Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(ast_alaus @ 2011 05 02, 12:27)
Pvz. Biskvitinis tortas su vaisiais ir lengvu jogurtiniu pertepimu.
Svarbu zvakute ant torto  biggrin.gif , metinukui torto ragavimas nera pramoga.  mirksiukas.gif

taip,metinukui tai ne,bet kitiem - taip biggrin.gif Cia mane spaudzia kad kanors sugalvociau,ka butu galima ax.gif o sveikuoliskas man aisku reiskia be E, ir be/su mazai cukraus (jei tai imanoma)...
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 05 01, 16:20)
Su švente, mamytės  wub.gif

Buvau nusiteikusi rytais savo mažos princesės jau nebemaitinti, bet ji mane terorizuoja  biggrin.gif  - šiandien pabudo 6.45 val. ir sako: "Duok pieniuko paskutinį lašiuką...". Sakau kad nebeliko, pasilik vakarui, tai ji - "Tada keliuosi".  lotuliukas.gif  Niekaip neprikalbinau dar pagulėt užsimerkusiai - teko duot ir dar ramiai miegot iki 8. 30 val.  biggrin.gif

Sveikos:)
Ir man nepavyksta susitarti, rytais jis zinda net kelis kartus kol is lovos islipam, po pusryciu vel papraso Mp ir jei pasiulau atideti iki pietu miego, tai jis man sako:"na tai as jau pavargau, noriu miego":) Na gudrumas neispasakytas. O kai pasakau, kad pieniukas baigiasi, primerkia akis ir "Tu juokauji? Yra pieniuko, nepasakok..."Beje, visada pieniuko papraso pries einant i svecius, na jei einam i nepazystama aplinka, tai dazniausiai nepraso, bet ziuriu, kad jei pamato, kad yra koks laisvas kambarys, ima mane uz rankos ir sako:"einam ten, uzsidarom ir geriam papeli:)
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 30, 14:36)
pritariu. Tvarkos reikia ne del vaiko, o del pacios mamos. Bent man jos reikejo. Na ir prisipazinkit nuosirdziai, kuriai lengva eiti i darba nakti atsikelus penkis sesis kartus?

Nežinau, gal jaunumas čia mano, ar kad vieną teturėjau, bet kadangi kartu miegodavom, tai aš neprisimenu kiek kartų keldavosi (gal apie 6). Prisimenu, kaip Jūs rašėt, kad iš pradžių vieną paimat, pusiau gulom maitinat, paskui kitas keliasi, vėl taip pat maitinat, tai Jūs ir taip esat kaip Motina Teresė, nes tiek ilgai išmaitinot. 4u.gif Tai va, su vienu paprasčiau ir lengviau. 4u.gif

QUOTE(mazute2008 @ 2011 04 30, 15:19)
Sveikos:)
... Is tikruju as jau pati kaip ir noreciau, kad to zindimo butu maziau, kad liktu koks vienas pries miega ar nakti, bet sunus nepasiduoda. pasakoju jam, kad jau didelis, kad pieniuka jau reiktu palikti maziems leliukams, kad jo draugai jau MP nebegeria. O jam anei motais, jis man tiesiai sviesiai: "O as geriu..."ir sypsosi...

Tu jam duok pavyzdį, kodėl jis didelis. Aš (nors mano žymiai didesnis), sakiau, kad va, tu jau eini į basieną, filme sėdi ant atskiros kėdės, tu jau didelis ir vakare mes ni-ni negersim. Bet mums dar lengviau gal dėl to, kad darželį lanko ir ten laisvai užmiega, o su manim laisvai niekaip nenorėjo užmigti (be ni-ni).

QUOTE(laukianti29 @ 2011 05 01, 11:35)
o kai keli vaikai, gamini atskirai trims? ir vyrui dar, nu kad nesijaustų atskirtas? smile.gif Kaip visada SM,prasideda keliavimas į lankas:)

blink.gif Atrodo, kad norit susipykti...

QUOTE(Mazule @ 2011 05 01, 16:20)
Su švente, mamytės  wub.gif

Buvau nusiteikusi rytais savo mažos princesės jau nebemaitinti, bet ji mane terorizuoja  biggrin.gif  - šiandien pabudo 6.45 val. ir sako: "Duok pieniuko paskutinį lašiuką...". Sakau kad nebeliko, pasilik vakarui, tai ji - "Tada keliuosi".  lotuliukas.gif  Niekaip neprikalbinau dar pagulėt užsimerkusiai - teko duot ir dar ramiai miegot iki 8. 30 val.  biggrin.gif

Aš ryte nutraukiau maitinimą pakeisdama jį melionu. blush2.gif Jam labai labai patinka melionai, tai dėl jo atsisakydavo.

QUOTE(Mazule @ 2011 05 01, 19:36)
Nemanau, kad jie taip galvoja ar stovim prie vyryklės, ar ne  mirksiukas.gif  aš irgi priklausau tai rūšiai mamyčių, kurios gamina visiems ir įvairiai - vyrui ir sau vienus patiekalus, mergaitėms kitus - ypač dičkei, nes ji labai nevalgi ir išranki. ...
Bet man taip patinka  blush2.gif  blush2.gif
Patinka ir vienai tvarkyti namus, nes kiti mažiau prisideda  blush2.gif
...

