Šiek tiek pasisakymų apie puikų gyvenimą butuose.
Apie stogo remontus:
"kartą stogas prakiuro per gausią liūtį. Stogą suremontavo administruojanti bendrovė. Rimtesniam remontui- pakeitimui gyventojai pareiškė neturį pinigų. Kolkas stogas laiko, bet....."
"Kadangi bendrija atsisake daryt stogo termoizoliacija, daremes tik daline, kelis metrus i sona perdengdami ir kaimynu dali. "
Apie centrinio šildymo privalumus:
"esu gyvenusi 9 aukste is 9, tai didziausias minusas buvo tai ,kad sildymas ejo nuo 1 auksto o pas mus radijatoriai jau buvo vos drungni salom ziema, o vasara kepem"
Apie kaimynų privalumus :
"buvome pasidare ka tik remonta, po men kaimynas taip uzliejo, kad sienu laiduose ivyko trumpas sujungimas, ir vos neivyko gaisras, turejome viska ardyti ir is naujo isvedzioti laidus, dar pastoviai tas triuksmas, koks baliukas ir kai pradeda trepseti "
"visos siuksles keliaudavo i balkona ( vienas buvo istiklintas, o kitas nea ). kas arbuza po baliuko kokio isvemdavo, kas kancarus dar degancius sumesdavo, kas taip kokias siuksles ismesdavo patingeje iki siukslines nueiti... apie staltiesiu su trupiniais purtyma, ar augintiniu kilimeliu isdulkinima jau nekalbu."
"Kai pradeda, tai po kelias naktis is eiles-nesvarbu, ar savaitgalis, ar paprastos dienos. Sveciai pas ja ir sveciai, iki 2-3val. nakties, treciadieni buvo ir iki ryto, ejau i darba nė gramo nemiegojus..."
"Tai pirma ir pradėsiu,spėju kerštaudami už tai,kad mes neleidžiam baliavoti,kaimynai pradėjo plėšti mūsų pašto dėžutę,nuo rugsėjo mėnesio negaunu nei vieno žurnalo,kurį esu užsisakius, stengiamės eiti iš pat ryto,kad spėtume gauti,bent sąskaitas už butą,nes kitaip,daug lakstymo po įstaigas ir lakstom,o ką daryti."
Apie "laisvę" gyvenant bute:
"Ir staiga prieš savaitę klausiausi muzikos, tikrai garsiai, bet dienos metu, atėjo kaimynė iš apačios, atseit pas ją visi stikliukai dreba..Na ką, atsiprašiau ir patildžiau tą muziką, dar po savaitės dienos metu mokėsi draugas gitara grot, manęs nebuvo, o butas mano, tai atėjo šoniniai kaimynai ir iš apačios ir..."
Tęsti?
O štai esminis kontrargumentas prieš namą yra..žolytę, mol, teks pačiam nusipjauti, sniegelį nusikasti...