Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 13, 20:23)
Manau mes mamos lb del visko pergyvenam nei tie vaikai, o jie gudruoliai zino kuri mygtuka pajungti smile.gif

Manau, kad čia daugiau savipaguodai taip sakot, nes jūs žiūrite į viską suaugusiojo akimis ir jus protu suvokiat, kad paliekat sūnų su labai mylimu žmogumi.
Nors jūsų sūnelis jums ir atrodo didelis, bet jis dar taip racionaliai nemąsto. Jam kiekvienas išsiskyrimas su Jumis yra labai sunkus (jei aišku, jei ne ta situacija, kai kelionės labai dažnos ir ne tas atvejis apie kuriuos sakoma 'ir šuo kariamas pripranta' cool.gif ).
O aš labai gerai prisimenu kiekvieną atvejį vaikystėje, kaip be proto sunku buvo skirtis su mama, kai ji kur su tėčiu keliaudavo (ir manęs nepalikdavo bet kur, bet kam - su pačiu artimiausiais žmonėmis - broliu ir sese). Dabar suaugusi aš protu irgi suvokiu, kad mama, tėtis turėjo savo gyvenimą, dabar viskas atrodo paprastai, bet vaikystėje man kiekvienas tėvų išvykimas buvo tragedija..nerodžiau aš tų pergyvenimų žmonėms, su kuriais likdavau, bet stresas būdavo didžiulis..dabar suaugusi pamenu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 04 13, 19:50)
Manau, kad čia daugiau savipaguodai taip sakot, nes jūs žiūrite į viską suaugusiojo akimis ir jus protu suvokiat, kad paliekat sūnų su labai mylimu žmogumi.
Nors jūsų sūnelis jums ir atrodo didelis, bet jis dar taip racionaliai nemąsto. Jam kiekvienas išsiskyrimas su Jumis yra labai sunkus (jei aišku, jei ne ta situacija, kai kelionės labai dažnos ir ne tas atvejis apie kuriuos sakoma 'ir šuo kariamas pripranta' cool.gif ).

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 04 13, 20:50)
O aš labai gerai prisimenu kiekvieną atvejį vaikystėje, kaip be proto sunku buvo skirtis su mama, kai ji kur su tėčiu keliaudavo (ir manęs nepalikdavo bet kur, bet kam - su pačiu artimiausiais žmonėmis - broliu ir sese). Dabar suaugusi aš protu irgi suvokiu, kad mama, tėtis turėjo savo gyvenimą, dabar viskas atrodo paprastai, bet vaikystėje man kiekvienas tėvų išvykimas buvo tragedija..nerodžiau aš tų pergyvenimų žmonėms, su kuriais likdavau, bet stresas būdavo didžiulis..dabar suaugusi pamenu smile.gif

Suvokiu ir suprantu, kad mano sunui buvo sunku issikirti su manim tom keliom dienom, juk as ir pati rasiau kaip jis stresavo pries mano isvykima . Gryzus ir turejo isitikinti, kad viskas bus taip kaip seniau nes mes taremes, kad grys mamyte grys ir pieniukas. Lygiai taip pat ir as vaikysteje liudedavau, kai mama su teciu mane palikdavo seneliams.Mane tevai augino ti k 1menesi, o paskui augau su seneliais, tetom, darzeliu. Bet tikrai nematau nieko blogo jei mama keliom dienom palieka vaikuti ir leidzia sau pailseti.Juk nedaro to daznai. Viena diena teks su vaiku isiskirti, iseis i darzeli, mokykla. Beje, trimetis jau suvokia, kad mama jo tikrai visam laikui nepaliko, kad ji sugrys(aisku jei nera kada nors nusivyles ir buvo tam paruostas). Tikrai dziaugiuosi, kad mano sunus neblogai laikesi,kad istvere kelias dienas be kruties.O kad buvo liudesio ir asaru, reikejo ji ir paguosti ir priglausti, kai manes nebuvo as zinau. Isiskyrimo skausma as puikiai suprantu, o mazam zmogiukui jis dar didesnis.
Atsakyti
QUOTE(Måke @ 2011 04 13, 16:39)
Mazut, as tepiau ir pipirais, ir cesnaku, jis nusivalo arba sako eik prausti.dabar geras budas uzsiklijavau ir pasitepiau dazais raudonais, sakau man skauda , kraujas bega, padeda.dienom nors nepraso kas pusvalandy doh.gif
panasus musu papinukai, tik as neisivaizduoju kas butu jei rysciausi kelionej be jo. unsure.gif o tu saunuole  thumbup.gif
atrodo nekieteja tie viduriukai, bet va savaite laiko , nedaro, tada klzimute ir padaro bet nekieti jei gerai as ten suprantu. doh.gif

siaip kazkur kitur bedos, nes maniskiui buna, kad net girdisi bum kai i puoda krenta ir tokie kaip kiskio spyriukai, jei pakieteja..... Bet kai dabar jau nebeturim bedu su pilvuku, nebesuku galvos. Ir vaikas tik retkarciais piktesnis buna, o budavo kad nekieteja, o tustinasi sunkiai... SAkyciau cia dek bakteriju disbalanso ir virskinimo bedu....

