Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 09, 18:43)

Tai norejau paklausti mamu su panasia patirtim per kiek laiko grysim i senas vezes

Individualu.
Priimk tokią situaciją ir elgesį. Stenkis suprasti. Pasistenk kuo mažiau išsiskirti su sūnum savaitėlę, kitą.
+Nepamiršk, kad Tavo žodis- lemiamas. Tu valdai situaciją ir diktuoji taisykles, bet pati turi jų ir laikytis. mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Ar nebus taip, kad žindomas vaikas naktimis dažnai bunda dėl to, kad kyla rūgštis ar pan. ? Maniškis atsibūdęs atsisėda ir rūgteli. Tai tada vadinasi gaunasi uždaras ratas-vaikas pažinda, užmiega, o paskui bunda dėl to, kad nori atsirūgti. Jaučiu reikia nutraukti naktinį maitinimą.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 07, 19:43)
o mama pasake kodel?
Senoveje buvo prietaras, kad negalima nujunkyto vaiko vel pradeti zindyti. Jis niekuo nepagristas. Nusiramink, viska tu padarei gerai.

Senoveje gal niekas ir negalejo paaiskinti kodel, bet isminties zmones turejo. As manau, kad cia slypi psichologine reiksme. Viena diena mama kruties neduoda, o po to vel duoda. Vaikas kencia ir nesupranta kodel viena diena mama elgiasi taip, o kita jau kitaip. Juk sakoma, jei jau kazka draudi vaikui daryti, tai negalima elgtis pagal nuotaika. Vaikas turi aiskiai suvokti leistinumo ribas. Kitaip uzaugs neuritine asmenybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 04 11, 14:37)
Ar nebus taip, kad žindomas vaikas naktimis dažnai bunda dėl to, kad kyla rūgštis ar pan. ? Maniškis atsibūdęs atsisėda ir rūgteli. Tai tada vadinasi gaunasi uždaras ratas-vaikas pažinda, užmiega, o paskui bunda dėl to, kad nori atsirūgti. Jaučiu reikia nutraukti naktinį maitinimą.

Gali buti mirksiukas.gif
pas mus nesibaigiancios slogos - toks apsunkintas kvepavimas.
Tai man foliste pasake, kad kol maitinsi tol taip ir bus. Nes butent valgo pries miega ir miegodama, tai rugstys subega i nosiarykle ir isdegina...
Bet as vis tiek dar nebaigiu maitinti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 04 11, 14:37)

Gal ir taip, bet kaip sakoma,kol maitinsi nakti,pieno bus,o jei ne-nezinia
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 04 11, 17:27)
Gali buti mirksiukas.gif
pas mus nesibaigiancios slogos - toks apsunkintas kvepavimas.
Tai man foliste pasake, kad kol maitinsi tol taip ir bus. Nes butent valgo pries miega ir miegodama, tai rugstys subega i nosiarykle ir isdegina...
Bet as vis tiek dar nebaigiu maitinti... ax.gif

Nesamone, absurdas. NEmaitinu pries miega jau kuri, laika, o su nosim bedos.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 04 11, 13:37)

Ir as manau, kad nesamone. Atsirugimas ir rugstys yra skirtingi dalykai. Atsirugsta vaikas, nes zisdamas oro prisigaudo. Tiesiog iseina oras ir tiek.
Atsakyti

O mes jau gryzom i sena ritma:) Pora dieneliu mazius dazniau pazinde ir dbr viskas po senovei, matau, kad jau ir ramesnis nebeklausineja, ar niekur nezadu isvaziuoti vel... Dziaugiuosi, kad jis pakankamai gerai jautesi, kai manes nebuvo, daznai sakydavo, kad manes pasiilgo ir ar jau greitai grysiu apie papeli anei zodzio. Ir naktim labai ramiai miegojo, net nesuverkdavo, siek tiek paniurzgedavo ir tiek. Zinojo, kad manes nera, tai ir papelio tikrai nebus... O va tik as sugryzau ir vel reikia artumo... Bandau jau sneketi, kad jau tu didelis, kad papelio nebereikia-deja...O jis man, as labai jo pasiilgstu, skanus tavo pienelis:)
Kazkaip seniau jauciausi gana normaliai, kad as vis dar zindau sunu nors jam jau greitai 3metai, o dbr pradedu vel galvoti, kad gal jau pakaks, kiek galima, gal as per daug nuolaidziauju vaikui. Beto jau man taip atsibodo tas artimuju spaudimas... Suprantu ne ju reikalas, bet tas zirzimas del to per ilgo zindymo labai veikia schmoll.gif Beje, manau, kad as jau pasiruosusi nujunkymui, net ir palikusi sunu kazkaip lb ramiai jauciausi, zinojau, kad jis daug ka moka, kad pasitiki salia esanciu zmogumi, kai seniau atsimenu palikus vos keliom valandom stresuodavau. Bet matau, kad sunus dar ne, tiesiog jauciu, kad jam to zindimo dar lb reikia, taip jis nusiramina greiciau, jauciasi saugesnis. Tai va nzn, ar galvojant apie save pradeti dirbtini nujunkyma, ar vis delto isiklausyti i sunaus poreikiu.
O kaip sekasi kitom mamytem(ada 21lt, olkin ir kt), kurios maitina savo trimecius, jau seniai beskaiciau ju pasisakymus. Susigyvenau su senbuviu mintimis, patarimais:)
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 13, 14:13)
O mes jau gryzom i sena ritma:) Pora dieneliu mazius dazniau pazinde ir dbr viskas po senovei,  galvojant apie save pradeti dirbtini nujunkyma, ar vis delto isiklausyti i sunaus poreikiu.
O kaip sekasi kitom mamytem(ada 21lt, olkin ir kt), kurios maitina savo trimecius, jau seniai beskaiciau ju pasisakymus. Susigyvenau su senbuviu mintimis, patarimais:)

