Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Reduke27, 4u.gif
Ramiai. Ne mastito požymiai, iki jų- dar gerokai trūksta.
Maitint, maitint ir dar sykį maitint. Taip pargindinė priemonė. Nesibaimink pūlių, skrandžio sultys juos sudoros.
Temp. matuoji kirkšnyje, ne pažastyje.
Pasirenki maitinimo padėtį, kad vaiko smakriukas būtų nukreiptas į probleminį plotą; maitinimo metu švelniais, sukamaisiais judesiais, glostymu, pamasažuoji nuo pagrindo link spenelio.
Po maitinimo gali dėti šaltį- ne ilgiau 20min. ir per medžiagą.
Jei temp. kils- daugiau skysčių vartoji.
Ibubrufeną gali gerti.
Per parą savijauta turi pagerėti. Duok žinią. mirksiukas.gif
Papildyta:
Eureka, 4u.gif
Galima. mirksiukas.gif
Papildyta:
pikkolo, 4u.gif
Ir labai gerai, kad maitini pagal vaikučio poreikį 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mp sudėtis ~90% vandens, tai siūlyt jo papildomai ar arbatėlių pavidalu- nėra jokio reikalo. Spec. puodelį turi, pasižais, dantukus, kai pradės dygti pagaląs, ateis laikas- gers.
Spauda -spaudai nelygu. Atsirink, kas reklama, kas rašo, ar paremta moksliniais tyrimais, ar tik šiaip, biliberdą ir skaitlas su paslėpta reklama mirksiukas.gif
Čia rasi straipsnį: http://www.pradzia.o...duonis-zindymas
kuris, tikiuosi, sudėlios prioritetus ir nuramins 4u.gif
Atsakyti
Jezus, Kose-Malose, kaip visada gelbeji 4u.gif Ka as daryciau be Jusu! Panika nereali apeme, sakau net kinkos dreba, jau vyrui paskambinau kad pasistengtu greiciau grizt is darbo, nes jau i ligonine ruosiuos! verysad.gif
Tai nevaziuot i ligonine? Maitint vaika, nors tikrai matau, kad is to latakelio puliai bega, geltoni, is kitu pienukas, baltas.
Niu tiek maitinu, budavo tu guziuku, bet susitvarkydavau... Nenoriu nustot maitint cray.gif
Dar negaliu prisiskambint zindymo konsultantei!
Aciu, kad jus esat, Kose-Malose aciuks.gif
Atsakyti
Labas,
skaitau, skaitau, ir aš nutariau parašyti, pasikonsultuoti, išgirsti jūsų nuomonę.

Mano mažutei šeštad. bus 6 sav.
Maitinu pati. Vaikas valgo dažnai-kas 1-1,5 val. Yra labai nerami. Jei nemiega-rėkia verysad.gif Nuo jos gimimo esu miegojusi į parą po 2-3 val doh.gif

Kai buvo 3 sav. važiavom į santariškes, kad pažiūrėtų ar nieko jai bloga, kodėl tai rėkia. Gydytoja išvalė jai pilvuką ( buvo daug nesuvirškinto maisto) ir liepė jokiais būdais taip dažnai nemaitinti, nes ji nepėja virškinti, dėl to jai skauda, ir ji rėkia.

Vakar buvom pas neurologę, darė galvytės echoskopiją. Tai neurologiškai jai viskas gerai, bet ( nepavyko man pailginti nevalgymo laiko) vėl mums pasakė tą patį-negalima taip dažnai duot valgyt. Nors kas 2,5 val.

Žinau, kad dabar jūs pagalvosit, kad aš nenoriu maitinti ar pan. Taip nėra. Maitinti noriu, ir pieno sočiai. Bet pati jau zombis ir vaiko gaila. Tiesa, kai taip dažnai valgo-l.atpylinėja doh.gif

Kai augau aš. Mane mama maitino. Bet tikrai ne kas valanda, o kas 3-4.
Kas pasikeitė nuo to laiko? Ar vaikai kitokie?

