Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(GITALE @ 2011 03 18, 14:45)
VARŠKĖS APKEPAS

o kokia riebumo varske dejot, nes matos tokios varskes kruopeles,? kazi su maksimos kur  pokeliuose tiktu ar gal butu susmeges?


Aš dėjau saulės pieno tą iš maišelių, kur po puse kg. būna sufasuota, bet dar turėjau senesnės 70gr., tai ta buvo iš pakelių, jei nebus kokia labai skysta, tai gal tiks. 9% rieb. 4u.gif


QUOTE(Romy @ 2011 03 18, 14:54)
Kazi ar iseitu is pertrintos varskes? Musuose tokios su gabaliukais nera..


Iš pertrintos toks apkepas nelabai gausis, bet tai juk galima greit pasidaryti tos varškės iš pieno, jį užkaitinus ir įpylus citrinos sulčių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 18 kovo 2011 - 14:04
QUOTE(Srove @ 2011 03 18, 13:35)
Nežinau, ar Keila čia buvo įdėjusi varškės apkepą, bet kadangi jis mums laabai patiko, tai įdėsiu, gal kas susigundys, taip paprastai paruošiamas ir toks senovinis, kurio jau nebepamenu, kada valgiau, taigi Keila, tau linkiu 1 gero vyro ir 2 daug vaikų, už šį receptą hihihi.gif
Varškės apkepas

Pirma punkta turiu, o uz antra tauuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 03 18, 14:35)
Nežinau, ar Keila čia buvo įdėjusi varškės apkepą, bet kadangi jis mums laabai patiko, tai įdėsiu, gal kas susigundys, taip paprastai paruošiamas ir toks senovinis, kurio jau nebepamenu, kada valgiau, taigi Keila, tau linkiu gero vyro ir daug vaikų, už šį receptą hihihi.gif
Varškės apkepas



Skaitot mano mintis kaip tik užsukau į forumą paieškot skanaus varškės apkepo recepto ir štai vienas prieš akis rolleyes.gif
Atsakyti
Cikorijų, kumpio ir sūrio užkepėlė(receptas)

user posted image



2 porcijoms:

Reikės:

* 2 cikorijų
* 8 mažų griežinėlių kiaulienos kumpio ( arba 2 didelių griežinėlių virto kumpio)

bešamelio padažui:

* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto

* gera sauja smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* 2 valg. š. maltų džiūvesėlių

Cikorijas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, peiliu nupjauti kietą uodegytę ir peilio ašmenų pagalba išpjauti kietą šerdį. Cikorijas sudėti į sriubos indelį, jį pastatyti į mikrobangų krosnelę ir palikti 3 minutėms visu galingumu - per šį laiką cikorijos suminkštės ir bus paruoštos kepimui. Palikti atvėsti.

Taip pat galima jas virti garpuodyje apie 15 min , tada gerai nuvarvinti ir atvėsinti wink.gif

Kepimo indą ištepti mažu gabaliuku sviesto.
Atvėsusias cikorijas įvynioti į kiaulienos kumpio griežinėlius ( -į) , sudėti į kepimo indą.

Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.

Bešameliu padažu užpilti kepimo inde sudėtus cikorijų ir kumpio suktinukus. Pagardinti druska ir maltaos pipirais.
Ant viršaus užbarstyti smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, po to užberti porą valg. š. matų džiūvesėlių.
Pastatyti kepti 180 įkaitintoje orkaitėje iki sūris gražiai paruduos ( ~ 20-25 minutes).
Patiekti iš karto.
Galima su žaliomis salotomis.

Iš tiek sotus patiekalas. Cikorijų švelniai karstelėjęs skonis su kiaulienos kumpiu - puikus derinys wink.gif

Vietoje bešamelio padažo, galima naudoti 10% riebumo grietinėlę ( prieš pilant vertėtų ją pagardinti prieskoniais) arba tiesiog grietinę wink.gif


Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 18, 15:07)

galėtum Belgijoj gyvent biggrin.gif pas mus čia vietiniai "miršta" dėl tų cikorijų,bais jau jiems patinka, ir būten taip daro su kumpiu ir bešameliu . žinau dar kad apsuka kumpį, vos pakepina (o gal pirma išverda ?) ir pila padažo.
man tai nepatiko, kartumo kažkokio turi g.gif
Atsakyti
jooa, galėčiau biggrin.gif (dėl belgiškų vaflių einu iš proto lotuliukas.gif )

jap, cikorijos turi kartumo, bet tokio labai subtilaus mirksiukas.gif štai, teko cikorijų sriubos ("Belgai" restorane ) ragauti , na ten kartumas gerokai jautėsi ( simboliškai pusę lėkštės nuvalgiau, daugiau nebetilpo hihihi.gif )

dėl pakepinimo irgi yra, kad cikorijas išverda, tada pakepina, tada į kumpį įvynioja sukrauna į kepimo indą , užpila padažiuko ir kepa mirksiukas.gif

aišku, jei jau nelabai cikorijos patinka, puikiai tiks kokie porai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 18, 17:21)
jooa, galėčiau  biggrin.gif  (dėl belgiškų vaflių einu iš proto  lotuliukas.gif )

