Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 10, 12:09)
Ačiū D netenka gyventi šalia judrių gatvių, kaip kokiam Antakalnyje ar kur koks Konstitucijos ar Savanorių pr. doh.gif Bet dažnai tie, kurie stovi kamščiuose, ryte ir vakare, užtrunka ir ilgiau nei valandą per dieną. Jei būreliai vakare, tai lengva suderinti laiką. O jei po pietų, pvz. 14-15-16 val. dienos, tokių labai daug. Visokių būna.

Bet gi prestizas gyventi Konstitucijos pr. - dangoraizyje. Ir i vynine pesciomis gali nueiti biggrin.gif

Pagrindine judri Antakalnio gatve yra Antakalnio g. O giliau esate buvusi. Idomu ir ko ten tie rimtieji musu verslo ir valdzios zmones gyvena... Nieko jie nesupranta.

Atsakyti
QUOTE(editamazoji @ 2011 03 10, 09:24)
Jums merginos praslysta mažmožis, kad ryškiai didesnė Lietuvos ploto dalis yra PROVINCIJA ir ten gyvena žmonės nuosavuose namuose ir vaikai į mokyklas vežiojami geltonais autobusiukais iš ten parvežami po būrelių namo tais pačiais autobusiukais.

Bent jau pas mus (gyvenam netoli Kauno) geltonieji autobusiukai vaikus parveza tik is mokyklos po pamoku... Is bureliu nieks nevezioja, cia jau tevu problema... Todel mano vaikas dabar tik antrokas ir labai noretu eiti i kelis burelis, bet as negaliu leisti, nes nera kas parveza... O toki viena paleisti, ypac vakare tikrai nesaugu... Dirbame abu su vyru Kaune ir tikrai neturime galimybe pabegti is darbu, kad vaika parvezti is burelio namo arba nuvezti... Su tokia problema mes susiduriame gyvendami uzmiestyje... Aisku paaugs ir pats gales nuvaziuoti, bet uztad dabar vaikas jauciasi nuskriaustas...
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2011 03 10, 14:32)
Bent jau pas mus (gyvenam netoli Kauno) geltonieji autobusiukai vaikus parveza tik is mokyklos po pamoku... Is bureliu nieks nevezioja, cia jau tevu problema... Todel mano vaikas dabar tik antrokas ir labai noretu eiti i kelis burelis, bet as negaliu leisti, nes nera kas parveza... O toki viena paleisti, ypac vakare tikrai nesaugu... Dirbame abu su vyru Kaune ir tikrai neturime galimybe pabegti is darbu, kad vaika parvezti is burelio namo arba nuvezti... Su tokia problema mes susiduriame gyvendami uzmiestyje... Aisku paaugs ir pats gales nuvaziuoti, bet uztad dabar vaikas jauciasi nuskriaustas...

O jeigu gyventumėte Kaune, vaikas pats eitų į būrelius, ar irgi reikėtų vežti ir ar tai būtų saugiau? Ar tikrai čia užmiesčio problema?
Atsakyti
QUOTE(symante @ 2011 03 10, 14:36)
O jeigu gyventumėte Kaune, vaikas pats eitų į būrelius, ar irgi reikėtų vežti ir ar tai būtų saugiau? Ar tikrai čia užmiesčio problema?

Bet mieste gyvenant daug paprasciau nuvezti i bureli, nei gryzti i uzmiesty, pasiimti vaika, atvezti i miesta..po to vel parvezti i uzmiesti ir atgal gryzti i miesta i darba... tai kada dirbti belieka? O jei burelis netoli namu ar mokyklos, tai vaikas ir pestute gali nueiti... As tik sakau is savo patirties su kokia problema susiduriame... O ir patiems, kai reikia vakarojant is miesto gryzti, jau turi palikti masina kazkur mieste ir parvaziuoti taksi, kaina nemaza gaunasi, deja... o dar ne kiekvienas taksi ir nori trenktis i uzmiesti... Todel suprantu, kad kiekvienas renkasi pagal savo gyevnimo buda - nama ar buta... Man su mazais vaikais siuo metu butu geriau erdvus butas mieste, nei namas uzmiestyje... Ir apie tai, siuo metu su vyru, intesnsyviai mastome... Na, aisku, jei namas paciame mieste su dujiniu ar geoterminiu sildymu (kai tau nereikia kiekvienais metais rupintis kuru, ruostis ziemai, nereikia kiekviena diena dirbti peckuriu rytais ir vakarais) - tai tada rinkciausi nama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 10 kovo 2011 - 14:45
QUOTE(Guoda @ 2011 03 10, 13:32)

Na mūsų mokykloje paskutiniu reisu autobusiukas išvažiuoja apie 3val po piet, tai būreliai lavinamieji jau būna pasibaigę.
Atsakyti
QUOTE(editamazoji @ 2011 03 10, 14:44)
Na mūsų mokykloje paskutiniu reisu autobusiukas išvažiuoja apie 3val po piet, tai būreliai lavinamieji jau būna pasibaigę.