Kaip aš norėčiau, kad man patiktų. doh.gif
Atsakyti
Atrodo, mano mažius kelias naktis mažiau kėlėsi. Ačiū jam už tai, nes aš labai blogai jaučiuosi keletą dienų, pasigavau sinusitą. schmoll.gif Būtų gerai, kad ateityje ramiai išmiegotų visą naktį, pati išsimiegočiau normaliai, nes dienos metu irgi nelabai gaunasi, dar vienas vaikas namuose, kuriam reikia dėmesio skirti.
Atsakyti
Negriuke, tikrai nenoriu čia su niekuo pyktis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Koše-Maloše - prasivalyk AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
Apsikuopiau blush2.gif
Atsakyti

Sveikos mamos:)
Sykart as siek tiek ne i tema, bet man dbr labai aktuali darzelio problema...
Jau pirmadieni turiu vesti savo sunu i darzeli, na nuejau susipazinau su darzeliu, vedeja, papasakojo apie darzeli, viskas lyg ir nieko, svarbiausia darzelis arti namu... Bet kai nuejau pas aukletoja, tai praejo bet koks noras ten vesti... Ji kaip zmogus man pasirode neiko, gal kiek grieztoka, bet manau, kad dirbant su tokiu buriu vaiku, gera savybe... Bet nepatiko poziuris. Paklausiau, ar galesiu pirma diena su vaiku siek tiek pabuti, kad susipazintu su aplinka? O ji man atsake:" O kam? Juk ne jus pratinates prie darzelio, o sunus. Kas butu jei cia dbr visos mamos eitu ir butu... ?" suprantu, kad ne man reikia pratintis, bet mano sunus tris metus prabuves namuose ir staiga atvedu ir ji palieku, na gerai, kad ir 10minuciu, bet jis juk ten nieko neoazysta, nezino net kur tualetas, viskas svetima... As zinau, kad mano sunus is pradziu gana nejaukiai jauciasi svetimoje aplinkoje, jam reikia laiko priprasti, zinau, kad kiti vaikai nueje i darzeli net i mamas nepaziuri, o manasis zinau prisiklijuos ir ne is vietos... Siap jis lb jautrus vaikas.Klausinejau kituose darzeliuose, ten leidzia su vaiku siek tiek apsiprasti, o cia dbr? Beto, man jau birzeli i darba, tai norejau pamazu vaika pratinti prie naujo gyvenimo. Nezinau, ar isvis verta tada eiti i tokia istaiga. Kaip jus galvojat? Gal as cia tik per daug viska dramatizuoju, bet zinau savo vaika ir bijau, kad paskui galiu pasidaryti tik daugiau bedos nei naudos...
Atsakyti
mazute2008 4u.gif
Neteko girdėt, kad kur taip būtų- tėvai išprašomi... g.gif
Iš kart kyla abejonė- gal ko bijo pati auklėtoja??? Gal jos metodai labai jau tarybiniai?
Ir patys, vyresnį sūnų leidom- tai pirmas dienas buvo po kelias valandas su manim ar močiute, dar kelias- pabuvę pasakydavom., kad po valandos grįšim (palikdavom vieną), pietų pradėjo miegoti po dviejų svaičių, kai apsiprato. Stengiamės neforsuotį įvykių.
Tavo teisė pasilikti su vaiku. Juk nauja aplinka, daug vaikų, nauja auklėtoja, ir ne viena, naujos taisyklės, kitoks maistas, ir aišku, kad didesnis ar mažesnis, bet stresas vaikui.
Gal su direktore pasikalbėk, o auklėtojai konstatuosi faktą: su direktore pasitariau- sakė savaitę (ar kelias dienas) būt grupėj su sūnum. Tavo vaikas- tau svarbiausias, kartais teks ir pakovot. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlis kažkada buvo pratinamas prie darželio tokia metodika, kaip auklėtoja jums siūlo, mazute2008. Pirmą dieną pabuvo 10 minučių, tai net nesureagavo, kad manęs nėra, bėgo į grupę žaisti su žaislais. Kitas dienas po truputį ilginom laiką. Ir viskas buvo čiki. Tik va prasčiau buvo su miegojimais. Tiesa, jis mažesnis buvo tada.
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 05 05, 11:34)
Sveikos mamos:)
Sykart as siek tiek ne i tema, bet man dbr labai aktuali darzelio problema...

Mano dukra pradejo lankyti darzeli lygiai tokiomis salygomis. Neleido man ten pabuti. Pirma diena buvo 2 valandas. Na ir pirma savaite ilgiau nei iki pietu nebudavo. O kita pirmadieni jau ir miegojo darzelyje.
Na maniske labai greitai priprato. O stresas tikrai bus. Ir net jei tu ten busi, vis teik ateis diena kai nebebusi. Ir tai vis tiek bus problema. Todel pasirizai atiduoti i darzeli, tai nedvejuok! 4u.gif Viskas bus gerai. Juk jam jau 3 ant nosies! Tikrai pripras! Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olkin: 05 gegužės 2011 - 12:03
mazute2008,

pirmiausia tau paciai reikia tinkamo nusiteikimo ir pasitikejimo savo sunumi...
Aukletoja neturi teises uzdrausti pabuti su vaiku! Tiesiog is patirties galiu pasakytui, kad...kuo trumpiau tu ten busi, tuo bus paprasciau abiems. Svarbu...neuzsibuti. Palydi, paksteli i zanduka, pasakai kaip tu ji myli ir iseini. Jau dabar pasakok jam, kaip bus smagu susitikti su naujais vaikuciais, pazaisti su naujais zaisliukais kol mamyte bus darbe. Butinai vis primink, kad jis ten bus neilgai, kad tu skubesi jo pasiimti po darbo. Kuo daugiau stresuoja mamyte, tuo sunkiau vaikui. Ir jis tarsi tycia lieja asaras atsisveikindamas ir nenori paleisti... 4u.gif Jei apsisprendei pradekit, bet pradejus 'mesti' jau negalesit. 4u.gif
(p.s. vistiek, manau, pradesit palaipsniui - pirma diena valandele dvi, antra kiek ilgiau...?)
Atsakyti