Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 03 28, 15:26)
Artisteee, o kodėl vyras nori, kad nebemaitintumėt?

na kaip ir dauguma, motyvuoja tuo, kad vaikas didelis ir esą nebegražu jau doh.gif man tai visai neprotingi motyvai ir labai pykstamės dėlto..
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 03 28, 14:43)

Labai ačiū 4u.gif , tikrai sudomino, gaila, kad miestas ne tas...
Atsakyti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 03 28, 15:53)
Labai ačiū 4u.gif , tikrai sudomino, gaila, kad miestas ne tas...

nepastebejau kad jus is Kauno...
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 03 28, 14:43)
na kaip ir dauguma, motyvuoja tuo, kad vaikas didelis ir esą nebegražu jau  doh.gif man tai visai neprotingi motyvai ir labai pykstamės dėlto..

Viešpatie, kaip tai realityvu, tas vaiko didumas, kad jūs žinotumėt. Va mano vyriausioji jau dvylikos,- tai ji didelė man jau dielė. Bet ir kai ji buvo keturių, irgi atrodė didelė, nes sesutė buvo tik dviejų biggrin.gif . O pusantrų metukų vaikas - mano manymu, tikrai mažytis visai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 03 28, 14:43)
na kaip ir dauguma, motyvuoja tuo, kad vaikas didelis ir esą nebegražu jau  doh.gif man tai visai neprotingi motyvai ir labai pykstamės dėlto..

Įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip iš šalies komentuojama. O dar kai vyras prisideda doh.gif
Stiprybės.
Atsakyti
labas, galetu mano MB taip galvot, butu lengviau nutraukti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 03 28, 14:29)
Sveikos ilgai maitinancios mamos,
mano dukrytei jau greitai trys metukai, vis dar maitinu MP. Bet jau norėčiau nutraukti, nes man jau darosi sunku. Ir pati su savimi viduje ginčyjuosi, kaip čia geriau pasielgus  doh.gif Jaučiu, kad natūraliai mano mažoji dar laaabai negreit atsisakytų, o aš jau ir dabar kartais irztu dėl jos nuolatinio "papinimosi" ir dieną, ir naktį...
Gal kas nors ką nors patartumėte, pametėtumėt pasiūlymų, kaip mums neskausmingai atsisveikinti su šiuo malonumu  ax.gif

Aš gana lengvai atpratinau, spenelį tepdama alyvuogių aliejumi su aitriąja paprika (būna toks aliejus, viduje pipiro ankštis). Per porą kartų atprato. Maitinau iki 3,5 metų. Būčiau gal ir ilgiau, bet pačios imunitetas labai nusilpo, pradėjo visokios ligos kibti, nusprendžiau parišti su tuo reikalu.
Atsakyti
QUOTE(pavasarine skrybelaite @ 2011 03 28, 15:56)
Viešpatie, kaip tai realityvu, tas vaiko didumas, kad jūs žinotumėt. Va mano vyriausioji jau dvylikos,- tai ji didelė man jau dielė. Bet ir kai ji buvo keturių, irgi atrodė didelė, nes sesutė buvo tik dviejų  biggrin.gif . O pusantrų metukų vaikas - mano manymu, tikrai mažytis visai  smile.gif

tagi, ir man tas vaikas mažas atrodo... ir juolabiau, kad tas Jam labai labai reikalinga...

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 03 28, 16:35)
Įsivaizduoju, kaip sunku, kai taip iš šalies komentuojama. O dar kai vyras prisideda  doh.gif
Stiprybės.

jei vyras palaikytų, būtų visai kitaip... Ta aplinkinių nuomonė išvis nulis emocijų tada. O dabar jei tik kas ką nors neigiamo ta tema pasako, Jis būtinai paantrina ir gaunasi toooks didelis konfiktas... doh.gif kad esu nekartą pasakiusi, jog tai pirmas ir paskutinis mūsų bendras vaikas.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(artisteee @ 2011 03 28, 16:59)
tagi, ir man tas vaikas mažas atrodo... ir juolabiau, kad tas Jam labai labai reikalinga...
jei vyras palaikytų, būtų visai kitaip... Ta aplinkinių nuomonė išvis nulis emocijų tada. O dabar jei tik kas ką nors neigiamo ta tema pasako, Jis būtinai paantrina ir gaunasi toooks didelis konfiktas...  doh.gif kad esu nekartą pasakiusi, jog tai pirmas ir paskutinis mūsų bendras vaikas....  doh.gif

