Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

O aš jau 5 metus visiems atskirai gaminu, ir tai mane nelabai žavi. Būtų puiku, jei visi valgytų tą patį maistą, bet ne-visi su savo skoniais, pincipais. Mano jaunėlis, kaip tik mažesnis geriau valgė, o dabar tai jam iš vis niekuom įtikti neįmanoma-raukosi, spaudosi, netinka, nei tėtės, nei mamos, nei brolio maistas, nei švelnus, nei aštresnis.O aš jau džiaugiausi, kad jis kitoks, neišrankus. Ir nesakyčiau, kad čia mano koks apsileidimas, kantrybės stoka ar pan. Nei jis žinda per daug.Anksčiau net daugiau žįsdavo, bet, kaip minėjau, ir geriau valgė. Nežinau, gal dantys, gal kas, tikiuosi praeis tie nevalgymai.
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2011 05 01, 09:35)
o kai keli vaikai, gamini atskirai trims? ir vyrui dar, nu kad nesijaustų atskirtas? smile.gif Kaip visada SM,prasideda keliavimas į lankas:)

kodel gi ne. aisku, ne tada, kai jau prasideda issidirbinejimas, kai susitare, kad valgys ta, o kai pagaminta nebenori ir pan.
as apskritai gaminu tai, kas greit pagaminama, ta prasme, kad nereiktu prie puodu ilgai stovet, kokius kotletus vartyt ar dar ka. Dazniausiai troskintas, orkaitej keptas, virtas maistas, tai kazkaip labai ilgai neuzima, sudejai gamintis ir ramu. tad sunkumu nekyla. aisku, jeigu kokie 5 vaikai ir visiems atskirai, gal jau sudetinga butu laugh.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2011 05 01, 12:19)
Esu zmona, esu mama ir megaujuosi visais isipareigojimais tiek seimai, tiek sau.  wub.gif

drinks_cheers.gif wub.gif

Sveikinimai Mamoms Mamos dienos proga!! wub.gif wub.gif
Atsakyti
Su švente, mamytės wub.gif

Buvau nusiteikusi rytais savo mažos princesės jau nebemaitinti, bet ji mane terorizuoja biggrin.gif - šiandien pabudo 6.45 val. ir sako: "Duok pieniuko paskutinį lašiuką...". Sakau kad nebeliko, pasilik vakarui, tai ji - "Tada keliuosi". lotuliukas.gif Niekaip neprikalbinau dar pagulėt užsimerkusiai - teko duot ir dar ramiai miegot iki 8. 30 val. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 05 01, 14:20)
Su švente, mamytės  wub.gif

Buvau nusiteikusi rytais savo mažos princesės jau nebemaitinti, bet ji mane terorizuoja  biggrin.gif  - šiandien pabudo 6.45 val. ir sako: "Duok pieniuko paskutinį lašiuką...". Sakau kad nebeliko, pasilik vakarui, tai ji - "Tada keliuosi".  lotuliukas.gif  Niekaip neprikalbinau dar pagulėt užsimerkusiai - teko duot ir dar ramiai miegot iki 8. 30 val.  biggrin.gif

thumbup.gif wub.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

maniskis irgi prabunda ryte ir iskart sako 'duok pienuko duok pienuko' wub.gif o siryt kazkodel pabudes uzsimerkes dar sako 'duok sausaini' blink.gif na jau geriau tegul pienuko praso hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 05 01, 15:20)
Buvau nusiteikusi rytais savo mažos princesės jau nebemaitinti, bet ji mane terorizuoja  biggrin.gif  - šiandien pabudo 6.45 val. ir sako: "Duok pieniuko paskutinį lašiuką...".

Kaip miela wub.gif wub.gif wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
puiku, jei yra pasiryžimo tiek stovėti prie puodų smile.gif nes aš kiek kitaip į tai žiūriu...ne tik dėl mano akiračio susiaurėjimo biggrin.gif , bet ir noro, kad mano vaikai VISI suprastų, kad mama ne robotas ir mokėtų taikytis prie vienas kito.

Su mamos diena visas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2011 05 01, 18:54)
puiku, jei yra pasiryžimo tiek stovėti prie puodų smile.gif nes aš kiek kitaip į tai žiūriu...ne tik dėl mano akiračio susiaurėjimo biggrin.gif , bet ir noro, kad mano vaikai VISI suprastų, kad mama ne robotas ir mokėtų taikytis prie vienas kito.