Taigi vakar tempėm laika-lauko pagalba, ir mergina puikiai gali išbūti nevalgius nrt 4 val. O kai būnam namie vėl rėkia, ieško (.) doh.gif

Labai įdomi jūsų nuomonė ax.gif
Atsakyti
O tai ka cia tada, jei ne mastitas? Kodel tie pulii bega? Bijau uzdelst ir kad nebutu blogiau verysad.gif Jauciuosi dabar tikrai gerai, matavau temp. pazastyje, nera jos - 36,8
Atsakyti
Reduke27, 4u.gif
Nuo ko tas guzelis- ar rūbai, ar liemenėlė, ar nugulėjai, ar perpūtė/pertraukė.
Ar geltonas, ar juodas- maitini. Seki krūties būklę.
Ten telefoų daug. Gali ir kitom pasiskambint iš pradzia.org
Ramybės 4u.gif
P.S. abejoju, kad pūliai; greičiausia užsistovėjęs pienukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 24 kovo 2011 - 12:17
QUOTE(daiva_z @ 2011 03 24, 12:03)
Labas,
skaitau, skaitau, ir aš nutariau parašyti, pasikonsultuoti, išgirsti jūsų nuomonę.

Mano mažutei šeštad. bus 6 sav.
Maitinu pati. Vaikas valgo dažnai-kas 1-1,5 val. Yra labai nerami. Jei nemiega-rėkia  verysad.gif Nuo jos gimimo esu miegojusi į parą po 2-3 val  doh.gif

Kai buvo 3 sav. važiavom į santariškes, kad pažiūrėtų ar nieko jai bloga, kodėl tai rėkia. Gydytoja išvalė jai pilvuką ( buvo daug nesuvirškinto maisto) ir liepė jokiais būdais taip dažnai nemaitinti, nes ji nepėja virškinti, dėl to jai skauda, ir ji rėkia.

Vakar buvom pas neurologę, darė galvytės echoskopiją. Tai neurologiškai jai viskas gerai, bet ( nepavyko man pailginti nevalgymo laiko) vėl mums pasakė tą patį-negalima taip dažnai duot valgyt. Nors kas 2,5 val.

Žinau, kad dabar jūs pagalvosit, kad aš nenoriu maitinti ar pan. Taip nėra. Maitinti noriu, ir pieno sočiai. Bet pati jau zombis ir vaiko gaila. Tiesa, kai taip dažnai valgo-l.atpylinėja  doh.gif

Kai augau aš. Mane mama maitino. Bet tikrai ne kas valanda, o kas 3-4.
Kas pasikeitė nuo to laiko? Ar vaikai kitokie?

Taigi vakar tempėm laika-lauko  pagalba, ir mergina puikiai gali išbūti nevalgius nrt 4 val. O kai būnam namie vėl rėkia, ieško (.)  doh.gif

Labai įdomi jūsų nuomonė  ax.gif

As maitinu kas 2 valandas, buna ir dazniau. Sita nuomone esu girdejusi, gyd. Vitkauskas kitoje temoje pakomentavo, kad reik maitinti pagal poreiki, o ne pagal valandas.
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 24, 12:01)
pikkolo, 4u.gif
Ir labai gerai, kad maitini pagal vaikučio poreikį  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Mp sudėtis ~90% vandens, tai siūlyt jo papildomai ar arbatėlių pavidalu- nėra jokio reikalo. Spec. puodelį turi, pasižais, dantukus, kai pradės dygti pagaląs, ateis laikas- gers.
Spauda -spaudai nelygu. Atsirink, kas reklama, kas rašo, ar paremta moksliniais tyrimais, ar tik šiaip, biliberdą ir skaitlas su paslėpta reklama mirksiukas.gif 
Čia rasi straipsnį: http://www.pradzia.o...duonis-zindymas
kuris, tikiuosi, sudėlios prioritetus ir nuramins  4u.gif

