Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 28, 18:07)
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas.
[/i]

Aciu uz info. Vat tik suabejojau, kaip po ta viena zindyma sumazinti, jei pas mus jie visiskai netvarkingi, neplanuoti, jei kazkur isvaziuojame, kad ir i parduotuve, tai ir nereik to pieniuko, bet jei namie - tai istisinis zyzimas ir pieniuko prasymas.
Gal tiesiog paciai diena i kelis etapus susiskirstyti, t.y. pusryciu metas, pries miegeli, po miegelio ir pan. ir tam tikru metu po truputi nebeduoti? g.gif Su naktim butu sunkiausia doh.gif

Tiesa, pries metus buvau beveik visai nujunkius savo pupyte, bet tada ji susirgo ir atsidureme ligonineje. Be abejo, vienintelis maistas serganciai buvo MP. Taip ir vel grizom pilnu tempu prie MP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarine skrybelaite: 28 kovo 2011 - 18:37
na aš dar neplanuoju nutraukti maitinimo... papyks vyras ir nustos... biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 28, 19:07)
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs.

O šiaip ar yra kas sulaukusios (pvz. augindamos pirmą vaikelį) to natūralaus atsisakymo g.gif O jei neatsisakys ir pirmoje klasėje? unsure.gif

O kada maždaug 'turi' natūraliai atsisakyti? blush2.gif
Ir kokie požymiai rodo, kad vaikas atjunkymui pasiruošęs? Gal kas turit kokios inf-jos ta tema? 4u.gif

Maniškis irgi 'papinis', rudenį bandysim keliaut į daržiuką, tad vasarą (suėjus 3 metukams) visai norėčiau atjunkyti, kad po to nesigautų, jog vaikas išėjo į daržiuką ir dar papio neteko - dvigubas stresas bus...
Atvirai pasakius, aš nežinau ar maitinti toliau..vyras tai mane palaiko, šeima irgi nekritikuoja.
Bet kiti aplinkiniai (pvz. draugės) tai tiesiai į akis rėžia, kad esu kaip iškrypėlė, pedofilė, jaučianti seksualinį malonumą dėl vaiko žindymo ir pan. blink.gif doh.gif Šlykštu net galvoti apie tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 03 28, 17:36)
Gal tiesiog paciai diena i kelis etapus susiskirstyti, t.y. pusryciu metas, pries miegeli, po miegelio ir pan. ir tam tikru metu po truputi nebeduoti? g.gif Su naktim butu sunkiausia doh.gif

pas mus panasiai yra - pieneli valgo pries miega pietu ir jo metu atsibudes, pries nakties miegeli ir nakti. kitu laiku kita veikla, o ir maistas kitas. jeigu susinervina, nuraminu kitaip, tiesiog savaime taip gavosi, kad taip iprato.

QUOTE(Rasma @ 2011 03 28, 18:31)
Bet kiti aplinkiniai (pvz. draugės) tai tiesiai į akis rėžia, kad esu kaip iškrypėlė, pedofilė, jaučianti seksualinį malonumą dėl vaiko žindymo ir pan. blink.gif  doh.gif Šlykštu net galvoti apie tai doh.gif

blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 28, 20:31)
Labas visoms 4u.gif

O šiaip ar yra kas sulaukusios (pvz. augindamos pirmą vaikelį) to natūralaus atsisakymo g.gif O jei neatsisakys ir pirmoje klasėje? unsure.gif

O kada maždaug 'turi' natūraliai atsisakyti? blush2.gif
Ir kokie požymiai rodo, kad vaikas atjunkymui pasiruošęs? Gal kas turit kokios inf-jos ta tema? 4u.gif

Maniškis irgi 'papinis', rudenį bandysim keliaut į daržiuką, tad vasarą (suėjus 3 metukams) visai norėčiau atjunkyti, kad po to nesigautų, jog vaikas išėjo į daržiuką ir dar papio neteko - dvigubas stresas bus...
Atvirai pasakius, aš nežinau ar maitinti toliau..vyras tai mane palaiko, šeima irgi nekritikuoja.
Bet kiti aplinkiniai (pvz. draugės) tai tiesiai į akis rėžia, kad esu kaip iškrypėlė, pedofilė, jaučianti seksualinį malonumą dėl vaiko žindymo ir pan. blink.gif  doh.gif Šlykštu net galvoti apie tai doh.gif