jap, cikorijos turi kartumo, bet tokio labai subtilaus  mirksiukas.gif  štai, teko cikorijų sriubos ("Belgai" restorane ) ragauti , na ten kartumas gerokai jautėsi ( simboliškai pusę lėkštės nuvalgiau, daugiau nebetilpo hihihi.gif )

dėl pakepinimo irgi yra, kad cikorijas išverda, tada pakepina, tada į kumpį įvynioja sukrauna į kepimo indą , užpila padažiuko ir kepa  mirksiukas.gif

aišku, jei jau nelabai cikorijos patinka, puikiai tiks kokie porai wink.gif


beje cikoriją pablanširavus sekundytką - kartumas nemaža dalim dingsta. Nors man asmeniškai jis ir taip netrukdo... biggrin.gif


Atsakyti
Kadangi pavasaris įsibėgėja, tai kiekvieną dieną norisi vis daugiau ir daugiau salotų!
Tad pristatau siandienos pietu salotas- GRŪDĖTOS VARSKĖS SU LAŠIŠA.
Reikes: Iceberg salotos, pomidoras, melynasis svogunas, marinuoti agurkeliai, sudyta lasisa, grudeta varske (indeliuose), uogine paprika, bazilikas, pipirai, jei reikia pagal skoni truputis druskos. SKANAUS! smile.gif

user posted image


Atsakyti
Aha, aha, pavasaris. Dar truputį vitaminų ta proga.

user posted image

Receptas čia: http://ribaude.blogs...-cukinijos.html
Atsakyti
QUOTE(Insolente. @ 2011 03 18, 22:21)
Aha, aha, pavasaris. Dar truputį vitaminų ta proga.

skanu buvo?
Atsakyti
QUOTE(lolce @ 2011 03 18, 23:41)
Kadangi pavasaris įsibėgėja, tai kiekvieną dieną norisi vis daugiau ir daugiau salotų!

salotoms yra atskira tema 4u.gif

QUOTE(Insolente. @ 2011 03 19, 00:21)
Aha, aha, pavasaris. Dar truputį vitaminų ta proga.

reikia ir recepta ideti, o ne nuoroda i ji- jau ne karta apie tai kalbeta. Tikrai nesunku padaryti copy/paste...
Suprantu, antravertus, kad yra noras savo blog'a pareklamuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 18, 15:14)
Pirma punkta turiu, o uz antra

Nesvarbu, kad turi irnesakyk.gif dar vienas nepamaišys topsecret.gif hihihi.gif

QUOTE(Austuja @ 2011 03 18, 16:56)
Skaitot mano mintis kaip tik užsukau į forumą paieškot skanaus varškės apkepo recepto ir štai vienas prieš akis rolleyes.gif

Pirma reik paragauti, nežinia kaip su tuo skoniu bus biggrin.gif 4u.gif

Kopūstainis

faršo jaut., kiaul., 400gr.
sūrio ferm.80 gr.
2 didokos morkos
didelis svogūnas
kopūsto lapų 8-10(galima daugiau pridėti)
paprikos raud.
padažui:

2 stiklinės sultinio
15gr.sviesto
šaukštas miltų(nelabai kaupinas)
2šaukštai pom.padažo
šaukštelis cukraus
2šaukštai grietinės
šaukštelis paprikos miltelių
krapų
prieskoniai, druska
Kopūsto lapus nuimti ir pakaitinti vandenyje, ar mikrobangėje, kad suminkštėtų, išdėlioti ant maistinės plėvelės, ar rankšluosčio vieną ant kito.Svogūną apkepti minutėlę, tada sudėti morkas ir dar kepti kartu su svogūnais~5min.Sudėti ant kopūsto lapų.Ant morkų paskleisti faršą(dėjau kiaušinį, svogūną, 2šaukštelius krakmolo,2šaukštelius majonezo, druskos, pipirų), ant jo sutarkuoti sūrį. Ant sūrio dviejuose, ar triejuose vietose sudėti papriką ir plėvelės pagalba susukti, kaip vyniotinį, šiek tiek paspaudyti ir perkelti į kepimo skardą, butų gerai, kad skarda nebūtų daug didesnė, nei kopūstainis.Kopūstainį užpilti padažu ir kišti į orkaitę maždaug valandai laiko, jei nenorit, kad viršus apkeptų, pridenkit folija.Jei skaičiuojat kalorijas, galit padažo ir nedaryti, o paprasčiausiai užpilti sultiniu su pom padažu, ar be jo, kaip jums patinka.
Padažui ant sviesto pakepti miltus, kol šiek tiek parus, supilti sultinį, kai užvirs, maišant sudėti kitus produktus, aš dar dadėjau šiek tiek aštrumo, šaukštelį sunkos nuo jelapeno pipirų, žodžiu padažą galima gaminti pagal skonį, ko perdaug nedėti, ko per mažai dasidėti:)
Šaltinis: xarchevnya.ru
user posted image
Kam neaišku, kaip susukti, prašom užsukti biggrin.gif http://srovesblogspotcom.blogspot.com/ (aš nereklamuoju, tik baisiai ilgai krauna tas fotkes doh.gif )
Atsakyti