Įkraunama...
Įkraunama...

Blogas kvapas iš burnytės

Laba diena, mano dukrytei 2m ir maždaug prieš pusmetį pajutau acetono kvapą sklindantį iš burnytės, buvo silpnos būklės, net pastovėti jai sunku buvo, iškart nuvežiau pas gydytoją, ji man paaiškino, kad tai dėl karščiavimo (tuo metu peršalimo liga sirgom), o po pusdienio atsigavo ir silpnumas praėjo, kitą kartą acetono kvapą pastebėjau kai dukrytė vėl karščiavo, karts nuo karto lengvą šį kvapą pajuntu, o va prieš porą dienų sunerimau, mažylė atsikėlusi ryte, atėjo pas mane į virtuvę, ant minkštos dalies gulinėjo, pamaniau, kad tai oras kaltas, bet kai jai atsisėdus pamačiau jos baltai-melsvą veiduką, lupytes be kraujo, svirduliuojančią, didelėm blizgančiom akim, išsigandau, iškart nunešiau į kambarį, pamatavom temperatūrą, rodė 36,2 ir pati vėsi buvo, bet pusryčiaujant ją maitinom ir ji su didžiausiu malonumu valgė pienišką sriubą, lyg prieš 10 min.nieko nebuvo atsitikę, jau valgant žandukai įgavo spalva ir pati atsigavo, o po kiek laiko vėl lakstė ir dūko...

Atleiskit, už ilgą pasakojimą, bet nežinojau kuri dalis šioje istorijoje svarbiausia, tik dar norėiau paminėti, kad prieš 1,5m gulėjome ligoninėje su nenustatytos kilmės žarnyno infekciją ir labai dukrytė mėgsta sviestą, bet dažnai neduodu....
Atsakyti
Tai tipiški požymiai vaiko, kuriam yra sutrikęs gyvulinės kilmės riebalų virškinimas- jie labai mėgsta sviestą, gali kabinti šaukštais. Ši problema labiau vargina mergaites ir joms laikas nuo laiko išsivysto ketoneminės krizės- su pykinimu, vėmimu, stipriu acetono kvapu iš burnos, silpnumo priepuoliais. Augant, ši problema išnyksta.
Todėl tokiai mergaitei reikia riboti gyvulinės kilmės riebalus- sviestą, riebią mėsą, pieną varškę, kiaušinius- kad nesuvirškinti riebalai susikaupę neintoksikuotų organizmo.
Jei pajutote acetono kvapą iš burnos, siūlykite mergaitei gerti kuo daugiau skysčių, pageidautina saldintų vynuogių cukrumi ar gliukoze.
Aišku reikia būtinai išsitirti šlapimą, ar jame nėra kokių tai kitų pakitimų, kuriam būdingas acetono kvapas iš burnos (dėl cukraligės).
Atsakyti