Sveiki, anksčiau rašiau apie tokią gydytojo Vitkausko knygą, tai ten išskaičiau, kad laukinėse tautose, kur vyrauja civilizacijos neužslopinti pirmapradžiai instiktai, moterys maitina vidutiniškai 4,5 metų, o šiaip dar jis rašo, kad imuninė vaiko sistema susiformuoja tik apie 7 metus g.gif, tai ir nežinau šiaip, bet mums iki mokyklos dar toli, gal užteks kantrybės palaukti, kol to poreikio naturaliai neliks. O apie aplinkinių reakcijas, tai nesuprantu, kodėl mamos besirūpinančios savo vaikais, tose mariose ir miniose nelabai rūpestingų tėvų, dar susilaukia profaniškų ir netoliaregiškų pastabų. Man tai patinka šita tema, liuks mamkos, laikykitės.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 03 28, 20:49)
pas mus panasiai yra - pieneli valgo pries miega pietu ir jo metu atsibudes, pries nakties miegeli ir nakti. kitu laiku kita veikla, o ir maistas kitas. jeigu susinervina, nuraminu kitaip, tiesiog savaime taip gavosi, kad taip iprato.
blink.gif  doh.gif

Pas mus lygiai tokia pati situacija drinks_cheers.gif

Jeigu aš būnu namie (pvz. savaitgaliais, per atostogas), tai žinda prieš pietų miegelį. Žinda prieš nakties miegelį ir pabudęs ryte. Prašo ir naktį, jei prasibunda, bet kadangi jau dirbu ir dažnai būnu pavargusi, labai noriu miego, tai ilgai žįsti neleidžiu blush2.gif (negaliu miegoti, net snausti negaliu, kol žinda...), tai paprašau vaikučio, kad pagertų arbatėlės vietoj pienuko ir jis sutinka.

Bet jau savaitgaliais tai kur buvęs, kur nebuvęs..vis ant kelių, vis prašo papuko rolleyes.gif

Kai pirmąkart išgirdau nusaldintu balseliu su užuomina paklausiant, gal jaučiu orgazmą dar maitindama krūtimi, tai vos nesupykino, galvojau rimtai trenksiu per veidą pašnekovei...vos susilaikiau ax.gif

Iš esmės žindymo klausimų su niekuo neaptarinėju, tik kartais nesureikšmindama ir visai netyčia pasakau kalbėdama vz. apie bemiegę naktį ir pan. Nors dabar valdausi išvis neprasitart jokiom aplinkybėm. Na, draugėms neuždrausi pakomentuot, tik būna skaudu, kad būtent draugės šitaip ir pasako..į svetimą nusispjautum ir pamirštum cool.gif
QUOTE(diona @ 2011 03 28, 20:50)
Sveiki, anksčiau rašiau apie tokią gydytojo Vitkausko knygą, tai ten išskaičiau, kad laukinėse tautose, kur vyrauja civilizacijos neužslopinti pirmapradžiai instiktai, moterys maitina vidutiniškai 4,5 metų, o šiaip dar jis rašo, kad imuninė vaiko sistema susiformuoja tik apie 7 metus g.gif,

Labai įdomu 4u.gif Ir man reiks paieškot straipsniukų ta tema bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
O mes tai sergam schmoll.gif Pasigavom kazkoki nelemta entero virusa, matyt pati parnesiau is kazkur... savaitgali pragulejau su temperatura ir vemiau.Pirmadieni mazius pradejo vemti, viduriuoti, dbr dar ir gerkle raudona... Be vaistu neapsieisim schmoll.gif kazkaip siais metais mes daznai sergam. Ir i darzeli neleidom, kad dar metus pasisaugotu nuo tu ligu... Bet vaikai yra vaikai nuo ligu ju neapsaugosi. O kuo lb saugai matyt tuo dazniau ir serga... verysad.gif
Plius kelione ant nosies, kai turiu maziu 2naktim palikti. Jau ir taip kazkaip nerami sirdis buvo, o dbr visai ne kelione galvoje.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 28, 20:31)