Sveikute!
Na as manau, kad del vyro ar kt nepalaikymo mp nutraukti tikrai nereiketu. Jus juk mama ir tik jus zinote ko jusu vaikuciui reikia, ne vienas vyras nesupras paciu subtiliausiu vaiko poreikiu. As savo sunu vis dar maitinu, jam jau beveik 3metukai, bet matau, kad jam to reikia. palaikymo is kitu 0, tik ir sneka, kiek galima, nebekreipiu demesio. Vyras nei palaiko nei nepalaiko, jam tai paprasciausiai patogu, nereikia naktim keltis, nereikia vaiko raminti, kai buna susirzes, kai serga, bega pas mama. na man del to skaudu, bet as esu mama ir zinau, kad vaikui dbr duodu tai, kas jam geriausia, naturaliausia. Manau, kad paprasciausiai ramiai su vyru reikia pakalbeti ir pasakyti savo pozicija. Visai kitas reikalas jei pati to nelabai benorite. O as ir daznai pagalvoju, kad man su vyru ir pirmas ir paskutinis vaikas, visai neturi kantrybes, noro ir laiko buti su vaiku. Vakar gulejau lovoj su temperatura, o jis ijunge vaikui filmuka, sedi valgo, maziui atsibodo, atbego pas mane zaisti, o as visai sveikatos neturiu net zodi istarti. Tikrai skaudu, kai dauguma dabartiniu mamau savo vaikams atiduoda viska, o vyrai lieka tik stebetojai ir viska apeliuoja i seimos islaikyma...
Stiprybes!
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 03 28, 17:10)
Sveikute!
Na as manau, kad del vyro ar kt nepalaikymo mp nutraukti tikrai nereiketu. Jus juk mama ir tik jus zinote ko jusu vaikuciui reikia, ne vienas vyras nesupras paciu subtiliausiu vaiko poreikiu. As savo sunu vis dar maitinu, jam  jau beveik 3metukai, bet matau, kad jam to reikia. palaikymo is kitu 0, tik ir sneka, kiek galima, nebekreipiu demesio. Vyras nei palaiko nei nepalaiko, jam tai paprasciausiai patogu, nereikia naktim keltis, nereikia vaiko raminti, kai buna susirzes, kai serga, bega pas mama. na man del to skaudu, bet as esu mama ir zinau, kad vaikui dbr duodu tai, kas jam geriausia, naturaliausia.  Manau, kad paprasciausiai ramiai su vyru reikia pakalbeti ir pasakyti savo pozicija. Visai kitas reikalas jei pati to nelabai benorite. O as ir daznai pagalvoju, kad man su vyru ir pirmas ir paskutinis vaikas, visai neturi kantrybes, noro ir laiko buti su vaiku. Vakar gulejau lovoj su temperatura, o jis ijunge vaikui filmuka, sedi valgo, maziui atsibodo, atbego pas mane zaisti, o as visai sveikatos neturiu net zodi istarti. Tikrai skaudu, kai dauguma dabartiniu mamau savo vaikams atiduoda viska, o vyrai lieka tik stebetojai ir viska apeliuoja i seimos islaikyma...
Stiprybes!

Mazute ,kaip ten su tuom vestuvem ar buvai isvykus?

O del tevu tai vis paskaitau daugiavaikiu mamu pasakymus tai sako nuo 3, 4 vaiko ir vyras rimciau isijungia, iki to matyt mano ,kad mamos pakankamai stiprios viska atlaikyti biggrin.gif O jei rimtai ta tikriausiai mes taip ir susikuriam viska ant saves usikrovusios, nes pastebejau , jei kazko paprasau vyro tai padaro, bet dazniausiai pati skubedama viskastengiuosi pasidaryti, o paskui pati ir pykstu , kad nebespeju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 28, 17:38)
Mazute ,kaip ten su tuom vestuvem ar buvai isvykus?

O del tevu tai vis paskaitau daugiavaikiu mamu pasakymus tai sako nuo 3, 4 vaiko ir vyras rimciau isijungia, iki to matyt mano ,kad mamos pakankamai stiprios viska atlaikyti  biggrin.gif O jei rimtai ta tikriausiai mes taip ir susikuriam viska ant saves usikrovusios, nes pastebejau , jei kazko paprasau vyro tai padaro, bet dazniausiai pati skubedama viskastengiuosi pasidaryti, o paskui pati ir pykstu , kad nebespeju  doh.gif

Dar ne, kita savaite:) bet mazius jau man pasako,kad nenori, kad isvaziuociau, jam bus lb liudna, nors pries tai sake, "Viska as suprantu mamyte:)" Tai va, dbr siek tiek neramina:(
Na cia nuo vyro priklauso, mano baisus letapedis ir perfekcionistas, darbe viskas turi buti tobula, namie santykiai ir tobuli, vaje kaip pavargau... Jei tik mano balsas pakyla viena oktava auksciau, jis man:"Ko cia pyksti? Ko nepatenkinta? "nei pykstu nei ka, emocijos prasiverzia... matyt is jo ismokau emocionaliau i viska ziureti?smile.gif
Visada svajojau apie didele seima, o dbr bijau net pagalvoti, kiek pakalbu apie kita vaikeli negirdziu nieko, tik tyla arba... Tau reikia poilsio... Nereikia man jo, as nepevargau nuo vaiko, lb as pavargstu nuo nesupratingumo.
Tik zinau viena, kad kuo sunkiau tuo daugiau atsiranda jegu viska istverti, kazkas isijungia viduje.manau, kad viskas bus OK:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazute2008: 28 kovo 2011 - 17:07
artisteee, 4u.gif
Dar ankstoka nujunkyt, jei gali- palauk, neskubėk mirksiukas.gif

Gal kam pravers info iš PRADŽIŲ PRADŽIA lankstuko.
Čia apie nujunkymą:

Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia sisumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją.

Palaipsninis nujunkymas
Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti.
geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis.

Planuotas nujunkymas
Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Atsakyti