Įkraunama...
Įkraunama...

Jūsų finansiniai prioritetai

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 19, 13:20)
Juze, paminėjus aktorius (ir menininkus iš esmės), jų orumo kriterijai labai asmeniški. Kas vienam yra žema, kitam nieko tokio. Jei vienas dalyvauja komerciniuose projektuose, šalia kitų, jo meninis lygis nei nukenčia, nei kyla, iš esmės. Kaip į tai pažiūrės. Kiekvienas savo veiklą vertina savaip.

Gal pats meninis lygis savaime ir nenukenčia, tačiau serialuose vaidinantys aktoriai tarsi susigadina savo "aurą", paskui sunku atsisakyti, tarkim, tv prilipusios juokdario kaukės (vėlgi kazlo atvejis), tai viena.
O kita, ir tv ir teatro scenos ragavę aktoriai sako, kad tik teatre galima ta tikroji kūrybinė terpė... Be to, kai kurie teatro bei kino režisieriai (masalskis, puipa) kritikuoja tv parsiduodančius aktorius už blizgų populiarumą bei 'greitą ir pigų maistą'...

O kad kiekvienas savo veiklą vertina savaip, tai sutinku, kiekvienas renkasi: ar sotesnis ir blizgesnis gyvenimas "prostitucijos" sąlygomis, ar tarkim, kūrybinio pasitenkinimo išgyvenimas su didesniais finansiniais apribojimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 19 vasario 2011 - 13:22
labai gražiai postrigaujat apie orumą,kad jis nepriklauso nuo pinigų,gražu,bet nerealu.
mama išdirbo 35 metus sunkų fizinį darbą gauna pensijos 607 litus,darbšti,mažai besiskundžianti,mažiau valgai,kiek reikia senam žmogui,mažiau perki vaistų,jie nuodija organizmą,visko mažiau,bet orumo daug.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 19, 13:00)
Milk, pabandyk nuo šiandien pamiršti materialius dalykus, pinigus padėk kuo toliau. Ir gyvenk be pinigų, bet oriai. Kiek tai truks?

Nu Ok, tada gaunasi - tu ori, o as ne. nes as neturiu pinigu. ne tai, kad neturiu daug, ar atsidejusi, o todel kad man ju nebemoka. As dirbu, bet artimiausius keleta menesiu algu nebus. Ar tai reiskia, kad as iki savo algos nebeturiu orumo? O tu ori. Su visais milijonais, tukstanciais, bankais ir masinomis. Tu ori. O as niekas. Gali pavalyti kojas i mane. juk as jau niekas. Ar tau orumas neleidzia mane viesai nx siusti del pinigu neturejimo? Bet tyliai kikeni man uz nugaros?
Papildyta:
beje, sudeliokime savokas i vietas. Unfortunatly, neradau lietuviskai paaiskinimo, tai idedu rusiskai ir verciu:

Достоинство — уважение и самоуважение человеческой личности как морально-нравственная категория. Из величайшей ценности человеческой жизни следует наличие достоинства у каждого, даже не подозревающего о том человека.

Orumas - asmenybes pagarba bei savigarba kaip morales ir doroves kategorija. Viena didziausia zmogaus vertybe yra kiekvieno net apie tai neitariancio zmogaus orumo turejimas.

tai va. tai yra plika savoka, enciklopedine. ja rastumeme bet kokiam zodyne. Dabar griztam prie temos ir suvedam pinigu turejima, ju kieki ir oruma.