Musu vaikas norejo eiti i muzikos mokykla groti gitara mokintis, deja pamokos prasideda butent 15 val. o autobusiukas paskutinis kaip ir sakete, vaziuoja pas mus irgi apie 15 val. Norejo eiti i karate pamokas, vel negalejo, nes prasideda tik vakare... Nera kas nuveza ir parveza... ir matome kaip vaikui truksta visus siuos metus papildomos veiklos, ir tikrai gaila vaiko... verysad.gif Bijau, jog tas pats gali laukti ir kito mazesnio musu vaiko, kai papildoma veikla bus apribota butent del gyvenimo uzmiestyje... Arba jau vienas is musu turi dirbti darba nepilna diena, kad galetu dirbti vaiko vairuotoju...nes is miesto darbo metu neprivazinesi vaiko i uzmiesti...
Bet cia galbut problema ne butas ar namas... o butent kur gyveni mieste ar uzmiestyje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 10 kovo 2011 - 14:54
Mes jau irgi gerokai virš metų ieškome namo. Keli pažįstami per tą laiką jau nusipirko ir apsigyveno. O mes tarsi vietoje mindžikuotume. BET, man namą pirkti tai ne naujus batus. Nelabai aš suprantu visus tų statybų reikalus, vyras čia žiūri planus, brėžinius ir t.t. O aš visada žiūri į tai, kad būtų patogu vaikams: darželiai,mokyklos, būreliai. Man reikia iš anksto žinoti kaip jie nuvyks, kaip galės lankyti ir pan. Keli mūsų draugai pirko- su mintimi, kad va tada ir galvosim. O dabar ir nebežino ką daryti. Vieni gana toli vos ne vienkiemyje nusipirkę dabar vis nesikelia ten.
Aš pati esu iš rajono, dar tais laikais išvis jokių geltonų autobusiukų nebūdavo, todėl tekdavo dažnai eiti su kuprine ant pečių namo. Tėvai negalėjo vežioti. Ir nesvarbu ar lyjo, ar snigo, ar šalta. Todėl aš esu kategoriškai prieš, kad mano vaikai taip eitų. Ypač šiais laikais...
Suprantu, kad nebus tokio varianto, kad pradarius vartelius tau stovės darželis, mokykla. Bet vis tiek ieškome kaip galima priimtinesnio varianto.
Tik va žiūrėti nelabai ką ir buvo. Ilgą laiką tie patys skelbimai sudėti. Va gal tik kelios dienos kai matau šiokį tokį papildyma naujais skelbimais...

Guoda
, o iš kokio jūs rajono?
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2011 03 10, 15:37)
Bet mieste gyvenant daug paprasciau nuvezti i bureli, nei gryzti i uzmiesty, pasiimti vaika, atvezti i miesta..po to vel parvezti i uzmiesti ir atgal gryzti i miesta i darba... tai kada dirbti belieka?

Na, o negalima rasti būrelių, kurie baigtųsi tada kaip jums baigiasi darbai? Nes vaikas vis tiek turi būti su kažkuo tą laiką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 10, 10:59)
Nedurninu schmoll.gif , tiesiog kai matau įvairius gyvenimiškus pavyzdžius, kai namas užmiestyje tampa kaulu skersai gerklės, tai ir mano pozicija yra atitinkama. Aš ją sąmoningai pasirinkau, nors mano asmeninė patirtis yra įvairi: butas miegam. rajone, butas centre, namas centre ir namas užmiestyje (bet miesto ribose). Ir žinau pakankamai daug minusų ir vargų būtent su namu užmiestyje, kur gyvena didžioji dalis bent jau Vln gyventojų. O kritika, argumentuota ir konstruktyvi, niekada nežeidžia. Tu tiesiog rašai tą pagiežą, atvirai, ir manai, kad toji pagieža yra kritika? Aš gi tave pačią pacitavau, tuos keistus nesąmoningus "padeklaravimus", kurie tik parodo, kad tu absoliučiai nesusigaudai, kas yra NT ir likvidas iš esmės, ir ką reiškia, kai keli šimtai lt./mėn. už būsto išlaikymą nėra baisiniai nuostoliai. Jie yra niekiniai. Ir kad neprivaloma nuomoti. Ir joks vargas, toli gražu, tai laimė, kad nereikia keliems mėnesiams įkelti nuomininkus, kad po to juos išpirdolinti, kad tuo metu, kol jų nebus, mes galėtume ilsėtis, o po to vėl naujus nuomininkus įkelti. Kas mano manymu yra absoliuti nesąmonė. O tau norma unsure.gif

Na iš tavo pasisakymų man matyti, kad tavo ekonomikos žinios yra žemiau kritikos, dėl to negaišiu savo ir skaitytojų brangaus laiko ir nebekritikuosiu biggrin.gif 4u.gif