labas, cai zuvedra nauju niku.gal pamenat mane dar?
Bandau ir as nujunkyt.sunkiai sekasi smile.gif uzsiklijavus vaisktau dienom ir neduoda.naktim zindau .
svajoju apie antra leliuka, gal tas zindymas neleidzia ilgai pastot.o beto zygiuot i darzely rugpjuty, bus dar sunkiau.
o beto turim bedu su kakucio baime. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Måke @ 2011 04 13, 15:55)
labas, cai zuvedra nauju niku.gal pamenat mane dar?
Bandau ir as nujunkyt.sunkiai sekasi smile.gif uzsiklijavus vaisktau dienom ir neduoda.naktim zindau .
  svajoju apie antra leliuka, gal tas zindymas neleidzia ilgai pastot.o beto zygiuot i darzely rugpjuty, bus dar sunkiau.
o beto turim bedu su kakucio baime. verysad.gif

Pamenu:)
Mes ir ruosiames i darzeli, ech tik mano is tu, kuriems nelabai dar bendravimo su vaikais riekia, as tokia maza buvau ax.gif bet man jau greit i darba tai i darzeli teks eiti.
Na mum tas nujunkymas tai nesekmingas, as ir bandziau nuo kokiu dvieju metu ir as vos tik sumazindavau maitinimu skaiciu(aisku su vaiko protestais ir asarom) mano mazius susirgdavo. Jei duodu pagal jo poreiki vaiksto laimingas, viskas gerai. Tik pradedu kalbeti, kad jau laikas sakyti pieneliui ate, jis tuoj lupa tampo.Pakeisti maistu nepavyksta, na suvalgo koki gardesi ir uz pusvalandzio vel prie papelio... Esu gavusi daug patarimu, kad patepti kuo neskaniu ir vaikas pats nebenores, na man kazkaip nepriimtina. Kai kurie man sako, kad cia jau vaiko kaprizai, o as juos tenkinu ir auginu didziausia savanaudi:( Nors zinau ne viena dideli savanaudi, kurie zinde gal tik menesi...
O ar kakucio baime atsirado nuo uzkietejusiu viduriuku? Zinau, kad yra vaiku, kurie bijo kakoti nes jiems skauda, kai uzkieteja viduriai...
As tai noreciau atjunkyt be visu tu skaudziu isgyvenimu, na negaliu ziureti kaip vaikas verkia del to, kad negali gauti tai, ka gavo nuo pirmuju dienu... Gal ir kvaila as, bet cia juk ne saldainio ar desros praso, o artumo, nusiraminimo, saugumo. Tik abejoju ar turesiu ryzto islaukti schmoll.gif
Atsakyti
Mazut, as tepiau ir pipirais, ir cesnaku, jis nusivalo arba sako eik prausti.dabar geras budas uzsiklijavau ir pasitepiau dazais raudonais, sakau man skauda , kraujas bega, padeda.dienom nors nepraso kas pusvalandy doh.gif
panasus musu papinukai, tik as neisivaizduoju kas butu jei rysciausi kelionej be jo. unsure.gif o tu saunuole thumbup.gif
atrodo nekieteja tie viduriukai, bet va savaite laiko , nedaro, tada klzimute ir padaro bet nekieti jei gerai as ten suprantu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Måke @ 2011 04 13, 16:39)
Mazut, as tepiau ir pipirais, ir cesnaku, jis nusivalo arba sako eik prausti.dabar geras budas uzsiklijavau ir pasitepiau dazais raudonais, sakau man skauda , kraujas bega, padeda.dienom nors nepraso kas pusvalandy doh.gif
panasus musu papinukai, tik as neisivaizduoju kas butu jei rysciausi kelionej be jo. unsure.gif o tu saunuole  thumbup.gif
atrodo nekieteja tie viduriukai, bet va savaite laiko , nedaro, tada klzimute ir padaro bet nekieti jei gerai as ten suprantu. doh.gif

Galvojau ir as kas butu jeigu as ji palikciau ilgesniam laikui, baisiai panikavau pries kelione, o jis ta mano nerima lb jaute. Bet kai isvaziavau is namu, isedau i lektuva, nusiraminau, juk palikau su zmogum, kuris myli mano susnu, zinojau, kad gerai pasirupins. Siaip jis niekada neverkslendavo pries man iseinant kur, duodavo bucki, paprasydavo lauktuviu ir tiek. Sykart as jau 2sav iki keliones jam pradejau viska pasakoti, o kai liko 2dienos maciau, kad jis lb jaudinasi, lb daznai zinde, nepaleido manes is akiu. Tik iseinant nustebino, su manim atsisveikino, pabuciavo, dar karta paklause, kur vaziuoju ir nuejo zaisti, o vat teveliui pasake, kad jo "Nemyli" verysad.gif Matyt del to, kad su manin isvaziuoja?
Manau mes mamos lb del visko pergyvenam nei tie vaikai, o jie gudruoliai zino kuri mygtuka pajungti smile.gif
Atsakyti