Kas del vaiko palikimo manasis mane puikiia pakeidia 2-3 val. o ilgiau retai tenka. Tiesa, jei pabudes manes neranda, tai klykia ir iesko apie pusvalandi ir ne del pieno. Reikia mamos ir tiek.
O kelioms dienosm nepalikinesiu, o ir nera kam,nebent vyrui, bet... jis elementarius dalykus pamirsta, tai bijociau, nervinciausi.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 13 balandžio 2011 - 23:08
Mazute, sveika!
Saunuole, kad ryzaisi palikti vaika porai dienu. Tai ir jam stresas ir tau. Bet tokie stresai padeda mums ismokti kazka naujo. Stresas tai ne tik blogis. Jei stresuoji nuolatos, tai blogai, bet jei kartais, tai stresas net padeda. O kaip vaikui, tai ir uzaugti padeda ir kazka suprasti. Tikrai nepergyvenk, kad palikai. Buvo ir jam ir tau sunku. Bet grizai, parodei, kad myli... Ir jam tapo ramiau ir tau. Ir abu gavote naujos patirties - "uzaugote". 4u.gif
O del nujaukinimo.... Na ka as galiu patarti. As jau supratau, kad jau kokius 2 metus vis mastau apie tai, kad gal jau gana... na ir kas... Vis dar maitinu... doh.gif Nenoriu as dukros asaru matyti... Buna sunku, kartais tikrai pykstu .. bet ... gauna mano dukrele MP ir jai tai yra iki siol svarbu. wub.gif
Pries metus atrode, kad ji jau didele ir gal jau nebereikia... Ir dabar lygiai taip pat... Niekas nepasikeite... Tai kokie tada butu argumentai jai, kad nebeduodu MP? Kol kas ju neturiu... Gal jei pastosiu, manau, kad tada turesiu... Bet cia irgi pagyvensime pamatysime. Kol kas leidziu viskam buti taip, kaip yra... wub.gif
Ir tu priimk sprendima, kuris tiktu jum abiem. 4u.gif Bet tikrai nei vyrui, nei mamai...
Sekmes ir stiprybes priimant sprendimus! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 13, 20:23)
Galvojau ir as kas butu jeigu as ji palikciau ilgesniam laikui, baisiai panikavau pries kelione, o jis ta mano nerima lb jaute. Bet kai isvaziavau is namu, isedau i lektuva, nusiraminau, juk palikau su zmogum, kuris myli mano susnu, zinojau, kad gerai pasirupins. Siaip jis niekada neverkslendavo pries man iseinant kur, duodavo bucki, paprasydavo lauktuviu ir tiek. Sykart as jau 2sav iki keliones jam pradejau viska pasakoti, o kai liko 2dienos maciau, kad jis lb jaudinasi, lb daznai zinde, nepaleido manes is akiu. Tik iseinant nustebino, su manim atsisveikino, pabuciavo, dar karta paklause, kur vaziuoju ir nuejo zaisti, o vat teveliui pasake, kad jo "Nemyli" verysad.gif Matyt del to, kad su manin isvaziuoja?
Manau mes mamos lb del visko pergyvenam nei tie vaikai, o jie gudruoliai zino kuri mygtuka pajungti smile.gif

o kokiam laikui iskridot? As taip pat savo papinuke palikau namuose dviem savaitem
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 04 14, 08:28)
o kokiam laikui iskridot? As taip pat savo papinuke palikau namuose dviem savaitem