Aciu uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Greiciausiai nuspaude vaikelis nakti, nes miegam kartu, o jis megejas uzsigulti ant manes ir taip zisti kol uzmiega doh.gif Dar galejo ir vejelis dasideti, nes buvau vakar langa praverus doh.gif
Labai tikiuosi, kad tai pienelis uzsistovejes unsure.gif
Zodziu jei nekyla temperatura, gydausi namie vaikelio pagalba ax.gif
Nuraminot bent kiek! Aciu dar karta! 4u.gif
Atsakyti
daiva_z, 4u.gif
Ir į Santariškes per augimo šuolį nuvažiavot, ir dabar- turit antrą augimo šuolį mirksiukas.gif
Laikrodis- vaikas. Kada ji nori ir kiek nori. Pasiūla/paklausa susireguliuos per keletą parų (max.-7)
Atpylinėjimas- normalu. Vaikas neturi klapanėlio/ sfinkterio
stemplėje iki 5 mįn. Sulaukus 6mėn.- atpylinėjimai - išblės.
Maitink kai tik pastebi pirmus noro žysti požymius- maitinimas bus ramesnis, mažiau prisiris oro. Darykit pertraukėles maitinimo eigoje- atsirūgti. Galvytė vos aukštėliau, o kūnas- tolygiai žemyn- tokioj padėty- taip pat mažiau oro prisigaudys.
Čiulptukas- tik pablogina situaciją.
Neramumai gali turėt daugybę priežasčių- pradedant nėštumo lakotarpiu, gimdymo eiga, namuose esančia atmosfera, mamos nuotaika ir t.t.
Metodikos ir daugybė tyrimų pasikeitė nuo tarybinių laikų mirksiukas.gif
Naudingos informacijos ir mokslinių straipsnių rasi: www.pradzia.org ir www.sveikapradzia.lt
Atsakyti
Dėkui Košė-Malošė 4u.gif
Paskaitysiu staripsnius, kai tik galėsiu.
Bet visgi negavau atsakymo- kodėl anksciau, net mano dukra, kuriai db 12m. valge kas 3-4 val g.gif Nu man kazkokia mistika cia, ne kitaip.

Ir dar. Nu gal durnai cia nuskambes. Ai gal geriau tiek to blush2.gif
Atsakyti
Skubiai reikia pagalbos, ne man, bet as perduosiu

Mergytei vos keliso dienos, bet mamytes krutine tiek nugrauze,kad pasidare sasiukai ir ziauriai mamytei skauda. Antspeniu nelabai mergyte pripazysta. Dabar pirks pientrauki ir bandys trauktis, kol speneliai apgis, ar teisingas sprendimas? Ar pasiulysite kazka geresenio? blush2.gif
Atsakyti
Ir as su problema. Dukra gime 3600g, per pirma menesi priaugo 1 kg, po to per 3 savaites 700g, o galiausiai per menesi tik 200g. Kol kas svoris kaip ir vidutinis pagal amziu, bet gyd sako jei ir toliau taip tai blogai. Pieno atrodo yra, bet ji pradejo zinda tik apie 5 minutes, tikrai visko neistraukia, kitos kruties irgi neisiulysi. Valgo daznai, paskutiniu metu ismiega ilgiausiai 1 val. Nezinau net ka ir galvot. Primaitinciau misinuku, bet ji is buteliuko neima, o ir neaisku ar tas padetu svoriui.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 24, 11:20)
maskanyte,  4u.gif
Apie pediatrę- susilaikysiu.
Augimas ir turi lėtėti. Intensyviausias- pirmus tris, o po to ženkliai mažėja. Iki pusmečio vertinamas visas priaugtas ir ataugintas svoris, skaičiuojamas vidurkis. Ne po kg kas mėnesį vaikas turi priaugt.
Po skiepo, kaip ir sirgimo metu- JOKIO naujo maisto. Naujas skonis, kaip ir naujas maistas- organizmui didelis stresas.
Mp- jokių arbatėlių neststos  mirksiukas.gif
Po skiepo bent tris paras palaukit.  4u.gif

Mes gavom sy men.du skiepukus. Pasidomejau taip i turejo buti,bet db ir as jau patyliu apie gyd. doh.gif Mums liepe i kose ivesti ir mesyte ir nieko nesake apie tai kad palaukti kelias dieneles blink.gif As siuliau arbateles todel kad pagalvojau kuo daugiau skysciu tuo geriau, bet maziukas mano ne i burna,tik MP thumbup.gif JETAU JETAU!!!!!!!!!!! Kaip gerai kad TU esi 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tiu mums jau koki penkta karta padedi,zemai lenkiu tau galva!!!!!!!!!!!!!! Tai gerai kad db paskaiciau,o tai jau ejau virti darzoviu kosyte ir buciau jau dejusi biskyti mesytes doh.gif Manau pasitarus su vyru teks keisti pediatre g.gif Tai galima sakyti da buciau blogiau padariusi,vaje vaje vaje blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maskanyte: 24 kovo 2011 - 14:08