Na dar norėčiau pridurti, kad Klaipėda yra ne Vilnius ir labai didelių distancijų važinėt į miesto centrą čia nėra. Kamščių taip pat praktiškai nėra Klaipėdoj net piko valandomis. Todėl man labai patinka mano gyvenamoji vieta ir į Vilnių nelabai norėčiau. Mūsų gyvenvietėj ramybė kaip tikram kaime, o pačiam miesto centre atsiduri mažiau ne per 10 min. Todėl nereikėtų Vilniaus priemiesčių problemos lyginti su kitais Lietuvos miestais ir miesteliais. Lietuva - ne tik Vilnius (nors vilniečiai galvoja atvirkščiai). Ir čia diskutuojančių daug yra ne iš Vilniaus. Nereikia visus matuoti pagal vieną kurpalių.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 03 10, 17:01)
Lietuva - ne tik Vilnius (nors vilniečiai galvoja atvirkščiai). Ir čia diskutuojančių daug yra ne iš Vilniaus. Nereikia visus matuoti pagal vieną kurpalių.

Nea, negalvoja, aš labai mėgstu Klaipėdą ir labai mielai ten gyvenčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 03 10, 16:14)
O aš visada žiūri į tai, kad būtų patogu vaikams: darželiai,mokyklos, būreliai. Man reikia iš anksto žinoti kaip jie nuvyks, kaip galės lankyti ir pan.

Taip, apgalvoti verta. Nors mūsų visi galvojimai baigėsi fiasko - "prestižinę" sūnaus mokyklą po metų keitėm į kitą, privačią (nes prestižas, pasirodo, buvo tik žodis); dukrą daržan irgi vežioju į visai kitą rajoną (todėl kad pas patikrintas, "šiltas" auklėjotas; nerizikavau dukros savijauta leisti nežinia kur). Taip kad, kartais iš anskto numatyti "patogieji" variantai gali pasirodyti nieko verti ir tenka vaikus pavežioti į kitus rajonus, nepriklausomai, gyveni bute ar name..
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2011 03 10, 14:47)
Musu vaikas norejo eiti i muzikos mokykla groti gitara mokintis, deja pamokos prasideda butent 15 val. o autobusiukas paskutinis kaip ir sakete, vaziuoja pas mus irgi apie 15 val. Norejo eiti i karate pamokas, vel negalejo, nes prasideda tik vakare... Nera kas nuveza ir parveza... ir matome kaip vaikui truksta visus siuos metus papildomos veiklos, ir tikrai gaila vaiko...  verysad.gif Bijau, jog tas pats gali laukti ir kito mazesnio musu vaiko, kai papildoma veikla bus apribota butent del gyvenimo uzmiestyje... Arba jau vienas is musu turi dirbti darba nepilna diena, kad galetu dirbti vaiko vairuotoju...nes is miesto darbo metu neprivazinesi vaiko i uzmiesti...
Bet cia galbut problema ne butas ar namas... o butent kur gyveni mieste ar uzmiestyje...

nugi tikrai - jeigu vaikui gitaros pamoka prasideda 15 val tai baigiasi apie 16 val. Ne tiek ir daug palaukti kol tevai vaziuodami namo ji pasiims g.gif
mano vaikai, nors ir gyvenam mieste (kolkas) daznai turi net ir po valanda palaukt kol juos pasiimsiu arba kol prasides burelis. ir nieko tokio. Arba pamokas paruosia, arba siaip kieme pazaidzia unsure.gif

QUOTE(flight @ 2011 03 10, 21:37)
Taip, apgalvoti verta. Nors mūsų visi galvojimai baigėsi fiasko - "prestižinę" sūnaus mokyklą po metų keitėm į kitą, privačią (nes prestižas, pasirodo, buvo tik žodis); dukrą daržan irgi vežioju į visai kitą rajoną (todėl kad pas patikrintas, "šiltas"  auklėjotas; nerizikavau dukros savijauta leisti nežinia kur). Taip kad, kartais iš anskto numatyti "patogieji" variantai gali pasirodyti nieko verti ir tenka vaikus pavežioti į kitus rajonus, nepriklausomai, gyveni bute ar name..

butent,niekada negali zinoti visko iki galo, o ir suplanuoti visko iki galo.

As vairuotoja dirbu jau penki metai. Ir nieko, isgyvenau. Taip, tam reikejo itempt smegenine, ivertint kas man svarbiau, reikejo ir darba pakeist i visiskai kitoki, su laisvu grafiku. Ir nieko, ir isgyvenau bigsmile.gif Ir dar 7-8 metus manau, kad isgyvensiu biggrin.gif
O jeigu baugina vazinejimas, tai taip - namas uzmiestyje tikrai virs kancia unsure.gif
Atsakyti