Siaubas... As irgi planuoju maitinti ilgai,noreciau sulaukti kol pati atsisakys,bet kartu ir noreciau kad tai ivyktu 3-4 metu,kaip skaiciau kad PSO duomenimis dazniausiai tokio amziaus patys atsisako.. O vat tokiu komentaru tai nenoriu isgirsti verysad.gif Jautrus zmogus esu biggrin.gif Nors kai kurias drauges,tevus jau ispejau kad maitinsiu ilgai,tai neturetu labai nustebti,bet manau bendradarbes ir pan.,tai tikrai nesuprastu tokio "nukrypimo". O nutyleti jei netycia iseitu is kalbos tai irgi nemanau kad iseitu schmoll.gif
Atsakyti
Mano maziukas pienuko jau retai begauna (karta i para ar karta i dvi). ISgyventu jau ir be, bet dar vis pasipraso kartais. NAkti grieztai nebe, siaip jauir ismiegoti pradejo. Retai naktim pabunda. Paprastai niamnina truputi ryte arba vakare. Nors pienuko nedaug, bet jis toks baltas pasidares. Nebebuna, kad isspaudus pusiau skaidrus. Tikiuosi, kad vaikutis gauna nemazai antikuniu. Po sirgimo maratono, kuris baigesi sausio pabaigoje turejom tik sloga kelias dienas. Savaite geriau antibiotikus 2 k i para, bet vistiek duodavau pries vaistus geriant kartais... Sitaip gak ir iki 2 m istempsim:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 01 balandžio 2011 - 13:54
http://uk.lifestyle....ticle-ez4w.html
va siandien uztikau toki straisni, jei trupai isleista lele, kuri pritaikyta ja zindyti su pridetu speneliu ir garsais smile.gif Idomiausia , tai, kad tai susilaukia daug neigiamu nuomuoniu, tipo kam tai mergytei mokintis zindyti, jei dar nesupranta nieko apie lytiskuma, nei krutine neuzaugusi. Man dar vienas pvz kaip suaugusiu vaizduote yra iskrypusi doh.gif
Va kazkai nesneka, kad ir taip tos mergytes zaidzia su tom lelem ir buteliukai yra juos pamaitinti ir t.t. O mano dukryte, o ir sunus karatais deda zaisliukus prie krutines ir "maitina" , o as del to dziaugiuosi smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
na jau grizom namuciu su sesyte smile.gif broliukai labai myli, sesytei demesi ojau gal net per daug smile.gif Na ir nori jie tu papuku....bet susitarsim manau per kelias dienas. Zindyti ir juos neturiu minciu kazkaip.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 04 01, 14:01)
http://uk.lifestyle....ticle-ez4w.html
va siandien uztikau toki straisni, jei trupai isleista lele, kuri pritaikyta ja zindyti su pridetu speneliu ir garsais  smile.gif Idomiausia , tai, kad tai susilaukia daug neigiamu nuomuoniu, tipo kam tai mergytei mokintis zindyti, jei dar nesupranta nieko apie lytiskuma, nei krutine neuzaugusi. Man dar vienas pvz kaip suaugusiu vaizduote yra iskrypusi  doh.gif
Va kazkai nesneka, kad ir taip tos mergytes zaidzia su tom lelem ir buteliukai yra juos pamaitinti ir t.t. O mano dukryte, o ir sunus karatais deda zaisliukus prie krutines ir "maitina" , o as del to dziaugiuosi smile.gif

o man labai grazu kai vaikai imituoja pvz nesiojima nesioklese (pvz lelyte kokia nesiojas 'slinge') arba zindyma, skaitau toki Jav zurnala (Mothering, tiesa jau nebeleis jo) tai ten nemazai tokiu viakuciu nuotrauku buna wub.gif wub.gif
Atsakyti