Tik trim dienom:)
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2011 04 14, 08:17)
Mazute, sveika!
Saunuole, kad ryzaisi palikti vaika porai dienu. Tai ir jam stresas ir tau. Bet tokie stresai padeda mums ismokti kazka naujo. Stresas tai ne tik blogis. Jei stresuoji nuolatos, tai blogai, bet jei kartais, tai stresas net padeda. O kaip vaikui, tai ir uzaugti padeda ir kazka suprasti. Tikrai nepergyvenk, kad palikai. Buvo ir jam ir tau sunku. Bet grizai, parodei, kad myli... Ir jam tapo ramiau ir tau. Ir abu gavote naujos patirties - "uzaugote".  4u.gif
O del nujaukinimo.... Na ka as galiu patarti. As jau supratau, kad jau kokius 2 metus vis mastau apie tai, kad gal jau gana... na ir kas... Vis dar maitinu...  doh.gif Nenoriu as dukros asaru matyti... Buna sunku, kartais tikrai pykstu .. bet ... gauna mano dukrele MP ir jai tai yra iki siol svarbu.  wub.gif 
Pries metus atrode, kad ji jau didele ir gal jau nebereikia... Ir dabar lygiai taip pat... Niekas nepasikeite... Tai kokie tada butu argumentai jai, kad nebeduodu MP? Kol kas ju neturiu... Gal jei pastosiu, manau, kad tada turesiu... Bet cia irgi pagyvensime pamatysime. Kol kas leidziu viskam buti taip, kaip yra...  wub.gif
Ir tu priimk sprendima, kuris tiktu jum abiem.  4u.gif  Bet tikrai nei vyrui, nei mamai...
Sekmes ir stiprybes priimant sprendimus!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dekui uz palaikyma:)
As ir stipriu argumentu neturiu, kad imt ir nujunkyt. Manau, kad kiti salia esantys tu argumentu turi daugiau, ypatingai mano uosviene, ji nuolatos man porina, kad jau tas tavo pienas nieko gero. Beto  ir valgo geriau, kai pieno negauna ir zymiai paklusnesnis su kitais, kai taves nera. Na del maisto tai tikrai daugiau suvalgo, kai pieniuko negeria, bet del to paklusnumo tai as nepergyvenu, zinau, kad visi vaikai mamom daugiau kaprizu parodo, kad jauciasi drasesni. Mes cia pries 2sav sirgom, roto ar noro virusas buvo, mazylis tikrai blogai jautesi, gere pieneli ir veme, o ji man liepe neduot, o kaip neduot jei jis ant jo tik ir kabojo nes baisiai bijojo to vemimo... Beto daznai man pasako:"Va nemaitintum galetum ir dazniau be vaiko pakeliauti, iseiti kur" Bet as neturiu tokio noro be vaiko keliauti, man ramiau kai jis salia, o ir jis jauciasi saugus. Tai buvo pirmas ilgesnis musu issiskyrimas ir sunu palikau del to, kad pasirode per trumpas laiko tarpas ji tampyti po aerouostus. is vienos vietos i kita, daugybe nauju zmoniu. Maniau, kad jam bus maziau streso... O ir jis gana neblogai laikesi ir valge gerai ir miegojo ir linksmas buvo, buvo ir liudnumo akimirku, bet susitvarke... Beje ir as pailsejau nuo kasdienybes ir sunui buvo nauja patirtis:)

Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 13, 22:06)
Suvokiu ir suprantu, kad mano sunui buvo  sunku issikirti su manim tom keliom dienom, juk as ir pati rasiau kaip jis stresavo pries mano isvykima .  Isiskyrimo skausma as puikiai suprantu, o mazam zmogiukui jis dar didesnis.

Manau nereikai tiap dramatizuoti. Vaikas vaikui nelygus, tia viena, o antra - nu ner tiap jau viskas tragiskai sunku jiems. As labiau sutikciau su pirmaja jusu mintim, kad gudrus tie vaikai ir tikrai pakankamai stiprus. As va vaziavau gimdyt, teko palikti vaikus mano mamai sesiom dienom. Grizus labai lauke, ypac sesytes smile.gif Nebuvo jokiu isteriju, nuolatinio sedejima ant keliu ar panasiu "prilipimo" pozymiu.
Manau nereik bijoti suteikti vaikams ir sunkesniu isgyvenimu, juk ju dar tirkai bus daug gyvenime.. Ir issiskyrimu ir nelaimingu meiliu ir siaip sunkumu kai ne viskas sekasi taip kaip noretusi - nuo visko gi neapsaugosim, o ir nereikia. As vistik laikausi nuomones kad sunkumai grudina. Zinoma, juos reikia pateikti su meile, padeti vaikui jei jam reikai pagalbos, bet tikrai nereik sudaryti siltnamio salygu.
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 14, 11:02)
Tik trim dienom:)

Boria buvo 2.5 metu kai isvaziavau gimdyt, taip pat viskas buvo gerai
Atsakyti
Užėjau mergaitės akis paganyti į šį skyrelį ir vos nuo kėdės nenukritau - OLKIN - tavo vaikiukas gimęs 2008 06 01? MAZUTE - tavo 2008 06 02?... o manoji 2008 06 04 - ir vis dar maitinu biggrin.gif

Dičkę maitinau iki 2 m 8 mėn. - atprato labai lengvai ir be vargo. Gal todėl, kad jau gerus metus pienukas tebuvo (ir dabar su mažaja) ritualas prieš pietų miegelį ir nakčiai (ir žinoma kelis kartus pasikuitus naktį biggrin.gif ). Nes maniškės nė viena nenaudojo soskiuko - aš už jį dirbu biggrin.gif

Atpratint mažosios vis neprisiruošiu - manau vasarą mirksiukas.gif dabar kažkaip labai dar mums gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 04 15, 19:32)
Užėjau mergaitės akis paganyti į šį skyrelį ir vos nuo kėdės nenukritau - OLKIN - tavo vaikiukas gimęs 2008 06 01?  MAZUTE - tavo  2008 06 02?...  o manoji  2008 06 04 - ir vis dar maitinu  biggrin.gif

4u.gif 4u.gif

Siuo metu skaitau knyga 'Breastfeeding older children'. Ir tikrai 2 ar 3 metuku pypliuko zindymas neatrodo kazkas antzemisko. O iki 2m zindyti privalu! Be jokiu isimciu.
Tik musu visuomene gan suvarzyto ir riboto poziurio. Labai jauciasi ziniu trukumas.

smile.gif Saunuoles, mamytes 4u.gif Tai didelis inasas i vaiko pasauli, emocine busena, jausmus ir asmenybe.
Atsakyti