Kas nors is cia esanciu jauciasi menkas, nevertas jokios pagarbos, kai neturi pinigu? Orumas baigiasi tada, kai tais milijonais pradedi maskatuoti ir juos dievinti. Viskas, tada zmogaus nebera, tera tik tuscias, kad ir ispuoseletas kunas su kalnu $.
Atsakyti
Net minties tokios nebuvo, o kodėl tu sau susigeri kaip sugertukas? g.gif Bet suprantu tavo pyktį ir nusivylimą, dėl to, kad tenka dirbti ir nieko už tai negauti. Ir tą pyktį norisi išlieti, nesvarbu ant ko ir kokia forma.
Papildyta:
Be to vėl painiojamas liaudies posakis "orus gyvenimas", kuris visai kitaip interpretuojamas, nei žmogiškasis orumas iš esmės, kaip ta sąvoka, apie ką diskusija. Oriai gyventi ir orumas - šiek tiek skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 19, 21:11)
Net minties tokios nebuvo, o kodėl tu sau susigeri kaip sugertukas? g.gif  Bet suprantu tavo pyktį ir nusivylimą, dėl to, kad tenka dirbti ir nieko už tai negauti. Ir tą pyktį norisi išlieti, nesvarbu ant ko ir kokia forma.
Papildyta:
Be to vėl painiojamas liaudies posakis "orus gyvenimas", kuris visai kitaip interpretuojamas, nei žmogiškasis orumas iš esmės, kaip ta sąvoka, apie ką diskusija. Oriai gyventi ir orumas - šiek tiek skiriasi.

O sv. dangau, prie ko cia mano pyktis? As nebesuprantu, kodel tu kazkaip iskreiptai interpretuoji? neuzsiimk mano psichoanalize, jeigu neturi psichoanalitiko diplomo.

Tavo fraze "pabandyk islikti ori be pinigu" - as tau rodau pvz - as pinigu neturiu, bet ar nuo to kencia mano orumas? Tu man atsakyk i si klausima. Ar as praradau galutinai savigarba, jeigu as neturiu pinigu? taip arba ne?

pas tave viskas primityvu - "oriai gyventi" = "pinigingai gyventi". Viskas. ta jau visi suprato. tada sios temos dalyves, visos iki vienos, neskaitant taves gyvena nebeoriai. Viskas. basta. ta norejai isgirsti?

mes labai dziaugiames uz tave ir tavo gerove, jeigu musu neorus palinkejimas taves nezeidzia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 19 vasario 2011 - 20:25
bet kaip bado akis tas pastovus Subjektyvios tujinimas, visu be isimties doh.gif nu taip nemaloniai skamba doh.gif lyg su visais cia geriausia drauge butu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 19 vasario 2011 - 20:32
Apie kokį orumą gali būti kalba, kai žmogus badaudamas tiesia ranką išmaldai?
Beje, gal matėt prahos centre, kaip elgetos išmaldos prašo?
Kakta įsirėmę į grindinį...
O ir tas pavyzdys su maisto vagystę, už kurią nebaudžiama... Ar gali gyvenimo sąlygų, o jeigu tiksliau- pinigų stygiaus, priverstas vogti žmogus jaustis oriai?
Aš tai tikrai nesijausčiau.
Bet tai vienas kraštutinumas. Kai tuo tarpu kitas- milijonierius vagiantis padėvėtų rūbų parduotuvėje...
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2011 02 19, 21:31)
bet kaip bado akis tas pastovus Subjektyvios tujinimas, visu be isimties doh.gif nu taip nemaloniai skamba doh.gif lyg su visais cia geriausia drauge butu bigsmile.gif

O kas čia tokio? Ar tamstos orumas nuo to nukentėjo?
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2011 02 19, 20:49)
labai gražiai postrigaujat apie orumą,kad jis nepriklauso nuo pinigų,gražu,bet nerealu.
mama išdirbo 35 metus sunkų fizinį darbą gauna pensijos 607 litus,darbšti,mažai besiskundžianti,mažiau valgai,kiek reikia senam žmogui,mažiau perki vaistų,jie nuodija organizmą,visko mažiau,bet orumo daug.

tai cia ne mama neori. o tie, kas jai tokia pensija paskire.
Papildyta:
QUOTE(juzė @ 2011 02 19, 21:34)
Beje, gal matėt prahos centre, kaip elgetos išmaldos prašo?
Kakta įsirėmę į grindinį...
O ir tas pavyzdys su maisto vagystę, už kurią nebaudžiama... Ar gali gyvenimo sąlygų, o jeigu tiksliau- pinigų stygiaus, priverstas vogti žmogus jaustis oriai?
Aš tai tikrai nesijausčiau.
Bet tai vienas kraštutinumas. Kai tuo tarpu kitas- milijonierius vagiantis padėvėtų rūbų parduotuvėje...
Papildyta:

O kas čia tokio? Ar tamstos orumas nuo to nukentėjo?

as saves nevertinu per pinigu prizme. todel turiu as ju ar as ju neturiu - as vistiek isliksiu ori. Ar prasyti pagalbos yra geda?
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 02 19, 21:34)

Ar jūs su bent vienu ištiesusiu ranką esate kalbėjusi, kodėl jis tą ranką tiesia? Gal jūs pradžiai bent su kokiu pusšimčiu pasikalbėkite, ką jie jaučia ir ko jie nori, tiesdami ranką, dar pasiklauskite, ar jie turi orumą, ir ar rankos tiesimas žemina jų orumą...Ir bus jums aišku, nereikės fantazuoti ir savo jausmų ir minčių priskyrinėti tiems žmonėms. Nes tai jums atrodo, kad jie neturi orumo. Jiems galbūt atrodo visai kitaip. Jei kiekvienas iš to pusšimčio jums atsakys, kad jis orumo neturi, tada jūsų žodžiai bus pagrįsti, bet iki tol - tai tik jūsų fantazijos.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 02 19, 21:36)
as saves nevertinu per pinigu prizme. todel turiu as ju ar as ju neturiu - as vistiek isliksiu ori. Ar prasyti pagalbos yra geda?

Pagalba ne visai tas pats kas išmalda.
Pagalba- kai įstringi kažkokioje situacijoje, pvz. turiu bilietą į išsvajotą spektaklį, bet negaliu vestis vaiko, man reikia mamos pagalbos. Tuo tarpu išmalda- pastovus bei nuolatinis pagalbos kaulijimas, pvz. prašau iš tėvų pinigų mokslams, sakau, kad kai baigsiu tada užsidirbsiu, bet baigiu mokslus, ir niekaip nerandu darbo- vis melžiu savo tėvus ir artimus giminaičius, maitindama juos viltimi, kad jau tai paskutinis kartas, nes jau greitai pradėsiu dirbti, galų gale jie manęs nebeklauso, duoda man kažkiek pinigų kas savaitę, kad tik nezysčiau, ir taip man jau virš penkiasdešimt... Pastaruoju atveju man tikrai būtų gėda.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 02 19, 20:19)
O sv. dangau, prie ko cia mano pyktis? As nebesuprantu, kodel tu kazkaip iskreiptai interpretuoji? neuzsiimk mano psichoanalize, jeigu neturi psichoanalitiko diplomo.

Todėl, kad atėjai ir parašei, lyg tau būtų buvo skirta ši diskusija, apie tavo asmenį g.gif Kodėl? Nes tau šiuo momentu taip yra. Bet kalba ne apie tai.
Esu veik metus dirbusi be jokio atlygio, iš idėjos, be išeiginių ir be atostogų, tačiau žinojau, kad tai vieną dieną baigsis, tas "labdaros fondas". Tačiau nei kaltų ieškojau, nei ką. Susitaikiau su esama situacija ir ariau ariau ariau.

Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 02 19, 21:44)
Pagalba ne visai tas pats kas išmalda.
Pagalba- kai įstringi kažkokioje situacijoje, pvz. turiu bilietą į išsvajotą spektaklį, bet negaliu vestis vaiko, man reikia mamos pagalbos. Tuo tarpu išmalda- pastovus bei nuolatinis pagalbos kaulijimas, pvz. prašau iš tėvų pinigų mokslams, sakau, kad kai baigsiu tada užsidirbsiu, bet baigiu mokslus, ir niekaip nerandu darbo- vis melžiu savo tėvus ir artimus giminaičius, maitindama juos viltimi, kad jau tai paskutinis kartas, nes jau greitai pradėsiu dirbti, galų gale jie manęs nebeklauso, duoda man kažkiek pinigų kas savaitę, kad tik nezysčiau, ir taip man jau virš penkiasdešimt... Pastaruoju atveju man tikrai būtų gėda.

Jums būtų gėda, bet jūs juos visvien imtumėte?
Atsakyti