Nemanau, kad jie taip galvoja ar stovim prie vyryklės, ar ne mirksiukas.gif aš irgi priklausau tai rūšiai mamyčių, kurios gamina visiems ir įvairiai - vyrui ir sau vienus patiekalus, mergaitėms kitus - ypač dičkei, nes ji labai nevalgi ir išranki. Taip kad kartais dvigubą darbą darau ne tik per pietus, bet ir per pusryčius ir vakarienę.
Bet man taip patinka blush2.gif blush2.gif
Patinka ir vienai tvarkyti namus, nes kiti mažiau prisideda blush2.gif
Nesijaučiu verge, nes taip man gerai, taip aš jaučiuosi laiminga. Jei kažkam kažkas trukdo - tikrai nereikia aukotis - tada mama bus susiraukusi ir nelaiminga visų pirma savo viduje, o tada kenčia visi mirksiukas.gif

Juk jei taip galvot, tai mes vergės ir dėl to, kad ilgai maitinam biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
aš neskaiua, kad jie galvoja apie mamos gaminimą - atvirkščiai, dažnai kaip tik nesuvokia... ir nepadeda. todėl reikiamokyti taikytis, padėti ir t.t.
toks straipsnis visai į temą šia proga:

http://www.lrytas.lt...1...kųstis.htm

ir nu nereikia kraštutinumų -aš apie maitinimą krūtimi nieko nesakiau, nes čia kaip tik palengvinimas mamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukianti29: 01 gegužės 2011 - 21:29
As irgi seniau gamindavau sau, vyrui ir dukrai. Vyras su dukra labai isrankus maistui, dukra dar ir nevalgiuke (beje, vyras kai buvo mazas irgi buvo nevalgiukas). Bet po truputi, vis retinau tuos atskirus gaminimus. Dabar dazniausiai gaminu bendrai visai seimai sveikesni maista, kartais vienam seimos nariui buna maziau megiamas, kartais kitam.
O maziukui Mp tai daugiau tik uzkandis ar nusiraminimas, nes per diena pilnai pavalgo.
Atsakyti
Mes su dukryte valgom ta pati,arba bent sau darausi tai,ka galetu ir dukryte valgyti (virtos kruopienes, darzoves, mesa,sriubytes,pan.), o vyrui jei netinka sveikas maistas,gaminasi pats blush2.gif Pasidaro picos,kebabu,issikepa mesos blush2.gif Na ir nieko,kol kas nesiskundzia smile.gif Bet man nepatinka kai prie vaiko rusiuojamas maistas ta prasme,kad jai kazkas yra neduodama g.gif Na,kolkas yra kaip yra,o veliau manau reiks leisti vaikui paciam pasirinkti jei labai nores kartais ir ta nesveikesni maista.
Beje,kita sekmadieni mums metuku jubiliejus,norim ta proga sveikuolisko torto,kuri galetu ir dukryte ragauti .kazi ar tokiu buna? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 05 02, 11:52)
Beje,kita sekmadieni mums metuku jubiliejus,norim ta proga sveikuolisko torto,kuri galetu ir dukryte ragauti .kazi ar tokiu buna? ax.gif

kas kam yra sveikuoliskas ziurint....man tai sveikuoliskas tai be jokiu E ir visokiu ten panaisu brudu. O tai reiskia keptas namie. O kad ten koks riebaliukas ir bus tai manau karta metuose tikrai galima smile.gif Torto recepto as nezinau, bet va pvz pyragas man sitas labai grazus ir skanus http://tangosuhelena...elo-asaros.html
zinoma ten varske, kiausiniai...jei tokiu dalyku dar nevalgot tai geriau ateiciai atideti.
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2011 05 02, 10:52)
norim ta proga sveikuolisko torto,kuri galetu ir dukryte ragauti .kazi ar tokiu buna? ax.gif

Pvz. Biskvitinis tortas su vaisiais ir lengvu jogurtiniu pertepimu.
Svarbu zvakute ant torto biggrin.gif , metinukui torto ragavimas nera pramoga. mirksiukas.gif
Atsakyti