyti
Su sūneliu lankėm Delfinuka pernai ir ši pavasarį dar.
Kai tampi pastoviu lankytoju vedėja ima daryti krūvą nuolaidų ir kaina būna ne daugiau 20 Lt mėn.
Iš pradžių vaikas ir nardydavo ir plaukiodavo su malonumu o kai suėjo 8 mėn pradėjo rodyti savo "aš nenoriu" ir nusprendžiau kad geriau neprievartausiu. Palauksiu kol ims mėgdžioti.

Beje nardinimas yra pirmas ir uztikrinčiausias vaistas nuo slogos  ;D Išsivalo nosytė ir sloga praeina per 2-3 dienas be jokių vaiko kankinimų nosies siurbimais ir pan.

Nardinti ir plukdyti pradėjom nuo gimimo. T.y. galvutės laikymas tam visai nėra būtinas. Ir ežere vaikas pirmą kart išmaudytas buvo vos mėnėsio sulaukęs  ohmy.gif

Tiesa dar keli Delfinuko pliusai:
1. vandens temperatūrą gali pats pasireguliuoti
2. vanduo nuolat keiciasi - pratekantis taip sakant

Per visą tą laikotarpį vaikas neužsikrėtė jokiom zarazom iš vandens. :smile.gif
Atsakyti
mamytes,

noriu paklaust, ar baseinai dirba visa vasara, neatostogauja?

o ka, i vandeni nauju vaikuciu nepriima?  mums jis arciau. o kurioj vietoj tiksliai delfiniukas?

o kaip, mamytes,  jus saugot maziuku ausytes, kad vandens nepatektu?

mano maziukui nustate nugarytes raumenu asimetrija. baseinas butu labai gerai, dabar zvalgomes i kuri eiti.

o i vandeni ir delfinuka einant ar reikalingas terapeuto leidimas ?
Atsakyti
[quote]mamytes,

o kaip, mamytes,  jus saugot maziuku ausytes, kad vandens nepatektu?

o argi reikia ausytes taip saugoti, juk kiti vaikiukai nardo kartu su ausimis  ;D
man atrodo, svarbu po to is ausyciu vandeni iskratyti ir ausytes nusausinti
Atsakyti
...juk kiti vaikiukai nardo kartu su ausimis  ...
Idomu kaip jie padarytiu tai be ausyciu  ;D ;D ;D
Siaip tai mes nelankom baseinu, bet vonioj irgi nesaugom, taigi jas visad galima isvalyt. MAne labai nustebino LOR klausima so kaip jus saugot vaikui ausytes? (8 men buvo), skau niekaip, tai kaip akis ispute   ohmy.gif. As net susigedau :smile.gif
Atsakyti
O sakykit, ar jus cia visos baseinus lankancios Semetines? Ar be Semetos su tuo vaiku yra ka veikt baseine, sakykim, su nenardintu 3-4 menesiu? Nes kiek girdejau, tada jau velu pradet nardint, kazkoks ten refleksas nebeveikia...
Atsakyti