Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(negriuke @ 2011 04 28, 13:57)
Ojoj, vargeli, tai aš esu iškrypėlių iškrypėlė, nes mano sūnui tuoj 4.5 m., o naktį vieną kartelį atsikelia pavalgyti. Aš žurnalų jau seniai nebeperku, bet gal kuri turi ir gali atsiųsti kas paminėta tame straipsnyje apie tyrimus (kada kas darė), kokie psichologai pasisako apie tokias nesąmones. blush2.gif Mums nutraukimas (sumažinimas iki vieno karto per dvi paras) buvo natūralus ir beveik neskausmingas, kažkaip sutarėm su juo gražiai. Čia prisiskaičiau, kad neįmanoma gražiai, kad reikia drastiškai nutraukti ir pan. tai aš savimi taip didžiuojuosi ir Jums patariu, kad nebūtina vaiko traumuoti nutraukiant skanumėlį. smile.gif

tas ir yra, kad ten apie jokius konkrecius tyrimus ar pavardes nekalbama, bet vis tiek taip tvirtai teigiama, kad blogai tas zindymas ilgas vaikui doh.gif

as irgi tikiuos, kad ateis laikas ir savaime viskas gausis, be dideliu stresu ir kanciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 04 28, 16:29)
tas ir yra, kad ten apie jokius konkrecius tyrimus ar pavardes nekalbama, bet vis tiek taip tvirtai teigiama, kad blogai tas zindymas ilgas vaikui  doh.gif

as irgi tikiuos, kad ateis laikas ir savaime viskas gausis, be dideliu stresu ir kanciu  4u.gif

Man atrodot Jūs dar tokie mažiukai, tai mėgaukitės dar ilgai ilgai tuo. 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, vat butent, kad ten jokiu tyrimu, jokiu konkreciu pavardziu tik kazkokie sapaliojimai kazkokios psichiatres, kuri tokiu nesamoniu prisapaliojo, kad ojojoj... Susinervinau belekiek... man jau net pazystami skambino ir taip na gana subtiliai, bet sako:"O tu ar skaitei ta straipsni apie vaiko tvirkinima?" Na ka skaiciau sakau. O jie man"O tai tu gal jau baik tuos maitinimus, matai, kad tu vaikui tiek bedu pridarysi, paskui jis ir rukys ir gers ir t.t" O as pradejau savo filosofija, kas cia jau mano reikalas ir tegul\ pamegina man kas nors irodyti, kad as kenkiu savo vaikui...jauciu, kad dar sulauksiu kokiu "smagiu komentaru" komentaru verysad.gif Turesiu visiem aiskintis ir teisintis vien per kazkoki kvaila zurnala...
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 28, 14:58)
Sveikos, vat butent, kad ten jokiu tyrimu, jokiu konkreciu pavardziu tik kazkokie sapaliojimai kazkokios psichiatres, kuri tokiu nesamoniu prisapaliojo, kad ojojoj... Susinervinau belekiek... man jau net pazystami skambino ir taip na gana subtiliai, bet sako:"O tu ar skaitei ta straipsni apie vaiko tvirkinima?" Na ka skaiciau sakau. O jie man"O tai tu gal jau baik tuos maitinimus, matai, kad tu vaikui tiek bedu pridarysi, paskui jis ir rukys ir gers ir t.t" O as pradejau savo filosofija, kas cia jau mano reikalas ir tegul\ pamegina man kas nors irodyti, kad as kenkiu savo vaikui...jauciu, kad dar sulauksiu kokiu "smagiu komentaru" komentaru verysad.gif Turesiu visiem aiskintis ir teisintis vien per kazkoki kvaila zurnala...

o siaube doh.gif nu bet ir netingi zmones kistis ne i savo reikalus gun_bandana.gif
Atsakyti
ai mamos, nugi gerai sako tie psichologai, mokyti zmones. Va turiu dukryte dabar. Pavalgo zmogus tvarkinai ir isspjauna (.)(.) pati. O bernai budavo - ciulpia ciulpia tuos (.)(.) ciulpia ciulpia. Atimu jau po valandos kabejimo, tai rekia. Nors jau senai privalge. NU priklausomybe ne kitaip. O mergyte tai ka, jai krutis asicijuojasi tik su maistu, jokiu iskrypelisku gauruotu minciu neturi zmogelis. Pavalge isspjove, jei nori tiesiog paciultp ka nors tai geriau savo kumsti susikisa, bet kruties neima. Nu ir sakau, neiskrypus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2011 04 28, 14:57)
tai aš savimi taip didžiuojuosi ir Jums patariu, kad nebūtina vaiko traumuoti nutraukiant skanumėlį. smile.gif

wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras,
nesinervinkit del kazkokio straipsniu, tikrai neverta gadinti savo nervu lasteliu mirksiukas.gif

mane tik nusijuokt priverte ir tiek nes net neabejoju kad nesamones prirase.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 17:09)
ai mamos, nugi gerai sako tie psichologai, mokyti zmones. Va turiu dukryte dabar. Pavalgo zmogus tvarkinai ir isspjauna (.)(.) pati. O bernai budavo - ciulpia ciulpia tuos (.)(.) ciulpia ciulpia. Atimu jau po valandos kabejimo, tai rekia. Nors jau senai privalge.

lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mus liko valgymas rytais. Jei praso nakti, neduodu, nusnekinu. Vakarais enbepraso niekada, o preis pietu miegeli kartais dar buna, bet... zino, akd gaus ryte ir viskas issisprendzia smile.gif
Netikiu jokiais tokiais straipsniais, nes vaikui negali pakenkti tai, kad ji ramina, kas suteikia saugumo ir maloniu pojuciu.
Tiesa, dabar kiek kitaip galvoju apie vaiko virs metu zindyma n kartu per diena. Visgi gal reikia siokios tokios tvarkos vosame tame...
Atsakyti
Luttuke, kaip tu isivaizduoji 'tvarka' ? ax.gif

Visiskai nieko bloga nera tame, jei 12 menesiu vaikas atsisako mesos ar kitokio 'rimto' maisto ir vietoj to renkasi MP. Iki ~18 menesiu nauji maisto produktai jam tik susipazinimas su kitu skoniu, kitokia tekstura ir pns.

Kalbant apie 'tvarka' sioje srityje...manau gal siokia tokia ji ir turi buti, taciau ne paciame zindyme (JIS NIEKUOMET NEBUS ZALINGAS!!), bet apskritai visoje vaiko dienotvarkeje ir jo meniu. Mama PRIVALO gaminti, siulyti, net ir zinodama, kad greiciausiai vaikas atsisakys arba suvalgys max 1 sauksteli. Nevalia numoti ranka, tingeti ar pasirinkti lengviausia kelia (pastebiu, kad tai gana dazna), pvz vaikui siulomi ivairiausi uzkandziai - razinos, saldzios vaisiu tyres, sureliai, sausainiai, arbatytes, sultys, kt. Tada ir prasideda... 'chaosas', is kurio iseiti gana nelengva.

Is tiesu as nezinau ar imanoma ta siluma ir ramybe, kuria vaikelis gauna su MP (kokio amziaus jis bebutu) wub.gif pakeisti kazkuo kitu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 04 29, 16:23)
Tiesa, dabar kiek kitaip galvoju apie vaiko virs metu zindyma n kartu per diena. Visgi gal reikia siokios tokios tvarkos vosame tame...

pritariu. Tvarkos reikia ne del vaiko, o del pacios mamos. Bent man jos reikejo. Na ir prisipazinkit nuosirdziai, kuriai lengva eiti i darba nakti atsikelus penkis sesis kartus?
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2011 04 29, 16:55)
Is tiesu as nezinau ar imanoma ta siluma ir ramybe, kuria vaikelis gauna su MP  (kokio amziaus jis bebutu) wub.gif pakeisti kazkuo kitu...  smile.gif

na zinok as dabar kai turiu mergyte tai galvoju kad taip. Ne pakeisti MP bet kad jai silumos, ramybes ir nusiraminimo reikai kazkokio kitokio tai faktas. Papukas jai netinka....jai tai pienas ir tiek. Na as nezinau ka ji galvoja zinoma, bet vien paciulpti kad nusiramintu ji nenori. Buna rekia, o papuko neima, nes nera alkana ir valgyt nenori...jai labiau patinka neisojimas, supavimas ant ranku ir pan. Zinoma, tai tas pats mamos artumas...
Atsakyti

Zinoma, ne visi vaikai vienodi.
Taciau jei mazylei to labai reiketu - galetum atstumti? 4u.gif
Atsakyti