Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

sveikos.pasidalinsiu savo dziaugsmu ir as.pirma karta kepiau torta anytos jubiliejuj. Gavosi labai skanus,visi gyre,tik tai biski sokoladine mase nesusitrauke,tai matesi brokas.
Blynai (is viso 4) buvo sokoladiniai,pagal pyrageliu "Brauniz" recepta, 2 sokoladinio kremo sluoksniai,ir vienas is varskes kremo su konservuotais persikais,braskem ir apelsinu zele.

Atsiprasau uz nekokybiskas foto

user posted image

idomu kodel man ta mase nesusitrauke?

user posted image



Atsakyti
kaip suprasti NESUSITRAUKE? kas butent su ja negerai buvo?
tiesa,ateiciai,cia tema apie pati torta,kas viduje,o apie papuosimus,dengimo mase pokalbiai cia mirksiukas.gif http://www.supermama...?...9950&st=120
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saules_zuikutis*: 11 kovo 2011 - 17:08
Karamelinis medutis

Laksteliai (is puses normos pagal Cipciuko medaus torta) :

50 g margarino,
0,5 st.cukraus,
1,5 sauksto dirbtinio medaus,
1,5 kiausinio,
1,5 nubraukto saukstelio sodos,
1 saukstas acto (nugesinti sodai),
apie 3 st miltu.

Medu, margarina, cukru, kiausinius kaitinti ant garu voneles, kai gerai ikaista, sudeti nugesinta soda, ismaisyti, nukelti nuo ugnies, sudeti miltus, kad butu minksta elastinga mase. Lakstelius kocioti 22 cm, kiek ju ten gausis tiek. Kiek liks sutepus is normos kremo, sunaudosit trupinukams. Arba kepti 24 cm skersmens, ir didint kremo kieki is pusantros normos. Lakstelius kepti 240-250 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.

Kremas:

1 didelis indelis (420 g arba 450 g) grietineles,
1 indelis Rududu,
1-2 saukstai cukraus,
ant galo saukstuko citrinos rugsteles,
kepintu zemes riesutu (kuo daugiau, tuo skaniau).

Isplakti grietinele su cukrumi ir rugstele (rugsteles tik siek tiek, nes man be jos neissiplaka grietinele). Atskirai paplakti Rududu, ir sujungti su grietinele. Imaisyti riesutus.

Receptas isbandytas kelis kart, labai skanus ir megiamas thumbup.gif dregnas thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 11 kovo 2011 - 19:08
reiks isbandyt smile.gif aciu uz recepta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ram-une: 11 kovo 2011 - 19:33
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu blush2.gif . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? g.gif Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. biggrin.gif o paskui viska is naujo kitam g.gif Kaip Jus darote?
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 13, 10:46)
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu  blush2.gif . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? g.gif  Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. biggrin.gif  o paskui viska is naujo kitam  g.gif Kaip Jus darote?
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso  hihihi.gif


As tai atskirai darausi kremus.. man kazkaip taip patogiau, asmeniskai.

Parasas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 13, 11:45)
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu  blush2.gif . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? g.gif  Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. biggrin.gif  o paskui viska is naujo kitam  g.gif Kaip Jus darote?

taupyk laika ir sanaudas. iskart issikepk visus biskvitus, orkaitei gi nusispjaut jiek tu i ja skardu sukisi, tik praejus kazkiek laiko skardas vietom reikia sukeisti, be to mazesnis kiek greiciau iskeps. kremua pasidaryk visa is karto, sutepk abu, kai susistoves jau ir puosti pagal pageidavimus galesi viena paskui kita, daug greiciau ir blaskymosi maziau - vienu metu darysi viena darba, maziau klaidu privelsi. musu profes ne karta minejo, kad biskvitus is anksciau issikepa.
paskirstyk laika taip puse dienos kepi/tepi, kita puse puosi. bent jau as taip dariau kai man tris tortus beveik tuo pat metu reikejo atiduot... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 11:50)
As tai atskirai darausi kremus.. man kazkaip taip patogiau, asmeniskai.

Parasas  thumbup.gif

atskirai, bet ko gero vienu metu, tik skirtinguose induose biggrin.gif
Atsakyti
Nu ne, as kai mazus vaikus turiu, tai viena diena issikepu biskvitus (po du vienu metu orkaitej man blogai kepa). Kita diena susitepu, bet ne vienu metu. Trecia diena puosiu. Irgi ne viena paskui kita.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 11:59)
Nu ne, as kai mazus vaikus turiu, tai viena diena issikepu biskvitus (po du vienu metu orkaitej man blogai kepa). Kita diena susitepu, bet ne vienu metu. Trecia diena puosiu. Irgi ne viena paskui kita.

matai kaip skirtingai... as butent del mazu vaiku visus dalykus darau kartu - sumaisau tesla, pasaunu i orkaite, zaidziu su vaikais, jei ramus, sumaisau bent viena krema, bet tiekai tortu kiek reikia, atskiruose induose. ir taip etapais suoliuosju, tarpe tarp 'neliesk, negalima eime pazaisti arba maitinimo ir pampiu keitimo, ziurint kuriam vaikui manes labiau reikai lotuliukas.gif
Atsakyti
biskvitus visada ir plaku ir kepu atskirai, man kaip ir rugiagelei, vienu metu kepami - neiškepa schmoll.gif o va, kremus galima susiplakt kartus, bet iš kitos pusės, aš kai mėgstu tortą surinkinėt formoje, o visų dydžių turiu tik po vieną, o einamiausia 24 cm, tai dažniausiai surenku vieną tortą, po valandos, kai tas jau būna sustingęs - surenku kitą 4u.gif
Atsakyti
Man isvis mazai kada tekdavo vienodos rusies tortus daryt ta pacia diena biggrin.gif dabar mazai kepu, tai ner bedos isvis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 11, 19:07)
Karamelinis medutis



Nu koks apetitnas thumbup.gif Butinai reiks isbandyti. sakyk, o i kelinta diena skanesnis? kaip ir medutis trubut i 3? g.gif
Ir to grietineles kiekio pakako tau?
Atsakyti